Uhm – sikke nogle flotte lækre kransekagestykker man kan lave af kransekagemasse.
Jeg er vild med kransekage og er faktisk allermest vild med marcipan når den bliver bagt i ovnen.
Det er så nemt at lave kransekage selv og så smager det bare skønt. Kransekage er for mig ikke kun et hit til jul og nytår – jeg kan storspise kransekage hele året. Melder du dig også i dette heppekor? 🙂
Jeg lavede sådan en lille kransekage-kurv og tog med på visit og du kan tro, den vakte jubel. Kransekage er bare altid et hit.Opskriften du skal høre om i dag rakte både til kransekagestykker og kransekagekonfekt med en hasselnød i toppen.
Jeg prøvede at pynte mine kransekager med chokoladeglasur og jeg synes de blev så fine, men du kan jo selvfølgelig også bare bruge den klassiske hvide glasur med flormelis, hvis du foretrækker det 🙂
Opskriften på de lækre kransekager får du lige her:
Kransekage – kransekagestykker nem opskrift

Ingredienser
- 500 gram marcipan
- 70 gram pasteuriserede æggehvider ell. 1½ æggehvide. 1 æggehvide vejer ca. 40-50 gram.
- 100 gram flormelis eller alm. sukker
Pynt
- Glasur: 100 gram flormelis + 3-4 spsk æggehvide
- Chokolade: 50 gram smeltet mørk chokolade + evt. ekstra at dyppe bunden i
- Ristede hasselnødder
Sådan gør du
- Rør (pisk ikke) flormelis med æggehviderne og lad blandingen stå lidt imens du river marcipanen (så er det nemmere at arbejde med marcipanmassen).
- Arbejd flormelis/æggeblandingen ind i marcipanpassen, til konsistensen er blød uden at klistre for meget. Brug evt. en køkkenmaskine.
- Sæt en sprøjtetylle i en sprøjtepose og sprøjt kransekagestænger på ca. 3-4 cm. Der bliver ca. 20 kransekagestænger af denne portion (afhængigt af hvor store du laver dem). Lav evt. halvdelen som kransekagekonfekt med hasselnødder på toppen
- Du kan også bare trille stænger af kransekagemassen. Dyp fingrene i flormelis, så massen ikke klister for meget.
- Glat kransekagestængerne ved at dyppe fingrene i vand.
- Bag kransekagerne ca. 8-10 minutter v. 175 grader varmluft. Kig til dem efter 7-8 minutter, pas på de ikke brænder på (og det gør de nemt!) Sæt evt. en ekstra bageplade i bunden af ovnen, så bundvarmen ikke er for kraftig.
- Lad kagerne afkøle helt før du pynter kransekagerne. Lad pynten stivne helt før du tager dem af bagepladen
Glasur
- Hvid glasur: Rør en tyk sej glasur og hæld massen i en sprøjtepose som du klipper verdens mindste hul i. Pynt kagerne med fine striber af hvid glasur
- Chokoladeglasur: Smelt chokoladen i mikroovnen (10 sekunder af gangen) og pynt kagerne med fine striber af chokoladeglasur
Noter
Lækre kransekagestykker der er nemme at lave
Du bestemmer helt selv om du foretrækker chokoladeglasur eller den hvide klassiske glasur.
Jeg lavede halvdelen som kransekagekonfektstykker, for at få lidt variation.Halvdelen af kransekagemassen fordelte jeg i små papirforme og satte en ristet hasselnød på toppen.
Brug gerne en mandel, eller noget andet pynt. Cocktailbær måske?
Jeg havde lige ristede hasselnøddekerner på lager og de smager bare SÅ godt på kransekage, og smukke ser de jo også ud, ikke?
Hvis du ikke har mod på at lave kransekagemassen selv, så kan du også købe færdig kransekagemasse i sådan en smart pose fra Odense Marcipan.
Den er noget dyrere, end hvis du køber ren rå marcipan, men indrømmet, det er noget nemmere lige at sprøjte kransekage ud direkte fra posen.
Lad kagerne afkøle før du prøvesmager. Før vil de heller ikke kunne slippe form eller papir. 😉
Flotte og lækre kransekagestykker – perfekte til jul og nytår
Jeg “stribede” kransekagerne med chokoladen.
Åh hvor blev det bare pænt, synes jeg. Jeg plejer ikke at være en knag når det drejer sig om tålmodighed til at pynte, men i dag slap jeg godt fra det (kunne lige overskue den begrænsede mængde)
Oh la la, se lige nogle lækkerhapser. De skal jo bare tørre nu, inden de kan lægges i dåse.
De små fine hasselnøddekerne pyntede også godt på tallerkenen synes jeg.
De kappedes faktisk lidt om førstepladsen i dag kagerne synes jeg, både smags- og hvad angør udseendet. Sikke da nogle nemme kransekager!
Det kan ikke gå galt, det er superhurtigt, tror lige vi vælger denne udgave næste nytårsaften. Ja tak til hurtige kransekager!
Nu er tippet hermed givet videre til dig. Måske du også vil prøve at bage kransekage selv til nytår?