Flødekarameller med sesam – lynhurtigt lavet i mikrobølgeovn

DSC_0697

Vidste du, at du kan trylle de lækreste flødekarameller på ingen tid i din mikrobølgeovn?

Jeg har eksperimenteret med mikrobølgeovns-flødekarameller før, f.eks. disse flødekarameller med et saltstrejf

Dem du skal høre om i dag er en ny variant, med sesam. Ristede sesam. De smager fantastisk godt og er knap så sukkersøde.
DSC_0662
Opskriften på sesamkaramellerne har jeg fra Dansukker, fra et hæfte med julegodter-inspiration.

Her kommeropskriften på de lækre sesamkarameller:

Flødekarameller med sesam - lynhurtigt lavet i mikrobølgeovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Samlet tid: 16 minutter
Ret: knas og lækre godter, Slik
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 30 -40 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dl. piskefløde
  • 1 dl. lys sirup
  • 4 spsk glucosesirup
  • 1 1/4 dl rørsukker
  • 1 spsk. vanillesukker
  • 1 dl. sesamfrø

Sådan gør du

  • Start med at riste 1 dl sesamfrø på en tør pande.
  • Sæt de ristede sesamfrø til side.
  • Bland de øvrige ingredienser i en mikrobølgefast skål, gerne en glasskål med høj kant.
  • Tilsæt sirup.Tilsæt glukosesirup.
  • Karamellen koges først 6 minutter. Tages herefter ud og omrøres. Har du et sukkertermometer, så tag gerne temperaturen på karamellen. Den skal være ca. 135 grader for at være færdig.
  • Karamellen vil bruse op når du koger den, det er derfor kanten på skålen skal være høj.
  • Når karamellen er færdig tilsætter du de ristede afkølede sesamfrø.
  • Rør karamelmassen godt og hæld den hurtigt i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Karamelmassen skal være ½ cm. tyk.
  • Når karamellen er afkølet et kvarters tid, skærer du den i firkanter med en kniv. Måske er det nemmere at klippe den? Det synes jeg.
  • Så skal karamellerne afkøle det sidste. Læg dem med god afstand til hinanden, så de ikke klistrer sammen. Gem dem i en kagedåse. Brug bagepapir som mellemlægspapir og opbevar karamellerne koldt.
  • Du kan omvikle hver karamel med madpapir, så de ikke klistrer sammen

 DSC_0667DSC_0670DSC_0673 DSC_0674 Når karamellen er færdig tilsætter du de ristede afkølede sesamfrø. DSC_0675 Rør karamelmassen godt og hæld den hurtigt i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Karamelmassen skal være ½ cm. tyk.

Når karamellen er afkølet et kvarters tid, skærer du den i firkanter med en kniv. Måske er det nemmere at klippe den? Det synes jeg. DSC_0696Så skal karamellerne afkøle det sidste. Læg dem med god afstand til hinanden, så de ikke klistrer sammen. Gem dem i en kagedåse. Brug bagepapir som mellemlægspapir og opbevar karamellerne koldt. Vikl evt. madpapir om karamellerne, og put dem i et dekorativt glas. Byd dem for dine gæster. Sesam giver en fantastisk god smag, lidt peanutsagtigt og så alligevel ikke?

I Dansukkers opskrift står der at karamellerne skal hældes i små papirforme, men jeg havde mine tvivl om karamellen ville slippe? Jeg turde ikke, men måske tør du?
DSC_0698

Lækre lækre karameller!

Måske du også har en fløderest til overs fra julens udskejelser? Før jul købte jeg 5 ½-liters piskefløde til 4 kroner stykket. Det var BILLIGT men hold da op, hvor kan man lave mange karameller af al den fløde!

Det er blevet til chokoladekarameller, lakridskarameller og nu også sesamkarameller. Tror jeg skal styre uden om fløde i supermarkedets køledisk de næste mange måneder. UHA GODT jeg ikke har talt kalorier her i julemåneden. Uha da da!  😉

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer