•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_4888

Halløjsa!

Her en påskehilsen fra den ferierende. Der bliver slappet af, bagt, lavet flæskesteg, så ikke et øje er tørt, læst tykke bøger og opgraderet blog. I familien gør vi alle lige nøjagtig det vi har allermest lyst til i denne ferie og det er så fedt. En ferie helt uden planer. Vi har stadig bekymringens tunge åg der hviler på skuldrene. Min mor er indlagt på sygehuset og i gang med at komme sig efter en stor rygoperation, men mere herom senere. DSC_4892

I dag skal du høre om lækre cookies med vanille, lakrids og tranebær. Faktisk er det en videreudvikling af vaniljetoppe opskriften som du læste om forleden

DSC_4877

I dagens variant tilsatte jeg 1 tsk natron (mest for at se hvad der ville ske? – ja jeg er lidt skør…;-), og tre spsk. hakkede tranebær. Jeg tilsatte også 1 tsk lakridssirup til halvdelen af dejen efter gode forslag fra bloglæsere på Bagenørdens Facebookside . Tak for debatten dér og de altid gode råd og søde hilsner. Er din vej ikke faldet forbi dér, så stik hovedet indenfor. Der er hyggeligt og rart  😉

Her kommer opskriften på vaniljetoppene, som jeg i dagens anledning har kaldt cookies med vanille, lakrids og tranebær. Staver man mon egentlig vanilje sådan eller sådan: vanille? Jeg kan se at jeg ikke er helt enig med mig selv? 😉

Du skal bruge: 

2 æggeblommer (gerne et bæger pasteuriserede, hvis du lige har, det havde jeg)

60 gram smeltet smør (rigtigt smør)

2 dl. flormelis

1 tsk. natron.

½ vaniljestang (eller 2 tsk. vanillesukker. Brug også gerne Heilala koncentreret vanillepasta, jeg havde desværre ikke mere i mit lille glas. Øv)

1½ dl. mel.

Evt. fyld:

3 spsk. tørrede tranebær

1 tsk. lakridssirup

Verdens nemmeste småkageopskrift, synes du ikke?

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Smelt smørret og rør det sammen med æg, flormelis og vanillesukker. Bland natron med mel og tilsæt. Det var faktisk det. Nemt ikke? 😉DSC_4863 Rør alle klumper godt ud.DSC_4865 Det bliver den lifligste æggesnaps, inden du putter mel og natron i. Der må godt prøvesmages nu og skålen må også godt slikkes ren, af bagermesteren selv eller måske nogle små køkkenhjælpere?DSC_4866 I dagens variant hakkede jeg 2-3 spsk. tranebær groft. Tilsæt. Uhm de tranebær gav kagerne et godt syrligt sødt twist. Lige det der skulle til. Vaniljetoppe er meget søde, så jeg synes lige der skulle lidt kant til? En anden sød læser foreslog lime, heller ikke nogen dum idé? Måske du  kan finde på andre?DSC_4871 Tranebær grofthakkes og tilsættes.DSC_4872 DSC_4873 Dejen bliver sej og fast og svær at røre med ske, når der er kommet mel og natron i, men det kan sagtens lade sig gøre. DSC_4874Jeg trillede små søde tranebærcookies af den første halvdel af dejen. (uhm forresten, dejen smager jo HELT fantastisk, prøvesmag endelig! 😉

DSC_4883Jeg rørte 1 tsk. lakridssirup i den sidste halvdel af dejen. Jeg har heldigvis stadig lakridssirup tilbage i den lækre bøtte jeg fik i bloggave fra Konnerup og Co. for længe siden. Jeg er rigtig god til at gemme på de virkeligt lækre sager.;-)

DSC_4877
DSC_4878 Rør lakridssiruppen godt ind i dejen.DSC_4881Tril små fine lakridskugler og sæt dem med godt afstand på bagepladen.DSC_48842014-04-17 12.48.44 Bag kagerne 10 minutter ved. 150 grader varmluft. Lad dem afkøle på bagepladen. Når de er helt kolde er de blevet helt sprøde. 2014-04-17 13.01.32Prøv lige at se hvilken forskel 1 tsk. natron gør. Man kan jo diskutere om det gør kagerne smukkere? Ihvertfald gør det dem fladere og sprødere?

Om du vil tilsætte natron til kagerne er op til dig. Jeg kan fint leve med småkagerne som de er, med eller uden 🙂

Kagerne på det øverste billede er MED natron og de helt lyse kager på det nederste billeder, UDEN natron.æggeblommer vaniljetoppe vanilje nemme småkager lækker kagedej hurtige småkager Heilala vaniljepasta børn i køkkenet  Små søde vaniljetoppe med vaniljeprikkerSådan så dagens portion kager ud. Uha jamen det du’r altså ikke at moren har sådan et helt fad kager indenfor rækkevidde til sig selv. Datteren skulle på venindebesøg og jeg skyndte mig derfor at pakke en lille pose fyldt med kager, hun kunne få med. Godt at få kalorieindtaget fordelt på lidt flere individer og dejligt at gøre søde medmennesker glade med kager. Det kan jeg godt lide, men det har du vist allerede opdaget  🙂DSC_4889

Jeg virker jo glad og godt tilpas og måske du undrer dig over hvordan jeg kan være det, når min mor er meget syg og ligger på hospitalet efter sin meget store rygoperation. Du kan læse mere om mine bekymringer her.

Jeg er stadig meget bekymret, men prøver at slippe bekymringens tunge åg når jeg ikke opholder mig på sygehusets matrikel. Jeg har erkendt, at jeg er magtesløs og ikke kan gøre fra eller til. Jeg prøver at holde mig selv ovenvande og gøre ting der gør mig glad, så jeg har allermest overskud at øse ud af, når jeg skal besøge min mor på sygehuset. Sådan vælger jeg at være “hård”. Jeg tager de indre skyklapper på. Det er man/jeg nødt til i perioder for at beskytte mig selv.

Vi tager på sygehusvisitter hos min mor, skiftes i familien til at besøge hende hver dag og det går langsomt fremad, selvom hun stadig er meget smerte/medicinpåvirket. Det bliver en lang sej kamp for min mor og os andre at få hende på ret køl igen.

Mange tak til alle jer der har skrevet hilsner og sendt søde varmende ord til både mig og min mor. Al jeres gode karma er sendt direkte til Århus, jeg er sikker på det hjælper.

Ydmygt – tak I søde mennesker <3

Jeg slutter med en et rigtigt påskeblomsterfoto med et af naturens vidundere fra haven. Jeg KAN ikke lade være med at undre mig: Hvordan kan det være, at påskeliljer ved at de lige præcis skal springe ud NU!?! Fantastisk. Imponerende!

Sådan er der så meget man kan gå og fundere over når man har god tid. Rigtig god tid. Ingen sagde alt for god tid, vel? 🙂

DSC_4897

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •