I dag spiste vi boller i karry til aftensmad og det smagte bare så lækkert!
Jeg spørger straks mig selv: Hvordan kan det mon være at jeg laver boller i karry så sjældent, når det nu smager så godt?
Faktisk er det nu 8 år siden jeg startede bloggen og det er først nu jeg får skrevet en opskrift på boller i karry. Bedre sent end aldrig.
Glæd dig. I dag venter dig en lækker opskrift og forhåbentlig vil du sige, at den var værd at vente på? 🙂Jeg har prøvet noget smart med denne opskrift, og jeg har glædet mig meget til at dele fremgangsmåden med dig.
Hvad har jeg så fundet på?
Jeg har lavet kødbollerne direkte ned i karrysovsen og det var bare så super nemt.
Det var et eksperiment jeg fik ide til med denne opskrift på kødboller i tomatsovs, hvor jeg også lavede kødbollerne ned direkte i sovsen– den ret var en kæmpe succes, så derfor ville jeg da også lige eksperimentere lidt med de gule boller i karry.
Projektet lykkedes – dagens boller i karry var en succes 🙂
Hvorfor nu lave kødbollerne direkte i karrysovsen?
Jo fordi jeg tænkte at det bare ville være så meget nemmere og det var det også.
I stedet for først at koge kødboller, si kogevand og så lave karrysovsen og tilsætte kødbollerne efterfølgende, så tænkte jeg at karrysovsen både ville få mere smag, hvis man kogte bollerne direkte deri og at man også ville kunne springe en proces over (og opvask ikke mindst).
Du bestemmer helt selv hvordan du foretrækker du at lave dine boller – på denne “nye” måde eller på den klassiske måde. Nedenfor får du både opskrift på boller og karrysovs og der er frit valg.Jeg synes at projektet lykkedes så fint og vi var meget begejstrede for både smag og konsistens på både kødboller og karrysovs.
Man skal være lidt varsom når man omrører til sidst, så bollerne ikke bliver kvast, men det er kun en lille ting. Det er bare så mega-nemt at alt bliver færdigt i én og samme gryde.
Opskriften på den nemme lækre boller i karry ret får du lige her:
Boller i karry opskrift – nem lækker aftensmad

Ingredienser
Karrysovs
- 10 gram smør til stegning
- 1 stort løg fintrevet
- 2 svinebouillonterninger
- 1 spsk karry start evt. med 2 tsk og smag til med resten til sidst
- 1 æble fintrevet
- 6 spsk hvedemel med top (kan erstattes med jævning)
- salt
- 1½ liter kogende vand
Kødboller:
- 500 gram hakket svinefars
- 1 løg fintrevet
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 4 spsk hvedemel
- evt. rasp til farsen er fast
- salt/peber
Sådan gør du
Karrysovs:
- Svits karry og bouillonterninger i smørret. Riv løg og æble fint og tilsæt. Du skal bruge en stor gryde
- Tilsæt hvedemelet og spæd op med lidt vand. Rør til melet er udrørt
- Tilsæt 1½ liter kogende vand tilsæt (kog vandet i kogekedlen, det er nemmest). Lad sovsen simre ved svag varme, imens du laver kødbollerne
Kødboller:
- Riv løget fint og bland det i farsen sammen med mælk, æg og salt og peber
- Tilsæt hvedemel og evt. lidt rasp, til farsen er fast.
- Form små kødboller med en dessertske (større end en teske og mindre end en spiseske)
- Læg kødbollerne forsigtigt ned i karrysovsen med god afstand til hinanden. Lad kødbollerne koge i sovsen i minimum 15-20 minutter. Omrør kun meget forsigtigt.
- Smag til og tilsæt evt. lidt maizenajævning, hvis du synes den virker for tynd
- Servér ris til din boller i karry
Noter
Boller i karry – nemme kødboller i lækker kødsovs
Det er bare en nem karrysovs og kombinationen af æble, karry og løg er bare helt perfekt.Du kan godt bruge flere æbler til karrysovsen, hvis du synes den skal være sødere, men jeg brugte kun et enkelt og det var nu også fint.
Måske du synes det virker rimeligt mærkeligt at lade kødbollerne koge i karrysovsen?
Måske men jeg synes nu det virker rimeligt genialt. Hvo intet vover, intet vinder. Jeg må da vist hellere skynde mig at tage patent? 🙂Gult er godt for øjet, eller hvordan er det nu? 😉
Jeg glæder mig til at høre om hvad du siger til opskriften og om du synes det er nemmere end at lave boller i karry på “traditionel” vis?
Her i huset er retten ihvertfald flyttet ind og det er helt sikkert, at der ikke skal gå 8 år før retten kommer på menuen herhjemme igen 🙂
Rigtig god fornøjelse med dine boller i karry 🙂
Jeg har et spørgsmål:
Du skriver ‘Svits karry og bouillonterninger i smørret.’
Vil det sige at bouillonterningerne skal direkte i gryden uden at være opløst i kogende vand først???
Mange gode hilsener
Bente M