•  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Gullash - nem opskrift på lækker simremadLangsommelig simremad. Ja tak!

Nogle dage er der god tid, andre dage er tiden knap. I dag var tiden knap men gullash-simregryden lavede vi en weekend med god tid. Gullash skal have god tid. Gerne 2-3 timer.

Vi var heldige at finde en stor pakke oksemellemskært til en god pris. Der går flere år imellem vi laver en god gullash-gryde, ja hvorfor forstår jeg egentlig ikke. Gullash er nemt og lækkert og et hit hos alle i familien.

Her kommer opskriften på

Gullash – nem opskrift på lækker simremad:

Gullash - en klassisk simreret
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: gullash, simremad
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 800 gram oksemellemskært ell. mere
  • 2 oksebouillonterninger
  • 5 fed hvidløg
  • 3 løg
  • 8 gulerødder i skiver.
  • 1 glas champignon eller en bakke friske
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 dl tomatkoncentrat
  • 1 liter kogende vand
  • 4 laurbærblade
  • fl fløde
  • 2 spsk paprika
  • Salt og peber.

Sådan gør du

  • Kødet svitses i lidt smør. Bouillonterningerne svitses med.
  • Når kødet har fået farve svitses løg, hvidløg og champignon med
  • Paprika, salt og peber tilsættes.
  • Gulerodsskiver vendes i og herefter tilsættes flåede tomater og tomatkoncentrat.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad
  • 1 liter kogende vand tilsættes, laurbærblade og evt. et par dråber kulør. Så skal der simres.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad
  • Efter min. 1½ times simres tilsættes fløden og saucen jævnes.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad
  • Gullashen smages til og laurbærbladene fiskes op.
  • Imens gullashen simrer færdig kan du hurtigt koge et hurtigt broccolihoved i mikrobølgeovnen (6-7 minutter)
  • Servér ris eller kartoffelmos til.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad

Noter

Hvis I ikke er de store sovsespisere i din familie, kan du nøjes med mindre vand.
Du kan tilsætte mere fløde, hvis du synes.
Lad gerne gullashen simre 2 timer eller mere
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

DSC_1025Servér ris eller kartoffelmos til retten. Kartoffelmos laver du ved at koge kartofler skåret i småstykker i et kvarter. Mos kartoflerne med lidt mælk, en god smørklat og lidt salt.

Så er der gullashservering med broccoli og kartoffelmos. Mørt og lækkert kød.

En ægte mormormad-servering og ikke et øje er tørt 🙂DSC_1039Det blev en fin weekendmenu. Husk på at kartoffelmos mætter meget og hurtigt. Den tunge stivelse lander tungt i maven, så vær lidt påpasselig når du fylder din tallerken…Bare lige et godt tip. Jeg snakker af erfaring 😉

Bon appetit!

Elsker elsker ELSKER langsommelige simregryder….

Vinteren er kold og laaaaang! Vi må tænke på de små lyspunkter der er. Som f.eks. at der er mere inde-tid, ved den gode bog, tæppet, stearinlysene og ved komfuret….God tid til simregryder? 🙂DSC_1040

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •