Bountykugler med chokoladeovertræk og sommerdrys

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tænk sig, at man kan trylle så smukke julekugler med sommerdrys, med sølle 3 ingredienser? Jamen det kan man faktisk godt, og de er så nemme, at de kan laves selv med en halv influenza i kroppen. Jeg er på vej ovenvande! Der var lys for enden af den lange stygge influenzatunnel! Så dejligt!

Julekuglerne er faktisk  ikke engang specielt julede, men, som du måske har regnet ud, så bruger jeg julen som en kærkommen anledning til at gå komplet amok i julegodter.

Lækkerier som jeg har haft kig på i årets løb, men som jeg bare aldrig har kunnet finde anledning til at lave.

Anledningen er der nu! Det er jul! Så må man godt gå amok i Lækre karameller , marcipaneksperimenter og lidt flere eksperimenter med marcipan og julemåneden er lang endnu…;-)Jeg har flere gange læst om lækre bounty-stænger. Flere læsere har rost bounty-stængerne til skyerne og foreslået mig at lave dem. De skulle være så lette at lave og ja, man behøver faktisk kun sølle 3 ingredienser (eller næsten).

Du får opskriften på de lækre Bounty-kugler lige her:

Bountykugler med chokoladeovertræk og sommerdrys
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: knas og lækre godter, Slik
Kategori: Brød og kager
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 250 gram kokosmel
 • 300 gram chokolade til overtræk lys eller mørk, du bestemmer
 • Evt. : 1 tsk. vanillesukker
 • Drys.: F.eks. frysetørret jordbær/hindbær tørret granatæbleflager, lakrids, vanilledrys? Her er brugt frysetørret jordbær og frysetørret granatæble

Sådan gør du

 • Hæld en dåse kondenseret mælk i en skål.
 • Bland kokosmel og vanillesukker i.
 • Rør massen godt. Det bliver en tyk kokosmasse der skal afkøle 1 time i køleskab, eller et kvarter i fryser. Dæk med film.
 • Efter 1 time kan du trille små runde kugler. Brug fingrene, en ske eller evt. en isske? Det skal gå lidt tjept, inden kokosmassen bliver alt for varm. Nu skal kuglerne afkøle 1 time i køleskab eller 15 minutter i fryser. Dæk med film igen.
 • Efter 1 time smeltes chokoladen.
 • Jeg synes det er nemmest i mikrobølgeovn. Jeg luner ca. 75 gram af gangen i 30 sekunder. Jeg omrører efter 30 sekunder. Varm endelig ikke chokoladen op længere tid af gangen, så risikerer den at brænde på midt i. Brug en glasskål eller anden porcelænsskål, der kan klare den stærke varme.
 • Du kan også varme chokoladen over vandbad, hvis du er mere tryg ved det.
 • Vend bounty-kuglerne i chokoladen og læg dem bagefter over på en tallerken beklædt med madpapir. Drys evt. med drys, inden kuglerne tørrer for meget. Brug f.eks. frysetørret jordbær/hindbær.
 • Nedkøles straks og opbevares på køl i tætsluttende beholder.

 Sådan ser bountykuglerne ud efter udrulning.

Sådan laver du bounty-kugler:

Hæld en dåse kondenseret mælk i en skål. Bland kokosmel og vanillesukker i. Kan du komme i nærheden af Urtekrams økologiske vanillesukker, skulle du prøve at købe den. Næst efter en rigtig vanillestang eller vanillepasta, er Urtekrams økologiske bare den bedste vanille, synes jeg. Jeg siger det altså ikke kun fordi jeg har fået den tilsendt gratis i gave. Man kan tydeligt smage forskel. Jeg har dog ikke prøvet Vaniljetwisteren fra Dr. Oetker, den tror jeg også er ret god. Kender du den?DSC_0450 DSC_0454Sølle 3 ingredienser. Hvor nemt kan det være?!DSC_0456DSC_0484Bountykuglerne smager skønt både med lyst og mørkt chokolade. Lav gerne to forskellige. Min favorit er den lyst, hvad er mon din favorit? Faktisk er jeg allermest vild med hvid chokolade, men jeg tror den variant bliver for sød? Prøv endelig 🙂 DSC_0486 DSC_0489Resten af bounty-kuglerne dryssede jeg med frysetørret jordbær.

En fin lille krukke jeg havde stående i skabet, der bragte gode tanker og minder frem. Jeg fik bøtten af mine ex-kolleger, sammen med en masse andre gode gaver og der fulgte en fin tale med.
DSC_0504Der blev spundet en historie omkring alle de lækkerier jeg ville kunne komme til at dekorere med disse frysetørrede sommerdrys. Jeg fik også frysetørrede tranebær og de små bøtter er fra Frk. Hansens ide i Rønde, og jeg er rigtig glad for dem. Suk hjerte – brist ej. Gode kolleger gemmer jeg inderst inde! 🙂Efter chokoladeovertræk og krymmeldrys, stilles kuglerne til afkøling igen i en time. Herefter lægges de i en lufttæt beholder. Jeg tænker, at de vil kunne holde sig i et par uger eller indtil de er spist? Der går nok ikke mere end to uger… 😉

Nu er det jul! Nu er der julekugler klar til julens gæster. Nemme, nemme bountykugler, der smager som og ligner en million. Her får du lige det smukkeste foto igen. Jeg er pivstolt af det foto, så stolt at jeg nu har valgt det som cover&header billede alle vegne.

Ja her hos mig husérer ingen foto-jantelov. Når et billede er ekstraordinært flot, kan jeg sagtens selv se det og bliver jeg bare stolt og glad, så deler det glad og gerne 🙂

Bagenørden er på vej på højkant, og vi jule i weekenden. Jeg har weekendvagt, men prøver at klemme juleri ind alligevel.

Vi ses 🙂
DSC_0505


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Karina

5 stars
De er så lækre, jeg havde nogle chokoladeforme som jeg trykkede massen ned i og så på køl.. super lækre med chokoladeovertræk med appelsinsmag.
De bliver helt klart en del af mit julekonfekt

Kirsten Hjort

Ser lækkert ud, men varmer du det sammen på komfuret eller skal det bare røres?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer