Forårslykke og nye terrasseplaner i sommerhuset

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Påskeferien er godt i gang og vi har nydt dagene i sommerhus.

Kulden har været råkold og vinden bidende, men solen har også tittet frem, tilpas længe til at forårstemningen bredte sig. Solen varmede stuen op og vi kunne nyde solskinstimer på terrassen, i den gode lækrog.

Siden vi købte sommerhuset for to år siden, har vi lavet forskellige forbedringer. Indsat nye terrassedøre og åbnet op for et vinduesparti, så vi nu kan se havet fra næsten alle rum i sommerhuset.

Vand er vigtigt og har man lejlighed til at få havkig, skal det udnyttes. Dette var – og er – vores allerførste tanke, da vi trådte ind i sommerhuset allerførste gang. Vi så muligheder og det gør vi stadigvæk.

“Jamen kan de da blive ved med at finde på planer?”

Ja det kan vi og næste forbedrings-etape bliver at få etableret en stor træterrasse rundt om huset. Det har været min helt store drøm siden vi fik sommerhus-nøglen i hånden for første gang. Nu skal drømmen udleves. Wee! 🙂

Her i påskeferien har vi fjernet de gamle rådne terrassebrædder og målt op til en ny stor terrasse. Ny terrasse trin 1 🙂
Det bliver bare så skønt og jeg glæder mig som et lille barn, til at kunne gå direkte ud på terrassen, i strømpesokker og flytte os, med solen, rundt om huset. Åh ja! Jeg kan jo slet ikke vente!

Her på denne side af huset får vi mulighed for at solnedgangen, imens vi sidder på en havebænk. Niveauet bliver løftet lidt, så havkigget bliver endnu bedre. Åh hvor jeg altså glæder mig!

Måske vi skal have vores bålsted flyttet om foran, så vi kan sidde her og beundre solnedgang og varme os på bål på samme tid? Åh ja, det skal vi! Dette hegn har vi også fjernet, så vi nemt kan gå rundt om huset til terrassedørene på den anden side af huset. Det er her morgensolen er, og vi elsker at sidde på den side af huset og kigge op på skoven.

I skovens dybe stille ro. Der er komplet tyst. Der er en masse fugle, fasaner og vilde harer. Det skønneste sted 🙂Hvor bliver det altså bare så skønt og jeg er sikker på at vi har rigtigt mange solskinstimer i vente på vores nye terrasse. Det er ikke bare en vild drøm længere. Med tommestok og murersnor blev projektet pludselig meget realistisk. Juhuu – endelig! 🙂Den største del af terrassen bliver på vestsiden af sommerhuset, hvor vi har dagssol. Vi kommer nok til at mangle et læhegn, for blæsten er jo desværre tit ret barsk her, men vi må se hvordan det går. Planen er ikke at lave en kantafslutning, for det tager udsigt indefra huset, og det ønsker vi ikke

Terrassen skal du nok komme til at høre meget mere om, men her får du lige lidt før-billeder, til at starte på. Det bliver bare SÅ godt! 🙂
I sommerhuset har vi slappet af denne påske, vasket op i hånden (mange gange!), læst bøger, sludret, gået lange ture hver eneste dag langs stranden og i skoven. Vi var også på skovtur en dag, med madpakker og varm kakao i det fri.Kallehunden har nydt at have sine menneskevenner tæt omkring sig. Den har solet sig i opmærksomhed og vi har nydt de skønne timer med den. Verdens bedste, sødeste lille hund.

Erantisserne er også skudt op af jorden, selvom frosten gjorde hvad den kunne for at mane de smukke forårsbebudere til jorden. Det lykkes heldigvis ikke.Havet er saliggørende og vi nyder at have det tæt på, så vi tit kan høre bølgers brusen. Roen falder på én, når man vandrer der langs stranden. Hvor er det bare skønne omgivelser, der er omkring vores sommerhus.

Det ligner jo en sommerdag, på billedet her, men tag ikke fejl, der var frost på vores kinder. 😉I ferien har vi også været på ture, haft besøg og været på besøg hos familie. En påskefrokost med alt godt fra fiskemanden nåede vi også i dag, hvor Amanda var med på besøg i sommerhuset. En virkelig skøn dag.

Vi har også brugt tid på at lave invitation til en fælles 50-årsfødselsdag som min mand og jeg inviterer til senere på foråret. Det bliver en kæmpe fest med livemusik og kolde fadøl. Vi glæder os enormt til at se vores gæster og måske terrassen kan indvies i den sammenhæng? Det håber vi.

Påskeferie er en skøn ting – balsam for krop og sjæl.

Arbejdsmobilerne efterlod vi hjemme og de er, helt symbolsk, løbet tør for strøm i løbet af ugen. Sådan skal det være. En rigtig god ferie, er en ferie hvor man kapper alle arbejdsliner. I morgen venter en familietur til Ebeltoft, hvor vi skal til brunch. Min niece rejser til Mexico og vi skal mødes og sige god tur til hende alle mand. Farvel siger vi ikke, men på gensyn.

Jeg glæder mig til at se hele min familie i morgen, selvom mosterhjertet brister ved tanken om at skulle sende niecen afsted med en enkelt-billet. Hvor er hun altså bare mega-sej <3

Mandag kører vi i sommerhus igen og presser det sidste ud af påskeferien. Vejrudsigten lyder god og det skal udnyttes.

Forårsfornemmelserne vil med garanti hurtigt brede sig i vores kroppe igen. Feriefornemmelserne rammer nemlig efter kun få minutter, når vi er i sommerhus. Det er dét et sommerhus kan og vi elsker det. Stadigvæk. Det var det helt rigtige for os at investere i sommerhuset for 2 år siden, vi har ikke fortrudt et sekund.

Jeg håber du også nyder/har nydt en rigtig god påskeferie? 🙂

God påskeferie til dig fortsat  – Glade forårshilsner fra Gitte


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer