Skønne efterårsglimtEfteråret er magisk.

Duftene. Farverne. Stemningen. Stilheden. Magien.

Fornemmelsen af en natur der forfalder og hensygner, en natur der har resigneret og opgivet, men som visner væk på magisk og fortryllende vis. En dødskamp kunne man sige, men hvilken kamp!Skønne efterårsglimtNaturen lader sig ikke sådan lige besejre og de sidste krampetrækninger er beundringsværdige. Træer og buske anstrenger sig for at vise det ypperste de kan, før det er for sent. Skønne efterårsglimt

Farveskalaen – ja hele paletten – bruges. Farver vi næsten havde glemt eksistensen af, midt i sommerens grønne og farvestrålende blomsterflor.

Brunlige, rødlige, orangegule nuancer. Afdæmpede farver. Dunkle, men også skriggule farver – ja næsten ildrøde og orange som et flammehav. En skov i flammer – og en natur der gør alt hvad den kan for at fange vores opmærksomhed, før det er for sent og den må lukke helt ned for vinteren.Skønne efterårsglimt

Nye gevækster titter frem – svampe, sene bær, buske vi ikke har bemærket eksistensen af om sommeren, strutter nu pludselig af stolthed med flotte ildrøde blade. Endelig fik de lov.

De buske har stået i skjul af sommerens dominerende blomsterflor så længe.Tænk sig, at de har gemt på så meget smukhed. Godt de buske nåede den opblomstring, før det var for sent. Skønne efterårsglimt

Duften af råd fra æbler, bær og blade sætter sig i næsen. Råd og forfald. Duften af efterår. Regnormene arbejder på højtryk. Der er nok at tage fat på. Dyr samler forråd til vinterhi. Pindsvinene søger hi. Der er travlhed at spore. Meget skal nås, før det er for sent.

Tit taler vi efteråret ned – mig selv inklusive.

Regnen siler, blæsten rusker og forhindrer os i at komme ud på lange gåture og nyde det flotte farvescenarie.

Hov, men pludselig ophører regnen og vejret byder på opholdsvejr. Endelig kan vi komme ud af vores lidt for tidlige og ufrivillige vinterhi. Vi skynder os ud og det er som om vores sanser så bombarderes endnu mere intenst, som om vi oplever alt forstærket. En maggi-terning af natur.

Skønne efterårsglimt

Øjet der sér, næsen der dufter, ørerne der lytter til bladenes hvislen.Skønne efterårsglimt

Bare et kvartér eller en halv times gåtur kan berige og pludselig er uger med trist gråvejr fortrængt. Efterårets skønhed oplever vi som koncentreret skønhed, hvor vi stornyder øjeblikket og får meget ud af lidt. Skønne efterårsglimtDenne efterårsferie beklagede jeg mig en del over regnvejret, der satte en kæp i hjulet for vores udeliv. Indrømmet.

Efterår er jeg ikke altid fan af, især ikke når regnen og mørket sænker sig i ugevis og gør os mutte og triste, men når solen pludselig titter frem, er det som om alle mine vejrsorger er glemt.Skønne efterårsglimt

Når solen titter frem, kan jeg hurtigt vende på en tallerken <3

Sådan gik det også denne efterårsferie, hvor lørdag og søndag viste sig fra sin allermest magiske side og vi stornød “maggi-terningen” af koncentreret efterår. Skønne efterårsglimt

Jeg deler her lidt af mine billeder med dig, og gid jeg kunne sende dig de gode efterårsdufte med også. Gid jeg også kunne sende dig lydtæppet med. Stilheden i skoven. Fuglenes fravær. Tunge regndråber der drypper fra blade og buskene. En stille rislen i bækken. Skønne efterårsglimt

Betragt dette som min hyldest til efteråret og mind mig gerne om min efterårs-jubel, når jeg igen begynder at beklage mig over endeløse november med mørke, tåge, dis og regn.

Når det er efterår må vi sætte pris på lidt – sætte pris på det vi kan få, om det så bare er få minutter.Skønne efterårsglimt

Lykke oplever vi i glimt – også efterårsskønheden. Når vejret viser sig fra sin smukkeste side, må vi stornyde de koncentrerede øjeblikke. Det gjorde vi denne weekend.

Skønne efterårsglimtMed en lun sol i ansigtet og en tur på stranden, kunne vi næsten drømme os tilbage til en dejlig i sommerdag.

Det lignede jo næsten. Det var jo næsten som om. Bølgernes brus. En sagte klukken. Mildhed. Rare farver. En knaldblå himmel i disede nuancer. Tang. Sand. Ro. Fornemmelsen af sommer.

En ærgrelse meldte sig: Nåede vi at nyde det nok i sommers, da sommeren var endeløs? Satte vi nok pris på den imens tid var? Stornød vi sekunderne nok?

Ja vi gjorde og hvor er det skønt at vide, at vi har så meget godt i vente i de kommende sæsoner, også selvom vi indimellem må gå så grueligt meget igennem rent vejrmæssigt, som danskere bosiddende i det kolde nord.

Vi sætter uden tvivl mere pris på lykkeglimtene, med årstidernes skiften. Jeg gør <3

Jeg håber du havde lyst til at nyde lidt efterårsglimt sammen med mig og at du vil være med til at sende en hyldest og lovprisning til efteråret?

Et beskedent forsøg på at tale efteråret op og tie med vejr-beklagelserne for en stund.  🙂