Bounty kugler med kondenseret mælk – opskrift

  • Bounty kugler med kondenseret mælk - opskrift
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tænk sig, at man kan trylle så smukke julekugler med sommerdrys, med sølle 3 ingredienser? Kokosmel, kondenseret mælk og chokolade.

Jamen det kan man faktisk godt, og kuglerne er så nemme, at de kan laves på ganske få minutter

Julekuglerne er faktisk  ikke engang specielt julede, men, som du måske har regnet ud, så bruger jeg julen som en kærkommen anledning til at gå komplet amok i julegodter.

Lækkerier som jeg har haft kig på i årets løb, men som jeg bare aldrig har kunnet finde anledning til at lave.

Anledningen er der nu! Det er jul! Så må man godt gå amok i Lækre karameller , marcipaneksperimenter og lidt flere eksperimenter med marcipan og julemåneden er lang endnu. Heldigvis 😉Jeg har flere gange læst om den lækre hjemmelavede bounty og flere bloglæsere har rost bounty stængerne til skyerne og foreslået mig at lave dem. De skulle være så lette at lave og ja, man behøver faktisk kun sølle 3 ingredienser (eller næsten).

Tak for den gode inspiration.

Det har nu ført mig til at jeg er sprunget på Bounty eventyret og det har resulteret i dagens opskrift på lækre Bounty kugler med chokoladeovertræk. De kugler kan du godt glæde dig til.

Du får opskriften på de lækre Bounty kugler lige her:

Bounty kugler med kondenseret mælk – opskrift

Bountykugler med chokoladeovertræk og sommerdrys
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: knas og lækre godter, Slik
Kategori: Brød og kager
Keyword: bounty, bounty kugler, kondenseret mælk
Portioner: 40 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk ca. 400 gram
  • 250 gram kokosmel
  • 300 gram chokolade til overtræk lys eller mørk, du bestemmer
  • 1 tsk vanillesukker kan udelades
  • Drys.: F.eks. frysetørret jordbær/hindbær eller kokosmel? Du kan også bare nøjes med chokolade

Sådan gør du

  • Hæld en dåse kondenseret mælk i en skål.
  • Bland kokosmel og vanillesukker i.
    Bounty kugler med kondenseret mælk - opskrift
  • Rør massen godt. Det bliver en tyk kokosmasse der skal afkøle 1 time i køleskab, eller et kvarter i fryser. Dæk med film.
    Bounty kugler med kondenseret mælk - opskrift
  • Efter 1 time kan du trille små runde kugler. Brug fingrene eller en teske. Det skal gå lidt tjept, inden kokosmassen bliver alt for varm. Nu skal kuglerne afkøle 1 time i køleskab eller 15 minutter i fryser. Dæk med film igen.
    Bounty kugler med kondenseret mælk - opskrift
  • Efter 1 time smeltes chokoladen.
    Bounty kugler med kondenseret mælk - opskrift
  • Jeg synes det er nemmest i mikrobølgeovn. Jeg luner ca. 75 gram af gangen i 30 sekunder. Jeg omrører efter 30 sekunder. Varm endelig ikke chokoladen op længere tid af gangen, så risikerer den at brænde på midt i. Brug en glasskål eller anden porcelænsskål, der kan klare den stærke varme.
    Bounty kugler med kondenseret mælk - opskrift
  • Du kan også varme chokoladen over vandbad, hvis du er mere tryg ved det.
  • Vend bounty-kuglerne i chokoladen og læg dem bagefter over på en tallerken beklædt med madpapir. Drys evt. med drys, inden kuglerne tørrer for meget. Brug f.eks. frysetørret jordbær/hindbær eller kokosmel. De er også fine bare med chokolade
    Bounty kugler med kondenseret mælk - opskrift
  • Nedkøles straks og opbevares på køl i tætsluttende beholder.
    Bounty kugler med kondenseret mælk - opskrift

Noter

Bounty kuglerne kan holde sig 1-2 uger i køleskab
Prøv også at lave stænger og dyppe i lys mælkechokolade, helt som Bounty classic

Nemme og lækre bounty kugler – de lækreste julegodter

 Sådan ser bountykuglerne ud efter udrulning. Du bestemmer selv om du vil dyppe kuglerne i mørk- eller mælkechokolade. 

Sådan laver du bounty-kugler:

Hæld en dåse kondenseret mælk i en skål. Bland kokosmel og vanillesukker i. DSC_0450Denne økologiske vanijesukker fra Urtekram er rigtig god, men al anden vaniljesukker kan bruges – men det kan også undværes.DSC_0454Sølle 3 ingredienser.Det må da vist absolut være de nemmeste julegodter?DSC_0456Bounty kuglerne prøvede jeg med mørk chokolade men jeg glæder mig også til at prøve den klassiske version med lys mælke chokolade. Uhm <3DSC_0484Bountykuglerne smager skønt både med lyst og mørkt chokolade, men jeg tror at kuglerne bliver lidt for søde, hvis du bruger hvid chokolade?

Lav gerne to forskellige slags. Prøv endelig 🙂 DSC_0486Resten af bounty kuglerne dryssede jeg med frysetørret jordbær.

En fin lille krukke jeg havde stående i skabet og det var et perfekt drys til bounty kuglerne. Kokosmel ville også have været lækkert og en smuttet mandel måske også?
DSC_0504
Efter chokoladeovertræk og krymmeldrys, stilles kuglerne til afkøling igen i en time. Herefter lægges de i en lufttæt beholder. Jeg tænker, at de vil kunne holde sig i et par uger eller indtil de er spist? Der går nok ikke mere end to uger… 😉

Nu er det jul! Nu er der julekugler klar til julens gæster. Nemme, nemme bountykugler, der smager som og ligner en million. Dem må du prøve.

God fornøjelse til dig 🙂
DSC_0505


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Karina

5 stars
De er så lækre, jeg havde nogle chokoladeforme som jeg trykkede massen ned i og så på køl.. super lækre med chokoladeovertræk med appelsinsmag.
De bliver helt klart en del af mit julekonfekt

Kirsten Hjort

Ser lækkert ud, men varmer du det sammen på komfuret eller skal det bare røres?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer