Marinerede gulerødder med hvidløg, honning og persille. I dag får du opskriften på nemt og lækkert tilbehør, der vil passe godt til mange retter. Marinerede gulerødder med hvidløg & persille

Du skal bruge kogte gulerødder og kan med fordel også bruge en rest kogte kolde gulerødder fra dagen før.

Lækre møre marinerede gulerødder med en god krydret smag.

Vi spiste gulerødderne som grønt tilbehør til en lækker oksesteg.

De sødlige gulerødder smagte rigtigt godt med den friske marinade bestående af bl.a. honning, citronsaft, persille og hvidløg.

Du kan sagtens bruge andre krydderurter til de marinerede gulerødder, timian er også lækkert. Både friske og tørrede krydderurter kan bruges.Marinerede gulerødder med hvidløg & persille

Gulerødder er sunde, billige og nemme at købe i Danmark året rundt. Den allerbedste grøntsag, der har en sød mild smag, som både børn og voksne rigtigt godt kan lide.
Marinerede gulerødder med hvidløg og persille

Nem marinade til de kogte gulerødder

Hjemme hos os spiser vi ca. 2 kg gulerødder, om ugen!  Tit bare som rå gulerodsstave som tilbehør til aftensmaden, eller når vi er småsultne.

Gulerødder kan tilberedes på så mange måder.

Nederst i dette indlæg får du flere lækre opskrifter med gulerødder.

Det er de marinerede gulerødder du får opskriften på i dag. Du får den lige her:

Marinerede gulerødder med hvidløg og persille – få en nem opskrift her

Marinerede gulerødder med hvidløg & persille
Gulerødder med hvidløg og persille - nem opskrift
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Marinerede gulerødder med hvidløg og persille
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1-1½ kg gulerødder en rest kogte kolde kartofler kan også bruges.

Marinade:

  • 2-3 spsk. citronsaft smag til
  • 1 spsk hvidvinseddike smag til
  • 1 tsk honning eller et nip sukker. Jeg brugte akaciehonning. Smag til. Kan udelades
  • Salt smag til
  • Frisk/tørret persille. kan udelades eller erstattes med andre krydderurter f.eks. timian
  • 1-2 fed hvidløg smag til
  • 3-4 spsk olie

Sådan gør du

  • Skræl el. vask gulerødderne. Kog dem ca. 10 min. eller til de er "bidefaste". Hvis du skærer gulerødderne i tynde stave, kan du nøjes med få minutters kogning. Kan også koges hurtigt i mikroovn. Brug gerne en rest kogte kolde gulerødder.
    Marinerede gulerødder med hvidløg og persille
  • Afkøl gulerødderne. Lav marinaden. Smag den til med de forskellige ingredienser. Hæld marinaden over de kolde gulerødder. Afkøl gerne gulerødderne i køleskabet i nogle timer og gerne til næste dag. De kan også nydes lune.
    Marinerede gulerødder med hvidløg og persille
  • Mine gulerødder marinerede 2-3 timer, men kortere tid kan gøre det. Du kan også servere dem straks.
    Marinerede gulerødder med hvidløg & persille
  • Vi spiste de marinerede gulerødder til oksesteg, kartofler og bearnaisesovs.
    Marinerede gulerødder med hvidløg og persille

Noter

Gulerødderne kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage.
Persille kan erstattes med andre krydderurter f.eks. oregano, timian eller basilikum
Gulerødderne kan også bages i ovnen, gerne med sesam.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Marinerede gulerødder med hvidløg & persille

Gulerødder marinerede med honning, olie, hvidløg og persille – nemt og lækkert tilbehør

Gulerødder smager også godt som bare kogte gulerødder.

Prøv dem også som bagte gulerødder med sesam, bagte med hvidløg, som hasselback gulerødder eller gulerodstzatziki?

Vi spiste dagens marinerede gulerødder til en lækker intervalstegt oksesteg.Intervalstegt culottesteg

Det blev den mest møre kalvesteg vi nogensinde har smagt!

Intervalstegt betyder kort fortalt: Ind i ovnen, ud af ovnen, hvile, ind i ovnen, ud af ovnen, hvile, osv.

Marinerede gulerødder med hvidløg & persille

Det lyder besværligt, men det er det slet ikke. Det er virkelig anstrengelserne værd. Oksestegen blev super mør.

Tilbehøret til den lækre kalveculotte var hasselback kartofler og marinerede gulerødder.

Det var super nemt at lave marinerede gulerødder – lækkert tilbehør til mange retter.

Måske du også tit en rest kogte kolde gulerødder til overs?

Gulerødderne skal bare skrælles, koges lidt og herefter marinere. Jo længere tid jo bedre, lad dem gerne marinere til næste dag.

De marinerede gulerødder kan holde sig i køleskabet i flere dage.

Marinerede gulerødder med hvidløg & persille

Mine gulerødder marinerede 2-3 timer og de blev helt perfekte. Du kan også sagtens bare servere dem straks og du kan faktisk også servere dem lune.

Syrligheden i marinaden passede fint til de søde gulerødder og smagen var perfekt til den lækre okstesteg.

Marinerede gulerødder med hvidløg og persille

Marinerede gulerødder er enkelt tilbehør. Billigt, sundt og mættende også.

Vi var alle enige om, at de ihvertfald smager 100 gange bedre end almindelige kogte gulerødder. I kan spise virkelig mange gulerødder derhjemme, når de serveres som marinerede gulerødder.

Marinerede gulerødder med hvidløg & persille

De er heldigvis sunde og nemme at lave. Lav gerne rigeligt og spis dig gerne mæt i dem.

Halvdelen af tallerkenen skal jo helst bestå af grønt tilbehør, hvis man vil spise sundt og hvem vil ikke det? 😉

Gulerødder kan du sagtens få til at smage som den lækreste snack. Spring du bare på en portion af de marinerede gulerødder. De smager SÅ godt. 
Bagte gulerødder med sesam i ovn - opskrift

Få inspiration til at andre lækre opskrifter med gulerødder her:

1.

Bagte gulerødder i ovn med sesam - opskrift
Lækre ovnbagte gulerødder med sesam
Se opskriften her
Bagte gulerødder med sesam i ovn - opskrift

2.

Gulerødder i ovn med hvidløg - nem opskrift
Bagte gulerødder med hvidløg - lækre snack gulerødder
Se opskriften her
Gulerødder i ovn med hvidløg - nem opskrift

3.

Coleslaw med skyr - nem opskrift med gulerødder
Nem fedtfattig coleslaw med gulerødder
Se opskriften her
Coleslaw med skyr og gulerod - nem opskrift

4.

Kartofler og gulerødder i ovn - nem opskrift
Prøv en portion ovnstegte kartofler og gulerødder med timian
Se opskriften her
Kartofler og gulerødder med timian - stegt i ovn. Så lækre

5.

Kartoffelfrikadeller med ost og gulerødder
Skønne kartoffelfrikadeller med cheddar og gulerødder af en kartoffelrest.  
Se opskriften her
Kartoffelfrikadeller med gulerødder og cheddar - SÅ lækre

6.

Røsti med kartofler, gulerødder og cheddar
Skønne Pommes Røsti med kartofler, gulerødder og cheddar
Se opskriften her
Rösti med kartofler, gulerødder og cheddar - nem og lækker opskrift

7.

Gulerødder med bacon & honning bagt i ovn
Nemme ovnbagte gulerødder med bacon og timian og glaseret i honning
Se opskriften her
Gulerødder med bacon & honning bagt i ovn

8.

Stegte gulerødder på panden - nem opskrift
Gulerødder på panden med honning og timian
Se opskriften her
Stegte gulerødder på panden - nem opskrift

9.

Hasselback gulerødder i ovn - lækkert tilbehør
Nemme gulerødder i ovn a la hasselback
Se opskriften her
Hasselback gulerødder i ovn - lækkert tilbehør

10.

Gulerødder og kartofler i airfryer - nem opskrift
Sprøde kartofler og gulerødder tilberedt i airfryer
Se opskriften her
Gulerødder og kartofler i airfryer ell. actifry

God fornøjelse med dine marinerede gulerødder også 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.