Marinerede gulerødder med hvidløg, honning og persille. I dag får du opskriften på nemt og lækkert tilbehør, der vil passe godt til mange retter.
Du skal bruge kogte gulerødder og kan med fordel også bruge en rest kogte kolde gulerødder fra dagen før.
Lækre møre marinerede gulerødder med en god krydret smag.
Vi spiste gulerødderne som grønt tilbehør til en lækker oksesteg.
De sødlige gulerødder smagte rigtigt godt med den friske marinade bestående af bl.a. honning, citronsaft, persille og hvidløg.
Du kan sagtens bruge andre krydderurter til de marinerede gulerødder, timian er også lækkert. Både friske og tørrede krydderurter kan bruges.
Gulerødder er sunde, billige og nemme at købe i Danmark året rundt. Den allerbedste grøntsag, der har en sød mild smag, som både børn og voksne rigtigt godt kan lide.
Hjemme hos os spiser vi ca. 2 kg gulerødder, om ugen! Tit bare som rå gulerodsstave som tilbehør til aftensmaden, eller når vi er småsultne.
Gulerødder kan tilberedes på så mange måder.
Nederst i dette indlæg får du flere lækre opskrifter med gulerødder.
Det er de marinerede gulerødder du får opskriften på i dag. Du får den lige her:
Marinerede gulerødder med hvidløg og persille – få en nem opskrift her
Ingredienser
- 1-1½ kg gulerødder en rest kogte kolde kartofler kan også bruges.
Marinade:
- 2-3 spsk. citronsaft smag til
- 1 spsk hvidvinseddike smag til
- 1 tsk honning eller et nip sukker. Jeg brugte akaciehonning. Smag til. Kan udelades
- Salt smag til
- Frisk/tørret persille. kan udelades eller erstattes med andre krydderurter f.eks. timian
- 1-2 fed hvidløg smag til
- 3-4 spsk olie
Sådan gør du
- Skræl el. vask gulerødderne. Kog dem ca. 10 min. eller til de er "bidefaste". Hvis du skærer gulerødderne i tynde stave, kan du nøjes med få minutters kogning. Kan også koges hurtigt i mikroovn. Brug gerne en rest kogte kolde gulerødder.
- Afkøl gulerødderne. Lav marinaden. Smag den til med de forskellige ingredienser. Hæld marinaden over de kolde gulerødder. Afkøl gerne gulerødderne i køleskabet i nogle timer og gerne til næste dag. De kan også nydes lune.
- Mine gulerødder marinerede 2-3 timer, men kortere tid kan gøre det. Du kan også servere dem straks.
- Vi spiste de marinerede gulerødder til oksesteg, kartofler og bearnaisesovs.
Noter
Gulerødderne kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage.
Persille kan erstattes med andre krydderurter f.eks. oregano, timian eller basilikum Gulerødderne kan også bages i ovnen, gerne med sesam.Gulerødder marinerede med honning, olie, hvidløg og persille – nemt og lækkert tilbehør
Gulerødder smager også godt som bare kogte gulerødder.
Prøv dem også som bagte gulerødder med sesam, bagte med hvidløg, som hasselback gulerødder eller gulerodstzatziki?
Vi spiste dagens marinerede gulerødder til en lækker intervalstegt oksesteg.
Det blev den mest møre kalvesteg vi nogensinde har smagt!
Intervalstegt betyder kort fortalt: Ind i ovnen, ud af ovnen, hvile, ind i ovnen, ud af ovnen, hvile, osv.
Det lyder besværligt, men det er det slet ikke. Det er virkelig anstrengelserne værd. Oksestegen blev super mør.
Tilbehøret til den lækre kalveculotte var hasselback kartofler og marinerede gulerødder.
Det var super nemt at lave marinerede gulerødder – lækkert tilbehør til mange retter.
Måske du også tit en rest kogte kolde gulerødder til overs?
Gulerødderne skal bare skrælles, koges lidt og herefter marinere. Jo længere tid jo bedre, lad dem gerne marinere til næste dag.
De marinerede gulerødder kan holde sig i køleskabet i flere dage.
Mine gulerødder marinerede 2-3 timer og de blev helt perfekte. Du kan også sagtens bare servere dem straks og du kan faktisk også servere dem lune.
Syrligheden i marinaden passede fint til de søde gulerødder og smagen var perfekt til den lækre okstesteg.
Marinerede gulerødder er enkelt tilbehør. Billigt, sundt og mættende også.
Vi var alle enige om, at de ihvertfald smager 100 gange bedre end almindelige kogte gulerødder. I kan spise virkelig mange gulerødder derhjemme, når de serveres som marinerede gulerødder.
De er heldigvis sunde og nemme at lave. Lav gerne rigeligt og spis dig gerne mæt i dem.
Halvdelen af tallerkenen skal jo helst bestå af grønt tilbehør, hvis man vil spise sundt og hvem vil ikke det? 😉
Gulerødder kan du sagtens få til at smage som den lækreste snack. Spring du bare på en portion af de marinerede gulerødder. De smager SÅ godt.
Få inspiration til at andre lækre opskrifter med gulerødder her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
God fornøjelse med dine marinerede gulerødder også 🙂
Jeg ville bruge frisk estragon, men mynten kunne være begge dele.
Mht. Dine fredagskyllinger, så er husfavoritten her, en parteret kylling, en lille frisk choritzzo per person, et løg, et par fed hvidløg og nok kartofler vendes sammen i et fad med olie. I ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Vend rundt efter ca. 20 min
De gulerødder lyder super, jeg sidder allerede og digter på en version med mynte og en med estragon