Franskbrød i airfryer. Her får du opskriften på lækkert brød, du kan bage i airfryeren.
Kan man bage brød i airfryeren? Jeps man kan!
Jeg elsker bare at eksperimentere med min airfryer og i dag skal du høre om et nyt eksperiment. Denne gang har jeg nemlig prøvet at bage franskbrød bagt i airfryeren.
Dejen du får opskriften på her, rækker til 2 små franskbrød. Der var kun plads til et brød i min airfryer.
Resten af dejen kan fint holde sig på køl i 2-3 dage. Så kan du bage et nyt brød, når jeres første franskbrød er spist.
Du kan også bruge resten af dejen til mini flutes?
Du kan også bage boller eller flutes af resten af dejen? Få inspiration i denne opskrift på boller i airfryer.
Se lige hvor fint og sprødt brødet blev. Krummen blev også rigtig fin. Et perfekt lille brød. Det skulle du da næsten prøve at bage i din airfryer, hvis du har sådan én?
Hvis ikke, så kan brødet selvfølgelig sagtens bages i en almindelig ovn også. Bagetiden skal bare tilpasses og så slipper du også for at vende brødet.
Beregn ca. 25 minutters bagetid v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bagetiden afhænger af brødets størrelse.
Der er ikke varmelegeme i bunden af min airfryer, så jeg vender brødet undervejs. Det er ikke sikkert du behøver vende brødet i din airfryer. Bare tjek brødet undervejs.
Få flere opskrifter på brød og boller du kan bage i airfryer nederst i dette indlæg.
Opskriften er meget nem og du får den lige her
Franskbrød i airfryer – opskrift på brød i airfryeren
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4 dl mælk vand el. surmælksprodukt kan også bruges
- 15-20 gram gær
- 1 tsk sukker kan erstattes med honning el. sirup
- 1 spsk olie smagsneutral f.eks. raps- eller solsikkeolie
- 1 tsk salt
- 100 gram havregryn kan erstattes af anden grov meltype
- 500-550 gram hvedemel
- Pensling og drys: f.eks. mælk og sesamfrø Drys kan udelades
Sådan gør du
- Lun mælken til fingervarmt i gryde eller mikroovn. Rør gæren ud heri sammen med sukkeret. Tilsæt olie og havregryn. Rør salt og hvedemel i lidt efter lidt. Tilsæt hvedemel, til den kan slippe fad og fingre. Ælt i hånden el. køkkenmaskine
- Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 30 minutter. Kan også lynhæves i airfryeren ved laveste temperatur - 15 min. v. 40 grader
- Del dejen i 2 og form et lille franskbrød. Resten af dejen kan holde sig på køl 2-3 dage. Du kan bage et nyt franskbrød, eller flutes og boller. Klip et lille stykke alm. bagepapir til, og læg brødet på det i airfryerens trådkurv/rist.
- Lad brødet hæve tildækket i ca. 30 minuttter et lunt sted, evt 15 min i airfryer v. laveste temperatur. Skær 3 snit i brødet. Pensl brødet med mælk og drys med f.eks. sesamfrø el. lign. Drys kan udelades.
- Bag franskbrødet ca. 14-15 min. v. 170 grader i airfryeren. Tjek brødet undervejs. Vend brødet og bag nu undersiden ca. 9-10 minutter v. 170 grader. Brødet er færdigt, når det er sprødt og gyldenbrunt og lyder hult, når du banker på det.
- Lad brødet hvile nogle minutter, før du udskærer skiver
Noter
Der bliver til 2 små franskbrød af denne portion - ca. 1100 gram dej. Brødene kan fryses.
Resten af dejen kan holde sig i køleskabet 2-3 dage. Dejen kan også bruges til f.eks. til boller el. flutes.Hvis der er varme i bunden af din airfryer, behøver du ikke vende brødet.
Bag brød nemt og hurtigt i airfryer – smart hvis du kun skal bruge et lille brød
Det lille franskbrød var et hit herhjemme hos os. Vi er kun 2 hjemme i husstanden nu, så det lille franskbrød var perfekt til os.
Resten af dejen brugte jeg til mini flutes dagen efter. Perfekt at dejen kan holde sig nogle dage i køleskabet. Du kan også bruge dejen til pølsehorn?
Et sprødt franskbrød, der var nemt og hurtigt at lave. Brødet var fint i et par dage.
Hvis du bruger surmælksprodukt (yoghurt/kærnemælk el. lign.), så vil franskbrødet være friskt og saftigt i længere tid.
Jeg eksperimenterer med at lade dej lynhæve i airfryeren ved laveste temperatur. Min kan gå ned til 40 grader og det er faktisk en perfekt temperatur at hæve dej ved.
Du kan selvfølgelig også sagtens bare lade dejen hæve almindeligt på køkkenbordet ved stuetemperatur.
Herligt! Alt det man kan bage lave i sin airfryer. Kun fantasien sætter grænser. 🙂
Efterhånden har jeg prøvet at bage en hel del i min airfryer: Disse kanelscones er super lækre og dette foccacia brød også.
I weekenden bager jeg også tit disse langtidshævede boller i airfryer, fødselsdagsboller eller disse nemme bagels.
Man kan også bage kage i airfryer. Prøv f.eks. denne lækre banankage eller den skønne brownie med Dumle.
Det er perfekt at bruge airfryeren til at bage i, hvis man kan nøjes med en lille mængde brød eller små kager.
Vi bruger vores airfryer rigtigt tit og efterhånden er vores store ovn sjældnere i brug. Det er kun når jeg skal bage mange boller eller bage større og flere franskbrød af gangen.
Hvis jeg har den store ovn i gang i forvejen, så bruger jeg også gerne til at bage i imens, for at udnytte strømmen.
Det kan man nemlig sagtens, hvis man bruger varmluft.
Har du ikke prøvet at bage i din airfryer endnu? Franskbrød i airfryer er f.eks. et hit. Så prøv du endelig! Du bliver fan, er jeg sikker på. 🙂
Du kan se alle mine næsten 100 airfryer opskrifter ved at klikke her eller se et udvalg nedenfor:
Bag brød og kage i airfryer – få opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Hej Gitte. Jeg skal da prøve at bage franskbrød i min airfryer….lige nogle tanker Jeg gør mig: Hvis jeg tilsætter fuldkornsmel og kerner i dejen tror du det vil påvirke bagetid?
Bedste hilsner Inger – og tak for super inspiration 🥰
Hej Gitte.
Lækkert brød, brugte så kun 300-350 gr. mel.
Vh. Mikael.
Jeg har lagt dej i køleskabet til et lille franskbrød. Skal det op og stå lunt, inden jeg skal bage det?
Jeg har lige fået en airfryer og vil prøve at bage dit franskbrød i den. Skal den varmes op først? Ellers er det ikke muligt at sætte brødet til hævning i skuffen. Den kan ikke varme op uden skuffen er i, så er lidt i tvivl om hvordan det hænger sammen og bliver bedst muligt.
Mange hilsner
Lene Gram Møller
Silkeborg