•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Har du fulgt mine blogindlæg om fredagen vil du have bemærket mine desperate forsøg på at variere fredagstemaet her i familien. Et tema der død-og-pine-SKAL inkludere kylling og pommes fritter.

Farverig fredagsmenu - med kylling og pommes, same procedure as every friday

Menuen har været den samme siden børnene var så små, at de så Disney Sjov, gik med hjemmesko og kunne nøjes med en lille æske smarties-chokoladeknapper som fredagsslik. Nu er det snarere en stor pose smarties de, Disney Sjov er erstattet af satireprogrammer på DR2, hjemmeskoene er afløst af Reebook og Nike men menuen! Den skal helst være den samme for at børnene her i huset bliver glade, tilfredse og kommer i den helt rette fredagsstemning.

Flensted store pommes frites med flagesalt og pommes frites krydderi

Hvordan den der kylling kan varieres er fredagens spændende udfordring hver fredag. Forstå mig ret. Børnene ønsker slet ikke fornyelse. Faktisk slet ikke. Men vi andre ønsker efterhånden bare en lille smule variation. Det lykkes som regel også hver gang at lave en lille smule forandring. En ny salat, et nyt krydderi. Nu slår det mig pludselig. Hvordan skriver jeg fredagsmad-blogindlæg om den der kylling og de der pommes frites, der OGSÅ er bare en lille smule varierede og forskellige hver gang?

Hvis du ikke orker at følge med i mine fredags-kyllinge-eventyr så hop bare af. Vi ses jo igen imorgen 🙂

Barbecue marineret grillkyllling

Fredagen idag bød faktisk på en fantastisk lækker saftig barbecuemarineret grill kylling, en frisk salat. og KØBE-pommesfrites. O la la. Sønnike får julelys i øjnene når han ikke skal trækkes med de hjemmelavede….hver gang.

Sådan så den saftigt møre kyllling ud efter 1 time i ovnen.

Saftig mør marineret grillkylling

Kyllingen (fra Danpo, købt fersk og færdigmarineret) smagte afvekslende godt. Købe-pommes fritterne var Flensteds store pommes frites. Med et lag flagesalt og pommes frites krydderi smager de faktisk ganske godt. Pommes frites krydderiet kan købes i Tiger for, ja, en ti’er 😉

Godt med lidt afveksling og fedt at slippe for at skrælle kartofler når man først er hjemme kl. 19.00.;-)

Flensted store pommes frites med flagesalt og pommes frites krydderi

Salaten var prikken over i’et idag. Flot, farverig, frisk og sprød icebergsalat med paprika, peber, agurk og forårsløg. Tømte lige grøntsagsskuffen igen igen, heldigvis er den aldrig tom 🙂 Olivenoliedressing med hvidløgspeber og urtesalt gav en stærk krydret smag. Perfekt til kyllingen.

Frisk icebergsalat med paprika, peber, agurk og forårsløg

Se peberkornene i salatens oliedressing. Den var flammende stærk! 🙂

Må give mine børn ret. Det er svært at stå for den der fredagskylling.

Hvad mon vi kan finde på at spise næste fredag? 😉

Farverig fredagsmenu

 

P.S.:  Fiskepinde fra Royal Greenland er på et tidspunkt også blevet en obligatorisk del af fredagsmenuen, men dem fotograferer jeg altså ikke  😉

Uimodståelig fredagskylling


  •  
  •  
  •  
  •  
  •