One pot med ris, kylling og grønt – alt i ét fad

  • One pot med ris, kylling og grønt - alt i ét fad

One pot med ris, kylling og grønt - alt i ét fadAlt i ét fad-retter er vi totalt fan af her i huset. Nemme retter, fyldt med smag og hvor selv opvasken går som en leg.

På bloggen finder du flere af disse One pot-retter  – foruden alle simreretterne til stegeso, hvor alt også laves færdigt i ét. I love it!

Det er primært pasta jeg har eksperimenteret med til One Pot-retterne, men i dag skal du høre om en ny og lækker variant: One pot med ris, grønt og kylling. Halløj en lækkerbisken. En virkelig smagfuld ret, hvor risene nærmest smager som stegte ris. Kyllingen giver rigtig god smag til ris og grøntsagerne. Uhm – en skøn ret.Er du lidt skeptisk og tænker du, at både grøntsager og ris koger udsplattet ud, så tro du bare om. Spring du bare på retten, der er en helt perfekt som hverdagsret.

Jeg brugte bare de grøntsager jeg havde i grøntsagsskuffen og jeg tænker du sagtens kan variere med dem du lige har på lager?

Jeg har mest eksperimenteret med kylling i mine One Pot-retter og jeg synes især at kylling med skind er godt at bruge, for stykkerne her bliver ikke så nemt tørre. Du kan også bruge kyllingeschnitzler i baconsvøb? One pot med ris, kylling og grønt - alt i ét fadOg hvordan laver man så den dér One Pot ret med ris?

Jeg brugte min sautérpande og forstegte kyllingen og svitsede herefter grøntsager og vendte ris i. Jeg hældte kogende vand ved og tilberedte ½ time under låg på komfuret og den sidste ½ time i ovnen uden låg.

Retten kan også laves i ovnen alene (uden låg den sidste ½ time).

En helt perfekt One Pot Ris-ret, som du roligt kan kaste dig ud i 🙂Har du ikke nogen sautérpande, så kan retten også fint laves i en wok eller stegegryde af støbejern tænker jeg?
One pot med ris, kylling og grønt - alt i ét fadVariér som sagt gerne grøntsagerne, efter din egen lagerbeholdning

Opskriften på One Pot retten med ris og kylling finder du lige her:

One pot med ris, kylling og grønt - alt i ét fad
One pot med ris, kylling og grønt - alt i ét fad
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Dagens ret
Portioner: 4 -6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 parteret kylling jeg brugte 1,5 kg parteret kylling blandet kyllingelår og rygben
  • 1 almindeligt løg i tern
  • 1 rødløg i tern
  • 5 fed hvidløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 gulerødder i små tern
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 5 spsk hvidvinseddike
  • Salt/peber
  • 7 dl fuldkornsris
  • 1 liter kogende vand
  • Evt. Et drys røget paprika

Sådan gør du

  • Svits kyllingestykkerne og krydr dem godt på begge sider med salt/peber og evt. røget paprika
  • Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme på en tallerken tildækket med stanniol
  • Svits alle grøntsagerne i kyllingefedtet - tilsæt evt. lidt olie. Svits bouillonterninger og hvidløgsfed med med og krydr godt
  • Vend risene i og rør godt rundt.
  • Læg kyllingestykkerne på toppen og hæld kogende vand ved
  • Portionen kræver en dyb sautérpande, wok- eller støbejernsgryde.
  • Låg låget på gryden/panden og steg ved middelvarme i ½ time på komfuret (eller i ovnen v. 175 grader varmluft)
  • Sæt herefter panden i ovnen uden låg (hvis den kan tåle varmen) og steg fadet 20-30 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje med at risene ikke bliver for tørre. Tryk dem evt. lidt ned i fadet undervejs.
  • Retten kan tilberedes i ovnen alene i 1 time v. 175 grader varmluft, den sidste halve time uden låg
  • Retten serveres rygende varm evt. med et lækkert madbrød til

One pot med ris, kylling og grønt - alt i ét fadJeg serverede retten en fredag, som ellers er udnævnt til højhellig “kyllinge-dag” her på matriklen. Min familie foretrækker normalt grillkylling og hjemmelavede pommes frites, på kyllingedagene, men denne gang var de friske på et eksperiment og halløj, hvor var det godt vi “vovede pelsen”.

“Hvo intet vover, intet vinder” siger man, og det passer i forhold til køkkeneksperimenter, er min erfaring. 🙂

Vi var vilde med retten alle mand og Amanda spurgte om hun kunne få den overskydende portion med hjem. Det må siges at være en god anbefaling (eller også var SU’en bare sluppet op 😉

Jeg brugte min store, dybe Scanpan sautérpande, men hvis du ikke har sådan én, kan du sagtens bruge en anden pande med låg eller nogle af de andre alternativer, jeg har opridset ovenfor.
One pot med ris, kylling og grønt - alt i ét fadEr du vild med Kina-restauranternes stegte ris, vil du også være vild med denne ret. Genialt at koge på komfur først og stege færdigt i ovn. Du kan også vælge kun at tilberede retten i ovn. Du bestemmer. Tjek lige om din gryde/stegepande kan tåle høj ovn-temperatur først.

Det er vigtigt at gryden steger uden låg den sidste halve time, ellers vil kylllingen blive “slatten” og risene kogte i stedet for sprødstegte og det du’r ikke.

Forberedelserne til retten tager et kvartér og herefter klarer komfuret/ovnen al arbejdet. SÅ nemt! Perfekt til lange, sene, travle, hverdage. One pot med ris, kylling og grønt - alt i ét fadPortionen bliver stor, og du kan være heldig, at den rækker til to dage. Resten smager også rigtigt fint i en frokostbøtte til dag nr. 2 (til dig selv, eller til dine sultne børn, der er flyttet hjemmefra 😉

Her ser du billeder af den nemme arbejdsproces fra start til slut:

Rigtig god fornøjelse med din One pot ris-ret. Jeg håber den vil smage dig.

Tro mig, du bliver rigtig populær omkring dit middagsbord, når du serverer denne ret. Jeg er sikker på at I hermed får en ny livret hjemme i familien 🙂
One pot med ris, kylling og grønt - alt i ét fad

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Louise

Wow en irriterende pop up film der afspilles og konstant følger med 🙁 Den gjorde at jeg ikke rigtigt kunne se opskriften og egentlig bare giver op og lukker din side ned.Tænkte bare at du måske ville vide det så du kunne forbedre din sides reklamer da det fjerner fokus fra indholdet og skræmmer folk væk.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer