Kalkunsteg med baconsvøb og hvidløgsfyld

Kalkunsteg med bacon og hvidløgsfyld – hertil hvidløgsbagte gulerødder og baconstegte hasselbagte kartofler. 

Falder du en dag tilfældigvis over et billigt kalkunbryst (nogen gange kan de fås for 50 kr pr. kg), har du en pakke bacon og en rest smøreost i køleskabet?

Så kan du hurtigt lave den lækreste søndags-kalkunsteg, som i iøvrigt smager godt alle ugens øvrige dage også. 😉

Jeg plejer at pakke kalkunstegen ind i bacon for at undgå at den tørsteger og for at give den ekstra smag. Jeg husker selvfølgelig at krydre stegen godt på alle sider inden baconen bliver lagt rundt om.

Denne gang ville jeg lave en ny variant. Vi havde en rest smøreost i køleskabet. En billig discount hvidløgsost som var blevet efterladt. Ingen ville kendes ved den længere. Jeg tænkte, om man ikke kunne skære en lomme i kalkunbrystet og smøre den gode smagfulde ost heri? Baconen udenpå ville vel kunne holde sammen på herlighederne?

1 pakke bacon er tilstrækkeligt til et kalkunbryst og jeg brugte ca. ½ smøreost. Jeg tænker at du kan bruge hvilken som helst smøreost? En pikantost vil nok være god, eller den nye buko med pestosmag? Buko’s nye smøreost med chokoladesmag du’r nok ikke 😉

Jeg tænkte, om man ikke kunne stege kartoflerne sammen med kalkunstegen? Jeg overvejede et kort øjeblik at bruge min Römertopf, men ville gerne have sprødstegte kartofler, og det får man jo ikke i en Römertopf (men her får man til gengæld det møreste kød. Ja livet er fyldt med svære beslutninger;-)

Jeg lavede hasselbagte kartofler af 1½ kg kartofler og stegte kartoflerne med den sidste time. Stegen fik ialt 1½ time på 175 grader.

Det var en god ide at stege kartoflerne med! Baconfedtet smeltede syndigt ned som stegefedt til kartoflerne. Forinden havde jeg penslet med lidt olie og krydret godt. Jeg brugte mit gode slip let alumiumsfad, som jeg ELSKER! Elsker den sprødstegte bund på både kartofler og steg som man kan få når man steger i sådan et fad. Husk nu. Julemanden kommer snart forbi og spørger til dine ønsker! 🙂

Her har stegen fået 20-30 minutter og kartoflerne var klar til at komme på. Synes du baconen bliver lidt for sprødstegt til sidst kan du komme et stykke staniol over stegen. Brug et stegetermometer hvis du vil være sikker på din steg har fået nok. 1½ time vil være rigeligt til de fleste kalkunbryster.

Da steg og kartofler var kommet i ovnen skrællede jeg hurtigt 1 kg gulerodsstave, dryppede med olie og dryssede med hvidløgssalt. Hvidløgsbagte gulerødder er min families yndlingsgulerodstilbehørs-ret.

Gulerødderne smager sødt, olieret og lækkert og hvidløgssaltet er prikken over i’et. Prøv det! En snedig måde at få sneget en masse grøntsagsfibre ind på! 🙂

Jeg har købt et aluminiumsfad junior (i IKEA til ingen penge) som jeg stegte gulerødderne i. De blev også sprøde under bunden! Vend dem alligevel rundt et par gange. Det behøver du ikke med kartoflerne i det andet fad. De bliver sprøde i top og bund ved egen hånd.

Gulerødderne fik 45 minutter i ovnen sammen med resten af retterne. Jo mindre stave du skærer jo kortere “bage/stegetid”

Sådan ser de færdige hvidløgsbagte gulerødder ud. Lækre hapsere! Kan spises som snack. Prøv med en god krydret tykmælksdressing til.Virkelig lækkert!

Udnyt at gulerødder kan fås for ingen penge her i september (og resten af året for iøvrigt også).

Gulerødder er en undervurderet grøntsag og jeg kan takke den for MANGE kilos vægttab! 😉

Kartoflerne blev også rigtigt lækre. Syndig baconsmag i bunden, uden at smagen var for dominerende. Sprøde krydrede på toppen. Lige som de skal være.

Closeup foto af kalkunsteg med bacon og hvidløgsfyld.

Sådan så kalkunstegen ud indeni :

Indrømmet. Mine børn var ikke vilde med smøreost inden i kalkunsteg. De synes det lød som noget underligt noget, og det er svært at overbevise unge mennesker der på forhånd har taget stilling.

De sad fortvivlet og prøvede at skrabe osten ud, men det smagte altså særdeles glimrende hvis man altså spørger os voksne. Tror lige mine børn valgte at kaste deres teenageoprør ind i denne kalkunsteg 😉

Fornem FOR NEM søndagsmiddag. Enkel, let og lækker. Det kan vi’ lide! Så var der tid til at lave andre sjove ting. F.eks. bage knækbrød, æblekage og minirugbrød. Mere herom en anden dag.

Vi fik Jensens whiskysauce til kalkunstegen, lavet på Mildafløde 7% og mælk. Vi har en Jensen-sauce fan i familien, som kunne spise saucen alene hvis han fik lov (det gør han ikke 🙂

Jensen fabrikatasauce er ganske ok, men jeg tænkter, at den burde man da kunne lave selv? Den opskrift leder jeg stadig efter. Har du den eller har du eksperimenteret dig frem til en, så hører jeg gerne om det. Måske du også har en Jensen-sauce-fan i familien 😉

 

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Louise

Vi laver selv whiskey sauce. Den er knap så krydret, men tror ikke der er nogen, der ikke har kunnet lide den endnu.
Vi smelter 100 g smør i en gryde og tilsætter 1 tsk tørret rosmarin ( frisk er bedre, men det er ikke altid jeg har det. ) så i med en lille dåse tomatpure, lad det koge op. 1/4 l fløde tilsættes og så smages det til med whiskey efter behag. Simpelt men godt ?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer