•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad Juhuu – ikke et øje er tørt.

I dag spiste vi boller i karry til aftensmad og det smagte bare så lækkert!

Jeg spørger straks mig selv: Hvordan kan det mon være at jeg laver boller i karry så sjældent, når det nu smager så godt?

Faktisk er det nu 8 år siden jeg startede bloggen og det er først nu jeg får skrevet en opskrift på boller i karry. Bedre sent end aldrig.

Glæd dig. I dag venter dig en lækker opskrift og forhåbentlig vil du sige, at den var værd at vente på? 🙂Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad Jeg har prøvet noget smart med denne opskrift, og jeg har glædet mig meget til at dele fremgangsmåden med dig.

Hvad har jeg så fundet på?

Jeg har lavet kødbollerne direkte ned i karrysovsen og det var bare så super nemt.

Det var et eksperiment jeg fik ide til med denne opskrift på kødboller i tomatsovs, hvor jeg også lavede kødbollerne ned direkte i sovsen– den ret var en kæmpe succes, så derfor ville jeg da også lige eksperimentere lidt med de gule boller i karry.

Projektet lykkedes – dagens boller i karry var en succes 🙂
Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad

Hvorfor nu lave kødbollerne direkte i karrysovsen?

Jo fordi jeg tænkte at det bare ville være så meget nemmere og det var det også.

I stedet for først at koge kødboller, si kogevand og så lave karrysovsen og tilsætte kødbollerne efterfølgende, så tænkte jeg at karrysovsen både ville få mere smag, hvis man kogte bollerne direkte deri og at man også ville kunne springe en proces over (og opvask ikke mindst).

Du bestemmer helt selv hvordan du foretrækker du at lave dine boller – på denne “nye” måde eller på den klassiske måde. Nedenfor får du både opskrift på boller og karrysovs og der er frit valg.Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad Jeg synes at projektet lykkedes så fint og vi var meget begejstrede for både smag og konsistens på både kødboller og karrysovs.

Man skal være lidt varsom når man omrører til sidst, så bollerne ikke bliver kvast, men det er kun en lille ting. Det er bare så mega-nemt at alt bliver færdigt i én og samme gryde. 
Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad

Opskriften på den nemme lækre boller i karry ret får du lige her:Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad

Boller i karry opskrift – nem lækker aftensmad

Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad
Boller i karry - med lækre kødboller lavet direkte i karrysovsen
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad
Kategori: Billig hverdagsmad
Keyword: boller i karry, karrysovs, kødboller
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Karrysovs

  • 10 gram smør til stegning
  • 1 stort løg fintrevet
  • 2 svinebouillonterninger
  • 1 spsk karry start evt. med 2 tsk og smag til med resten til sidst
  • 1 æble fintrevet
  • 6 spsk hvedemel med top (kan erstattes med jævning)
  • salt
  • liter kogende vand

Kødboller:

  • 500 gram hakket svinefars
  • 1 løg fintrevet
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel
  • evt. rasp til farsen er fast
  • salt/peber

Sådan gør du

Karrysovs:

  • Svits karry og bouillonterninger i smørret. Riv løg og æble fint og tilsæt. Du skal bruge en stor gryde
    Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad
  • Tilsæt hvedemelet og spæd op med lidt vand. Rør til melet er udrørt
    Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad
  • Tilsæt 1½ liter kogende vand tilsæt (kog vandet i kogekedlen, det er nemmest). Lad sovsen simre ved svag varme, imens du laver kødbollerne
    Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad

Kødboller:

  • Riv løget fint og bland det i farsen sammen med mælk, æg og salt og peber
    Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad
  • Tilsæt hvedemel og evt. lidt rasp, til farsen er fast.
    Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad
  • Form små kødboller med en dessertske (større end en teske og mindre end en spiseske)
    Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad
  • Læg kødbollerne forsigtigt ned i karrysovsen med god afstand til hinanden. Lad kødbollerne koge i sovsen i minimum 15-20 minutter. Omrør kun meget forsigtigt.
    Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad
  • Smag til og tilsæt evt. lidt maizenajævning, hvis du synes den virker for tynd
    Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad
  • Servér ris til din boller i karry
    Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad

Noter

Boller i karry er fryseegnet 
Du kan koge kødbollerne først og så tage dem op af kogevandet - gemme vandet og så koge karrysovsen op med det. Tilsæt så kødbollerne når karrysovsen er lavet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Boller i karry – nemme kødboller i lækker kødsovs

Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad

Det er bare en nem karrysovs og kombinationen af æble, karry og løg er bare helt perfekt.Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad Du kan godt bruge flere æbler til karrysovsen, hvis du synes den skal være sødere, men jeg brugte kun et enkelt og det var nu også fint. Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad Måske du synes det virker rimeligt mærkeligt at lade kødbollerne koge i karrysovsen?

Måske men jeg synes nu det virker rimeligt genialt. Hvo intet vover, intet vinder. Jeg må da vist hellere skynde mig at tage patent? 🙂Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad Gult er godt for øjet, eller hvordan er det nu? 😉

Jeg glæder mig til at høre om hvad du siger til opskriften og om du synes det er nemmere end at lave boller i karry på “traditionel” vis?

Her i huset er retten ihvertfald flyttet ind og det er helt sikkert, at der ikke skal gå 8 år før retten kommer på menuen herhjemme igen 🙂

Boller i karry opskrift - nem lækker aftensmad Rigtig god fornøjelse med dine boller i karry 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •