Roastbeef i Römertopf – rørende let og lækkert

Et hastigt indlæg en sen aften med minder om en søndagsmiddag for længe siden jeg aldrig har fået skrevet om.

Min mand havde købt 1/8 okse hvilket har resulteret i mange lækre (og indimellem nogle udefinerlige) kødstykker.

Denne søndag var det dog rimeligt let at finde ud af at der var “Mellemskært” i posen.

…og hvad stiller man op med sådan en klump?

Vi fyldte vores Römertopf stegeso med løg, gulerødder og laurbærblade. Lagde kødet ovenpå og kom vand ved. Koldt vand. Ellers knækker Römertopfen.

Vi funderede os frem til at kødklumpen måtte være en Roastbeef? Det lyder ihvertfald mere lækkert end kødklump?

 Roastbeefen blev brunet (i SMØR!) og krydret godt på alle sider og blev lagt til hvile ovenpå urterne.

og  vand ved.

Panden som Roastbeefen blev stegt på blev selvfølgelig kogt af med vand, og den gode stegesky hældt ved.

Låg på Römertopfen og en tur i ovnen i 2½ timer på 175 grader.

Sådan så den ud bagefter. Lækker mør!

Stegeskyen blev siet og jævnet med Milda fløde. Uhm! Flødesovs!

Urterne blev lunet lidt alene i ovnen til sidst så de ikke skulle være alt for bløde.

Stegen blev skåret i skiver. Römertopf kan bare gøre noget ved kød. Det KAN ikke gå galt. Kødet bliver SÅ mørt og lækkert.

Ultralet. Nemt og lækkert med minimal indsats. Oksesteg, flødesovs, blomkål kogt i mikrobølgeovnen og kartofler.

Fornem søndagsmenu der passer sig selv…

Har du ikke en Römertopf, må du ønske dig en i julegave! 🙂

Velbekomme

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Nicklas

Dette er ikke en roastbeef, men en tyksteg “gammeldags oksesteg”

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer