Svinemørbrad med bacon – glaseret

  • Svinemørbrad med bacon - glaseret
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Svinemørbrad med bacon - glaseret Tænk, at så nem en ret, kan være så lækker!

Vi ved jo at svinemørbrad i baconsvøb smager lækkert, både i ovn og på grill, men så skulle du prøve en glaseret svinemørbrad. Uhm – en lækkerbisken.:-)Svinemørbrad med bacon - glaseret En glaseret svinemørbrad kan laves på mange måder, og den gode marinade med timian, akaciehonning og dijonsennep er altid god men i dag skal du høre om en helt ny marinade – med ketchup, paprika og honning.Svinemørbrad med bacon - glaseret

Marinaden er lækker og du kan bruge den til marinering af al slags kød, men svinekød som f.eks. en svinemørbrad er den altså rigtig god til. Svinemørbrad med bacon - glaseret Svinemørbraden kan sagtens laves både i ovnen og på grillen – og opskriften nedenfor kan du fint bruge til begge dele.

Bare spring på – det er en virkelig lækker opskrift 🙂

Svinemørbrad med bacon - glaseret
Glaseret svinemørbrad med bacon - i ovn og på grill
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
5 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Svinemørbrad med bacon - glaseret
Kategori: Mad til de travle
Keyword: svinemørbrad, mørbrad, glaseret svinemørbrad, baconsvøb
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset
  • 1 pk bacon i skiver
  • 2-3 dl vand

Marinade

  • 1 dl ketchup
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk dijonsennep gerne den med honning
  • 1 spsk honning gerne akaciehonning
  • 1 spsk olie
  • Salt/hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Afpuds svinemørbraden.
    Svinemørbrad med bacon - glaseret
  • Rør marinaden sammen
    Svinemørbrad med bacon - glaseret
  • Pensl svinemørbraden med 2/3 af marinaden. Vikl baconskiverne omkring
    Svinemørbrad med bacon - glaseret
  • Læg svinemørbraden i et ildfast fad, gerne af støbejern. Steg nu svinemørbraden 12 minutter v. 175 grader varmluft
    Svinemørbrad med bacon - glaseret
  • Tag svinemørbraden ud af ovnen og pensl nu med resten af marinaden. Tilsæt 2-3 dl vand (gerne kogende) til svinemørbraden, så den ikke tørsteger og så honningen ikke brænder fast.
    Svinemørbrad med bacon - glaseret
  • Steg nu svinemørbraden 8 minutter, eller til den er sprød og glaseret. Bruger du stegetermometer, så skal mørbraden være ca. 62 grader
    Svinemørbrad med bacon - glaseret
  • Lad svinemørbraden hvile 5-10 minutter før servering. Gem stegeskyen og dryp den gerne over svinemørbraden ved servering
    Svinemørbrad med bacon - glaseret

Noter

Vil du grille svinemørbraden, så skal du også grille den i 20 minutter i alt. Følg bare tilberedningsanvisningerne ovenfor. Brug indirekte varme.

Svinemørbrad med bacon - glaseret Du kan tro at det er en rigtig lækker svinemørbrad. Jeg glæder mig til at prøve den på grillen også.

Svinemørbrad med bacon - glaseret Marinaden er skøn.

Paprika og ketchup er den fineste kombi, også i flødesauce – prøv f.eks. disse lækre koteletter i rød sauce. Marinaden bliver endnu bedre iblandet honning og sennep, og bacon ved vi jo er det 6. krydderi. 🙂Svinemørbrad med bacon - glaseret Sikke en skøn svinemørbrad. Jeg glæder mig også til at prøve marinaden på koteletter, kylling, kalkun eller hvad vi nu ellers kan finde på?

Den glaserede svinemørbrad er perfekt tilbehør til f.eks. pasatasalat, risretter, kartofler, salat? En lynhurtig serverring, der er meget nem at lave.

Svinemørbraden er perfekt både til hverdag og i weekender, hvor der skal serveres lidt ekstra godt. Det vil være en let og sommerlig servering, men på køligere årstider, vil den også være fin.

God fornøjelse med retten. Jeg er sikker på, at du bliver fan 🙂
Svinemørbrad med bacon - glaseret


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Anette kruse

Hej
Jeg skal lave glaseret mørbrad i aften.
Undrer mig over hvad det hvide er på fotoet med marinaden. Ligner hvidløg men det står der ikke noget om i opskrift

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer