Halløjsa! I dag får du opskriften på 2 slags cookies af samme dej – helt den samme grunddej. Nemlig lækre lyse vanilje cookies med tranebær og så en omgang cookies med lakrids og tranebær.
Smart med en dej, hvor man kan få 2-i-1!
Småkagedejen er nem, så du vil hurtigt kunne trylle et fad med to slags småkager
De lækre cookies bagte jeg i påskeferien, som vi virkelig har nydt.
Der bliver slappet af, bagt, lavet flæskesteg, så ikke et øje var tørt, læst tykke bøger og opgraderet blog.
I familien gør vi alle lige nøjagtig det vi har allermest lyst til i denne ferie og det er så fedt. En ferie helt uden planer. Skønt! En ferie af allerbedste slags!Kagerne, du skal høre om i dag, er lækre cookies med vanilje, tranebær og lakrids. Faktisk er det en videreudvikling af disse skønne vaniljetoppe – opskriften som du læste om forleden
I dagens variant tilsatte jeg natron og tre spsk. hakkede tranebær. Uhm sikke en god idé! Kagerne smagte skønt!
Jeg tilsatte også 1 tsk lakridssirup til halvdelen af dejen efter gode forslag fra bloglæsere på Bagenørdens Facebookside.
Tak for debatten dér og de altid gode råd og søde hilsner. Er din vej ikke faldet forbi dér, så stik hovedet indenfor. Der er et hyggeligt, livligt og rart sted at være. 😉
Opskriften på dagens 2 slags cookies af samme dej er rigtig nem og du får den lige her:
2 slags cookies af samme dej – nem opskrift med vanilje, lakrids og tranebær
Ingredienser
Cookie-dej:
- 2 æggeblommer et et bæger pasteuriserede æggeblommer
- 60 gram smeltet smør
- 2 dl. flormelis
- 1 tsk. natron.
- 2 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang.
- 1½ dl. hvedemel
Fyld:
- 3 spsk. tørrede tranebær - finthakkede. Kan udelades eller erstattes med f.eks. mandler/nødder eller anden tørret frugt.
- 1 tsk. lakridssirup eller lakridspulver tilsættes halvdelen af dejen. Kan udelades eller erstattes med 2 tsk kakaopulver, eller f.eks.1 tsk kanel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Smelt smørret og rør det sammen med æg, flormelis og vaniljesukker.
- Bland natron med mel og tilsæt.
- Rør alle klumper godt ud.
- Hak tranebærrene groft og tilsæt .
- Dejen bliver fast, kan fint røres bare med ske.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og tril små tranebærcookies af den første halvdel af dejen. Sæt dem på bagepladen med god afstand.
- Rør lakridssirup eller kakaopulver i den sidste halvdel af dejen. Sørg for at siruppen fordeles godt.
- Tril små fine lakridskugler og sæt dem på bagepladen
- Bag kagerne 10 minutter ved. 150 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.
- Lad dem afkøle på bagepladen. De bliver sprøde, når de er helt kolde.
Noter
Tranebær kan erstattes med anden syltet frugt/bær eller mandler/nødder måske?
Kagerne kan holde sig i tætsluttende kagedåse i miniumum 2 uger
2 slags sprøde lækre cookies – af samme grunddej. Cookies med vanilje og tranebær og lakridscookies
Det bliver den lifligste æggesnaps, inden du putter mel og natron i. Der må godt prøvesmages og skålen må også godt slikkes ren, af bagermesteren selv eller måske nogle små køkkenhjælpere? I dagens variant hakkede jeg 2-3 spsk. tranebær groft. Tranebærrene gav kagerne et godt syrligt sødt twist. Lige det der skulle til. Vaniljetoppe er ret søde, så godt at kagerne fik lidt kant.
En anden sød læser foreslog lime, heller ikke nogen dum idé? Måske du kan finde på andre?Dejen bliver sej og fast og svær at røre med ske, når der er kommet mel og natron i, men det kan sagtens lade sig gøre. Jeg trillede små søde tranebærcookies af den første halvdel af dejen. (uhm forresten, dejen smager jo HELT fantastisk, prøvesmag endelig!
Jeg rørte 1 tsk. lakridssirup i den sidste halvdel af dejen.
Se lige hvor flot det ser ud, med lakridssirup på den lyse cookie-dej. Har du ikke lige lakridssirup på lager, så kan du også sagtens bare bruge lakridspulver eller kakaopulver, hvis du ønsker en kakao-cookie-variant i stedet for?
Du kan evt. smage til med lakridssiruppen, så kagerne får den lakridsstyrke, der passer dig bedst.
Små fine cookiekugler med god afstand på bagepladen.Sådan ser kagerne ud, når de er færdigbagt.
Småkager med natron bliver ekstra sprøde og lækre
Prøv lige at se hvilken forskel 1 tsk. natron gør. Man kan jo diskutere om det gør kagerne smukkere? Ihvertfald gør det dem fladere og sprødere?
Om du vil tilsætte natron til kagerne, eller bruge bagepulver, er op til dig. Kagerne smager skønt med begge dele :-=
Kagerne på det øverste billede er MED natron og de helt lyse kager på det nederste billeder, UDEN natron.Sådan så dagens portion kager ud.
Uha jamen det du’r altså ikke at moren har sådan et helt fad kager indenfor rækkevidde til sig selv.
Datteren skulle på venindebesøg og jeg skyndte mig derfor at pakke en lille pose fyldt med kager, hun kunne få med.
Godt at få kalorieindtaget fordelt på lidt flere individer og dejligt at kunne gøre søde medmennesker glade med kager. Det kan jeg godt lide, men det har du vist allerede opdaget 🙂Jeg slutter med en et rigtigt påskeblomsterfoto med et af naturens vidundere fra haven. Jeg KAN ikke lade være med at undre mig: Hvordan kan det være, at påskeliljer ved at de lige præcis skal springe ud til påske!?! Fantastisk. Imponerende!
Sådan er der så meget man kan gå og fundere over når man har god tid. Skønt! 🙂