•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Boller opskrift på koldhævede majsboller

Smukke morgenboller i solskin. Ja tak!

Smukke solgule majsboller, der smager skønt, er sprøde og lækre og som ovenikøbet er nemme at lave.

I dag får du opskriften på skønne koldhævede boller bagt med majsmel.

Det er rigtigt smart med en koldhævet dej, for dejen kan forberedes dagen før bollerne skal laves og hér skal dejen bare lægges på bagepladen med to skeer. Det er SÅ nemt. Bollerne kan bage imens du er i brusebad. Nemmere bliver det ikke 🙂DSC_1594Dejen kan holde sig 2-3 dage i køleskab, så det er smart at lave en portion dej op til en weekend. Bare lige et tip dig 🙂Boller opskrift på koldhævede majsboller

Her får du opskriften:

Boller opskrift på koldhævede majsboller

Boller opskrift på koldhævede majsboller
Majsboller - koldhævede sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Boller opskrift på koldhævede majsboller
Kategori: Brød og kage
Keyword: boller, majsboller, majsmel
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter koldt vand
  • 1 lille klump gær (ca. 5 gram) på størrelse med en lillefingernegl
  • 2 tsk. honning
  • ½ tsk. salt
  • 250 gram majsmel mængden af majsmel må ikke være større, da der ikke er gluten i majsmel, dvs. majsmelet alene har ingen hæveværdi i sig selv.
  • Supplér med hvedemel - til konsistensen er som tyk havregrød
  • Drys: solsikkekerner, sesamfrø eller græskarkerner

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vand og tilsæt honning og salt.
    Boller opskrift på koldhævede majsboller
  • Tilsæt majsmel og supplér med hvedemel, til konsistensen er som tyk havregrød. En god test. Røreskeen skal kunne stå af sig selv.
    Boller opskrift på koldhævede majsboller
  • Tildæk skålen med låg/film/stanniol og sæt den i køleskabet natten over.
  • Næste morgen sætter du dejklatter på en bageplade med to spiseskeer.
    Boller opskrift på koldhævede majsboller
  • Drys gerne lidt sesam, græskarkerner eller solsikkekerner på toppen. Du kan lægge lidt solsikkekerner på bagepapiret, og lægge dejen ovenpå. Så får du sprøde solsikkekerner i bunden af dine boller (ligesom bagerens skagenslapper).
    Boller opskrift på koldhævede majsboller
  • Bollerne skal bages ved 200 grader høj temperatur i ca. 20-25 minutter. Bollerne er færdige, når de er sprøde og gyldne. Kig til dem et par gange og tag gerne en bolle ud og bank den under bunden. Lyder den hul og er skorpen sprød, er bollen færdig.
    Boller opskrift på koldhævede majsboller

Noter

Sæt en skål med vand i bunden af ovnen imens du bager. Så hæver dine boller flottere op, og skorpen bliver mere sprød.
Dejen kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, så du kan bage friskbagt morgenbrød hver dag i 2-3 dage eller lige til dejen er brugt
Majsmel kan erstattes af anden meltype
Bollerne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

DSC_1601Sprøde, solgule majsboller – der er rigtigt nemme at lave

DSC_1582Majsmel giver en god smag til brød og så har det den fineste gule farve.

Jeg synes at majsboller er sprødere boller end ellers og så gør den solgule farve mig altså bare så glad.:-)DSC_1585

Nyd gerne majsbollerne med en god ost og måske lidt hjemmelavet hinddbærsyltetøj? Prøv dem også gerne med honning, Nutella eller måske den gode hjemmelavede karamelsmørepålæg?

Goudaost på majsbollen smager særligt godt og cheddarost også 🙂DSC_1603Majsbollerne bliver anderledes i konsistensen end almindelige boller; lidt mere kompakte og seje i det, men på den gode måde synes jeg. Sprøde udenpå og seje i krummen. Helt perfekte boller.

Er spændt på om du er af samme mening? Skriv gerne din kommentar herunde;-)Boller opskrift på koldhævede majsboller

Majsbollen er serveret og om lidt er kaffen klar.

Solskin på din tallerken håber jeg du selv du kan sørge for? 😉


  •  
  •  
  •  
  •  
  •