Æblekage.  I dag får du opskriften på både en sund æblekage og sunde æblemuffins. Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftTænk sig at nogle af de mest lækre kager nogen gange også er de mest enkle.

En enkel sukkerbrødsdej med tykmælk, æbler fra haven, kanelsukker og mandler på toppen med en lille stribe smør. Voila.Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftPludselig kan man hive et fad lækre æblemuffins ud af ovnen OG en kæmpe æbletærte lavet efter samme dej.

Er det ikke bare en fin kage?Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskrift

Æblekagerne duftede HIMMELSK og dejen var klar på under ½ time.

Det er en virkelig nem og lækker æblekage, der ovenikøbet er fedtfattig og sundere end andre æblekager.

! Kagen hedder “Den Gode Æblekage” og er en let omskrivning af en vinderkage fra en æblefestival i Ebeltoft. Kan godt forstå at den kage vandt! Kan rigtigt godt forstå det!

Æblerne kan sagtens erstattes af anden type frugt. Hvad med en pæretærte eller rabarbertærte f.eks.? Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftIdag er det gode æbler fra haven der er brugt.  🙂

Der er skurv på, som I kan se, så æblerne skal skrælles. Men indeni er de søde og lækre. Ingen æbler går til spilde her.Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftÆblekagerne kan nydes som både kager og dessert. Prøv at tilsætte nogle tern marcipan i, inden de kommer i ovnen. Uhm

Kagerne kan nydes som de er, men de smager også rigtigt lækkert med iskoldt flødeskum, creme fraiche eller en god vaniljeis til.

Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftJeg har i dagens anledning lavet dobbelt portion af nedennævnte opskrift. Hvorfor mon egentlig det? Vi er jo kun 4??

Ups vi kunne vist godt have nøjes med en enkelt portion. Vi har nu en KÆMPE æbledessertkage der står og frister på køkkenbordet.

Heldigvis findes der større problemer i denne verden 🙂Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftOpskriften er rigtig nem og den er fedtfattig ovenikøbet – du får den lige her:

Æblekage og æblemuffins – få en nem, sund, lækker og fedtfattig opskrift her

Fedtfattig æblekage og de smukkeste æblemuffins
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 1 tærte eller 8 muffins
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 125 g sukker
 • 1 æg
 • 30 gram smeltet smør gem et par spsk. til at dryppe på toppen.
 • 1,5 dl tykmælk Kan erstattes af andet surmælksprodukt
 • 3 tsk bagepulver
 • 3 tsk vaniljesukker
 • 225 g mel

Æblefyld:

 • 3 store æbler i både eller tern. Kan erstattes med anden frugt
 • 2 tsk kanel
 • 2 spsk sukker
 • Et par gode håndfulde groft hakkede mandler. kan udelades eller erstattes af andre nødder

Sådan gør du

 • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt.
 • Bland tykmælk og smeltet smør i (gem et par spsk).
 • Bland bagepulver og mel og rør det i dejen. Hæld dejen i et velsmurt, ovnfast tærtefad (28 cm i diameter) eller i små smurte muffinforme af metal/silicone (fyldes 2/3).
 • Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Stil æblestykkerne på højkant i tærtedejen, stop dem lidt ned og drys med kanel og sukker. Hvis du laver muffins, så stop små æbletern ned i dejen i stedet.Drys hakkede mandler over.
 • Dryp til slut med det smeltede smør.
 • Kagerne sættes i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 30-40 minutter. Muffins skal kun ca. have den halve tid.
 • OBS: Hvis du vil bage både kage og 8 muffins skal du bage dobbelt portion.

Noter

HUSK at spraye muffinsformene med sprayfedt eller brug forme af silicone, ellers kan muffins'ene godt hænge fast i papiret.
Brug gerne forme af papir og sæt dem i silicone/muffinforme af metal, så bliver dine muffins høje og fine og flyder ikke ud. Du kan også bruge 2 papirforme pr. muffin.
OBS: Hvis du vil bage både kage og 8 muffins skal du bage dobbelt portion.
Kagerne er fryseegnede
Kagerne kan laves med anden frugt/bær
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne kager og muffins med æbler – sunde og fedtfattige. God som dessert eller mellemmåltid

Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskrift

Bag kagerne i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 30-40 minutter. Muffins skal kun ca. have den halve tid.Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskrift

Pensl gerne formene med smør eller sprayfedt, så du undgår, at de hænger i papiret.

Dine muffins bliver høje og fine, hvis du sætter muffinformene af papir ned i metalforme eller siliconeforme.  Du kan også bare bruge to papirforme pr. kage. Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskrift

Ej hvor blev den en fin lille kage. Virkelig fin! Et lille mesterværk. 🙂

Tykmælk i kager er et mindre mirakel! Kagerne bliver saftige, svampede og det fungerer så godt som erstatning for fedtstof.

Det betyder at disse æblekager havner i den fedtfattige kategori. Jubii.  Det betyder at man godt kan tillade sig at spise to stykker, gør det ikke? 😉Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftVi fik spist de mindste kager, men har nu den store æblekage tilbage.

Den er lidt stor nok, til den lille familie her. Måske den skal stoppes i fryseren til en festlig lejlighed engang?

Den kan uden problemer fryses ned og lunes i ovnen inden gæsterne kommer. Med en klat is til er det en fornem dessert.

Du vil blive populær. Især hvis du lige tilsætter marcipan også. Så bliver kagerne som lækre mazarinkager med æbler. Uhm.  Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftDejlige æblekager. Dejlig æble-søndag. Har tjekket æble-træet. Der er mindst æbler nok til et par kager endnu…:-)

Bon æble-kage-appetit!