Bruschetta med basilikumpesto, mozzarella og tomat. Verdens Bedste Brød dagen derpå.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_1143

Sikke nogle flotte brød man kan trylle, hvis man har en rest Verdens Bedste Brød fra igår.

Igår lavede vi dette smukke brød. Vi havde nogle varme-madrester fra weekenden, og ofte pepper vi lidt halvtriste rester op med et lækkert brød. Jeg har skrevet om Verdens Bedste Brød før i flere indlæg, f.eks. dette 

DSC_1112

Jeg er VILD med Verdens Bedste Brød og jeg har før brugt MANGE ord på at  skamrose dett smukke, sprøde brød, med den fantastiske krumme . Et smukt brød, der ovenikøbet også er verdens nemmeste brød.

Jeg kan opskriften i hovedet, så du får den lige her : 

5 dl. vand opløses i 10 dl. mel. ½ tsk. salt tilsættes og en ærtestor klump gær. Dejen røres sammen og hviler i en skål på køkkenbordet 8 timer (med film på skålen). Dejen omrøres efter 8 timer. Hæver yderligere 1 time. En støbejernsgryde opvarmes i ½ time på 275 grader. Dejen hældes i og bager 20-25 minutter. Bager til sidst 10 minutter uden låg. Sådan frembringer du smil ved middagsbordet = Verdens Bedste Brød

Til dette brød brugte jeg 8 dl. hvedemel og 2 dl. grahamsmel. Jeg kan godt lide at der er lidt mere “bid”, struktur og fylde i brødet.

DSC_1114

Vi spiste ca. halvdelen igår. Det er allerbedst på førstedagen, en himmelsk mundfuld med iskoldt smør på. Så enkelt, og så lækkert! 🙂

Dagen derpå smager brødet stadig godt, men skorpen er ikke sprød længere dagen efter, og skorpen er tæt på at være det bedste ved brødet. Fortvivl ej. Du kan lave de lækreste bruschetta dagen efter af din brødrest.

Du skal bruge en bøtte pesto. Tip : Brug basilikumpestoen fra Løgismose. Den koster 20 kroner og den er ALLE pengene værd! Jeg brugte en halv bøtte til mit brødfad, så jeg har stadig en rest. Billig pesto tænker jeg, næsten dyrere at lave det selv? Må med skam også bekende at Løgismoses smager bedre end min 😉

Herudover brugte jeg 4 tomater og en kugle mozzarellaost. That’s it.

DSC_1120 DSC_1123 DSC_1125 DSC_1127

2013-01-15 18.49.39 DSC_1129Ja sorry. Jeg kunne altså ikke dy mig for at vise lidt mange billeder af disse pesto-brød. Jeg er VILD med dem og kunne spise dem fra morgen til aften!

Fuldend pestobrødene ved at lægge tomat og mozzarella i skiver og fordel i lag på pestobrødene. Brødene kan altså også sagtens spises alene kun med pesto på. Pesto-brød  smager helt fantastisk, og er du ikke fan af tomat og mozzarella, ja så nøjes du bare med pestoen alene. 😉

2013-01-15 18.58.04

Hele vores fad med pesto/tomat-brød blev spist! Vi kastede dem ind! Har du en rest brød til overs, hvilken som helst stykke brød, kan du roligt lave pesto-brød på det. Bruschetta er det vel nok lidt forkert at kalde dem? De skal vel ovnbages? Disse blev spist som de var. Brødet var friskt nok, men er brødet 2 dage gammelter du næsten nødt til at ovngrille?

Er sikker på at disse brød også ville have smagt godt ovngrillet og det ville have været helt perfekt med basilikumblade på toppen (var ude at handle for at købe basilikum, og kom hjem med 3 poser varer, men ingen basilikum. Kender du det??);-)DSC_1143

Prikken over i’et er denne lækre pesto. Stop den i indkøbskurven næste gang du er ude at handle. Smør den på friskt brød, brug den som dip til kartofler eller gnavegrønt etc. etc. ,….Og nej! Jeg har ikke hverken aktier eller anparter i Løgismose, men burde måske have det 😉DSC_1147


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer