Fedtfattige banankiks med havregryn, tranebær og mandler

Her en hilsen fra Bagenørden. 🙂

En træt bagenørden, der takker af efter en 10 timers arbejdsdag. Hjernen har arbejdet på højtryk, pulsen har været oppe. Der er blevet flyttet rundt på bunkerne på skrivebordet, der er kommet hul på nogle arbejds”bylder”, men GAB! Nu er det sidst på dagen og bagenørden er underskudsagtig…

Hvad kunne passe bedre, til sådan en dag, end et hurtigt lille indlæg om en hurtig lille småkage? En så hurtig småkage, at man næsten tror det er løgn? Ovenikøbet en meget kalorielet og fedtfattig en af slagsen??Ja lyder det næsten ikke for godt til at være sandt??

Her ser du de eneste ingredienser den lille lette småkage består af.

Jep. Det passer.

Mos en banan og tilsæt to dl havregryn, så har du “dejen” til de hurtige lette banancookies. Kager man lige kan svinge sig op til at lave, selv på en “underskudsdag”.

Fedtfattige banankiks med havregryn, tranebær og mandler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 13 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 12 -14 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 banan
  • 2 dl havregryn
  • Evt. tørrede tranebær/rosiner/grofthakkede mandler

Instruktioner

  • Mos bananen
  • Rør havregrynene i
  • Tilsæt evt. rosiner/tranebær/grofthakkede mandler
  • Sæt små dejklatter på en bageplade beklædt med bagepapir med to teskeer og tryk dem lidt flade.
  • Bag "kiksene" ca. 10-12 minutter v. 175 grader varmluft.

DSC_2214Har du en halvbrun banan i køleskabsskuffen, der trænger til at blive brugt, og går du ind for “Stop madspild”, er det også en hurtig og sund måde at få den banan brugt på.      
DSC_2215
DSC_2218Hvis du er på slankekur og helst ikke må/vil indtage kalorier, er disse banancookies er rigtigt godt alternativ til lidt sødt. Et fiberholdigt mellemåltid er de også. Og det er godt 🙂DSC_2219Altså. Det siger jo lidt sig selv, at med så få ingredienser, og fraværet af smør, sukker og æg, så vil det blive en “snyde-cookie”. En cookie der slet ikke smager som en cookie, sådan som du (i dine drømme?) sandsynligvis forestiller/hallucinerer dig til? 😉DSC_2220Den lille banancookie smager som en sød havregrynskiks, og det er nu heller ikke så ringe, hvis man bare er HUNGRENDE men gerne vil tabe sig.

Kagerne/kiksene smager allerbedst på bagedagen og der går slanketricket jo nok lidt fløjten. Det du’r jo ikke at spise dem allesammen – selv – på en gang, vel??DSC_2221Nu skulle indlægget egentlig være slut, men altså. Jeg kan ikke lade være. Banan-kiksene har jeg nemlig også lavet i en “guld-udgave”. 🙂

Jeg flottede mig og tilsat to ekstra ingredienser: to spsk. tørrede tranebær og en håndfuld hakkede mandler.DSC_2328

DET var altså bare lækkert. Jeg synes du skal starte med at springe til guld-udgaven, hvis du spørger mig! 😉DSC_2332Rigtig god fornøjelse med dine havregryns-kiks!

Tænker, at du ikke vil blive HELT så skuffet, hvis jeg døber den lille cookie…havregrynskiks?

Så er forventningerne vel ligesom nedjusteret en smule?? 😉

Mere inspiration

10
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Stephanie

Skal “kiksene” være sprøde ?

Susanne Albrektsen

Jeg har lige bagt dem med 25 g hakket chokolade til mine dagplejebørn : ) De kunne godt lide dem.
Vi havde nemlig nogle bananer der trængte til at blive spist,
så det passede jo bare så fint.
Vh . Susanne private dagpleje.

Katrine

Hej 🙂
Jeg skriver fordi jeg er ved at kreere en sund(ere) udgave af en cheesecake, hvorfor jeg tænkte ovenstående kunne udgøre det som bund. Jeg har forsøgt at blende mandler, banan og havregryn sammen (for at den bliver ensartet), men jeg synes den bliver noget gummi-agtig? Tror du jeg skal lade være med at blende massen? Hvordan formår du at lave dine kiks sprøde og lækre? 🙂 Og har du måske nogle tips til at gøre den sprød? 🙂

Astrid

Jeg bagte til min søster 🙂 dem med chokolade flager i var rigtig gode, har desværre ikke smagt dem med lakridspulver. Ja hvor meget kokus, bare lidt, på gefulen 😉

Astrid

Er netop ved at lave dem, 3 varianter 🙂
-med kokus, fint hakket mandler
-med kokus, fint hakket mandler og små chokoladeflager
-med kokus, fint hakket mandler og lakridspulver

Bliver spændende 🙂