Kødboller i tomatsovs – en nem, lækker og smagfuld ret

  • Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld ret

Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld retPå den iskolde cykeltur hjemad, fik jeg sådan lyst til kødboller i tomatsauce. Klokken var mange. Det var en mørk, sen og regnvåd hverdag, så det skulle være en nem menu. Så fik jeg en genial ide. Hvorfor ikke lave kødbollerne direkte ned i tomatsaucen?Altså først lave en tomatsauce og så bare lade bollerne koge færdige i saucen? Det ville spare tid og jeg kunne også forestille mig at kødbollerne ville give en fin smag til tomatsaucen?

Spændende projekt og ved du hvad? Det lykkedes! I den grad og jeg glæder mig sådan til at dele opskriften med dig. 🙂Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld retKødbollerne er bløde og krydrede i smagen. Der er brugt rigeligt hvidløg, både i saucen og kødbollerne, men fortvivl ej, for det giver en rigtig god smag.

Samlet set tog retten ikke meget længere tid end ½ time at lave og den er en super god ret til travle hverdage.

Har du børn, er jeg sikker på at retten bliver et særligt stort hit hjemme hos dig. Både børn og voksne vil nu elske den. Spring du på 🙂Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld retDu får opskriften på de gode kødboller i tomatsovs her:

Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld ret
Kødboller i tomatsauce er en nem og lækker ret - perfekt til pasta
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Kødboller i tomatsauce
Kategori: Mad til de travle
Keyword: kødboller, kødsauce, kødsovs, krydrede kødboller, tomatsauce
Portioner: 10
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 løg (i tern)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret basilikum (eller 1 håndfuld frisk)
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 4 dåser flådede tomater
  • Salt, peber, 1-2 tsk sukker og evt. lidt ketchup

Kødboller (40 stk)

  • 1 kg hakket svinekød (eller hakket kalv/flæsk)
  • 2 løg (revet)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 3-4 spsk hvedemel
  • 1 spsk timian (tørret ell. 1 håndfuld frisk)
  • 2 spsk dijonsennep (f.eks. estragon-sennep)
  • Salt/peber

Sådan gør du

Tomatsauce:

  • Svits løg, hvidløgsfed, og bouillonterninger i lidt olie. Tilsæt basilikum, salt og peber.
  • Tilsæt flåede tomater, salt og peber. Lad tomatsaucen simre imens du laver kødbollerne. 
  • Blend tomatsaucen. Smag den til med salt/peber, ekstra basilikum, lidt ketchup og 1-2 tsk. sukker

Kødboller

  • Riv løgene på et rivejern og bland med farsen. Tilsæt friskpressede hvidløg.
    Tilsæt timian, salt, peber og sennep
  • Rør æggene i, et af gangen. Rør mælk i og tilsæt 3-4 spsk mel, til farsen er fast
  • Form små kødboller med en stor te-ske
  • Form kødboller én af gangen og tilsæt dem til tomatsaucen
  • Lad tomatsauce og kødboller simre i minimum 15 minutter under låg. Kødbollerne popper langsomt op til overfladen, efterhånden som de bliver færdige.
    Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld ret
  • Servér pasta til kødsaucen og kødbollerne
    Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld ret

Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld retVi havde et glas estragon-sennep i køleskabet, som var helt genialt til kødbollerne, men har du kun almindeligt dijonsennep, så kan du fint bruge det. Finder du et glas estragon-sennep i supermarkedet, så prøv alligevel at købe et glas. Det er rigtigt godt i marinader og også godt som “dip” til kødretter og en grillpølse måske? 🙂
Retten var perfekt at servere til pasta og kødbollerne blev så gode, bløde og lækre. Meget smagfulde.

Ønsker du en stegt overflade på kødbollerne, kan du jo selvfølgelig sagtens stege dem istedet og så tilsætte dem til kødsaucen til sidst. Du bestemmer. Det vil tage lidt ekstra tid og opvasken vil også blive større, men du bestemmer 🙂
Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld retFor os herhjemme, reddede vi os lige en nem aftensmad idag. Der er ovenikøbet mad til MAANGE dage, nu hvor vi kun er 2 omkring middagsbordet. Det er virkelig svært for mig at vænne mig til at lave små portioner. Der går vist lang tid før vi har spist 40 kødboller? 🙂

Min mand kom sent hjem og udbrød glad og forventningsfuldt, da han trådte ind af døren: “Uhm – hvor dufter maden dejligt. Jeg er bare skrupsulten”.

Perfekt. Der var jubel omkring middagsbordet. 🙂

Saucen var god, fyldt med smag, stærk og krydret. Du bestemmer jo helt selv, hvor “pebret” din tomatsauce skal være, måske dine børn synes den skal være lidt mildere? Kødbollerne var også et hit og det gode er, at vi nu har mad nok til de næste travle hverdage, der venter forude.

Ideen med at lade kødbollerne koge færdig i saucen glæder jeg mig til at eksperimentere mere med. Måske der venter en One-Pot-boller i karry-ret næste gang? Stay tuned 🙂Kødboller i tomatsovs - en nem, lækker og smagfuld ret

Mere inspiration

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer