•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gullash.  Langsommelig simremad og populært mormormad i simregryde. Ja tak!Gullash opskrift - klassisk mormor simremadNogle dage er der god tid, andre dage er tiden knap.

I dag var tiden knap men gullash-simregryden lavede vi en weekend med god tid. Gullash skal have god tid. Gerne 2-3 timer.

Gullash er en lækker gryderet der er oplagt at lave en dag hvor du har god tid til simremad.

Vi var heldige at finde en stor pakke oksemellemskært til en god pris.

Der går flere år imellem vi laver en god gullash i gryde, ja hvorfor forstår jeg egentlig ikke. Gullash eller gullasch, som det også kan staves, er nemt og lækkert og et hit hos alle i familien.

Kødet bliver mørt og lækkert og flødesovsen skøn. Et hit!

Gullash opskrift - klassisk mormor simremad

Det er faktisk nemt at lave gullash og jeg iler med at bringe dig opskriften. Du får den lige her:

Her kommer opskriften på

Gullash opskrift – lækker klassisk mormor simremad med skært oksekød

Gullash - en klassisk simreret
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Keyword: gullash, simremad
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 800 gram oksemellemskært eller andet oksekød i tern. Jo mere kød, jo bedre.
  • 2 oksebouillonterninger eller anden oksefond
  • 5 fed hvidløg
  • 3 løg
  • 8 gulerødder i skiver.
  • 500 gram champignon i skiver eller 2 glas champignon
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dl tomatkoncentrat
  • 1 liter kogende vand
  • 4 laurbærblade
  • dl fløde Du kan tilsætte mere fløde og nøjes med 7½ dl vand
  • 2 spsk paprika
  • Salt og peber.
  • evt. cocktailpølser

Sådan gør du

  • Kødet svitses i lidt smør. Bouillonterningerne svitses med.
  • Når kødet har fået farve svitses løg, hvidløg og champignon med
  • Paprika, salt og peber tilsættes.
  • Gulerodsskiver vendes i og herefter tilsættes flåede tomater og tomatkoncentrat.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad
  • 1 liter kogende vand tilsættes, laurbærblade og evt. et par dråber kulør. Så skal der simres under låg.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad
  • Efter min. 1½ times simres tilsættes fløden og saucen jævnes.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad
  • Gullashen smages til og laurbærbladene fiskes op.
  • Imens gullashen simrer færdig kan du hurtigt koge et hurtigt broccolihoved i mikrobølgeovnen (6-7 minutter)
  • Servér ris eller kartoffelmos til.
    Gullash - nem opskrift på lækker simremad

Noter

Du kan erstatte noget af vandet med mere fløde. 
Lad gerne gullashen simre 2 timer eller mere
Tilsæt evt. cocktailpølser.
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Simregryde – en lækker velsmagende gryderet med mørt skært oksekød

Gullash opskrift - klassisk mormor simremadServér ris eller kartoffelmos til retten. Kartoffelmos laver du ved at koge kartofler skåret i småstykker i et kvarter. Mos kartoflerne med lidt mælk, en god smørklat og lidt salt.

Så er der gullash med broccoli og kartoffelmos. Mørt og lækkert kød.

En ægte mormormad-servering og ikke et øje er tørt 🙂

Jo længere tid retten simrer, jo bedre bliver den, så gå gerne i gang i god tid. Retten er en oplagt weekend-ret.
Gullash opskrift - klassisk mormor simremadDet blev en fin weekendmenu. Husk på at kartoffelmos mætter meget og hurtigt. Den tunge stivelse lander tungt i maven, så vær lidt påpasselig når du fylder din tallerken…Bare lige et godt tip. Jeg snakker af erfaring 😉

Bon appetit!

Elsker elsker ELSKER langsommelige simregryder….

Vinteren er kold og laaaaang! Vi må tænke på de små lyspunkter der er. Som f.eks. at der er mere inde-tid, ved den gode bog, tæppet, stearinlysene og ved komfuret….God tid til simregryder? 🙂Gullash opskrift - klassisk mormor simremad


  •  
  •  
  •  
  •  
  •