•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftTænk sig at nogle af de mest lækre kager nogen gange også er de mest enkle.

En enkel sukkerbrødsdej med tykmælk, æbler fra haven, kanelsukker og mandler på toppen med en lille stribe smør. Voila.Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftPludselig kan man hive et fad lækre æblemuffins ud af ovnen OG en kæmpe æbletærte lavet efter samme princip. Er det ikke bare en fin kage?Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftKagerne duftede HIMMELSK og dejen var klar på under ½ time.

Det er en virkelig nem og lækker kage! Kagen hedder “Den Gode Æblekage” og er en let omskrivning af en vinderkage fra en æblefestival i Ebeltoft. Kan godt forstå at den kage vandt! Kan rigtigt godt forstå det!

Æblerne kan sagtens erstattes af anden type frugt. Hvad med en pæretærte eller rabarbertærte f.eks.? Idag er det gode æbler fra haven der er brugt. Der er ikke så mange i år. Øv. Så det gælder om at bruge de få der er, til ekstra gode æblekager. 🙂 Der er skurv på, som I kan se, så æblerne skal skrælles. Men indeni er de søde og lækre. Hvad mon sorten hedder, ved du det? Jeg gør ikke..Æblekagerne kan peppes op til at blive fornemme dessertkager hvis du stopper nogle tern marcipan inden de kommer i ovnen. Kagerne bliver selvfølgelig også klart bedre hvis de serveres med iskoldt flødeskum, creme fraiche eller en god vanilleis.Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskrift

Her kommer den enkle opskrift. Jeg har i dagens anledning lavet dobbelt portion. Hvorfor mon egentlig det? Vi er jo kun 4?? Ups vi kunne godt have nøjes med en enkelt portion, har nu en KÆMPE æbledessertkage der nu står og frister på køkkenbordet, men der findes heldigvis større problemer i denne verden 🙂Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftOpskriften er rigtig nem og den er fedtfattig ovenikøbet – du får den lige her:

Æblekage og æblemuffins – fedtfattig opskrift

Fedtfattig æblekage og de smukkeste æblemuffins
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: æblekage, æblemuffins
Portioner: 1 tærte eller 8 muffins
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 30 gram smeltet smør gem et par spsk. til at dryppe på toppen.
  • 1,5 dl tykmælk Kan erstattes af andet surmælksprodukt
  • 3 tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 225 g mel

Æblefyld:

  • 3 store æbler i både eller tern
  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk sukker
  • Et par gode håndfulde groft hakkede mandler. kan udelades eller erstattes af andre nødder

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt.
  • Bland tykmælk og smeltet smør i (gem et par spsk).
  • Bland bagepulver og mel og rør det i dejen. Hæld dejen i et velsmurt, ovnfast fad eller i små muffinforme (fyldes 2/3).
  • Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Stil æblestykkerne på højkant i tærtedejen, stop dem lidt ned og drys med kanel og sukker. Hvis du laver muffins, så stop små æbletern ned i dejen i stedet.Drys hakkede mandler over.
  • Dryp til slut med det smeltede smør.
  • Kagerne sættes i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 30-40 minutter. Muffins skal kun ca. have den halve tid.
  • OBS: Hvis du vil bage både kage og 8 muffins skal du bage dobbelt portion.

Noter

HUSK at spraye muffinsformene med sprayfedt eller brug forme af silicone, ellers kan muffins'ene godt hænge fast i papiret.
Brug gerne forme af papir og sæt dem i silicone/muffinforme af metal, så bliver dine muffins høje og fine og flyder ikke ud. Du kan også bruge 2 papirforme pr. muffin.
OBS: Hvis du vil bage både kage og 8 muffins skal du bage dobbelt portion.
Kagerne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne æblekage eller æblemuffins – og så er kagerne fedtfattige 🙂

Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskrift

 

Kagerne sættes i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 30-40 minutter. Muffins skal kun ca. have den halve tid.Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskrift

HUSK at spraye muffinsformene med sprayfedt eller pensle med olie/margarine og undgå at dine muffins hænger i papiret. Bemærk også at jeg bruger både-og løsningen til mine mine muffins.

Både papir OG muffinsforme i metal. Dine muffins bliver høje og fine hvis du støtter dem med en metalform eller brug alternativt 2 papirforme pr. kage.Ej hvor blev den en fin lille kage. Virkelig fin! Et lille mesterværk. 🙂

Tykmælk i kager er et mindre mirakel! Kagerne bliver saftige, svampede og man kan uden problemer bruge det som erstatning for fedtstof.

Det betyder at denne lækkerbisken havner i den fedtfattige kategori. Jubii. Det gør den altså. Det betyder at man godt kan tillade sig at spise to, gør det ikke? 😉Vi fik spist de mindste kager men har nu den store tilbage. Den er lidt stor nok, til den lille familie her. Måske den skal stoppes i fryseren til en festlig lejlighed engang?

Den kan uden problemer fryses ned og lunes i ovnen inden gæsterne kommer. Med en klat is til er det en fornem dessert. Du vil blive populær. Især lige hvis du stopper ½ rulle marcipan i også, men det er jo lidt for sent for mig nu. Mon ikke også at den vil blive spist som den er? Tror det 😉Æblekage og æblemuffins - fedtfattig opskriftDejlige æblekager. Dejlig æble-søndag. Har tjekket æble-træet. Der er mindst æbler nok til et par kager endnu…:-)

Bon æble-kage-appetit!


  •  
  •  
  •  
  •  
  •