Saftig jordbærkage. Uhm her får du opskriften på en meget nem kage bær, der er hurtig at lave.
Skøn kage! De nemme kager man kan lave på ingen tid, elsker jeg bare!
Hvis man nu skulle få en spontan trang til at bage, så er det rart med opskrifter – og kager – der er nemme og hurtige at lave.
Denne kage havde jeg med på kaffevisit i sidste uge til søde mennesker og den blev straks godkendt.
Faktisk er det “bare” en kage-version af opskriften på disse jordbærmuffins. Jeps helt den samme dej, bare bagt som en hel kage.
Det kan man nemlig sagtens med muffin dej, bagetiden skal bare tilpasses. Skøn saftig jordbærkage.
Når en kage er en succes i mit køkken, så holder jeg gerne fast ved opskriften og eksperimenterer løs med den. Gå altid gerne tilbage til en succes (men sjældent til en fuser :-))
Faktisk er kagen oprindeligt en videreudvikling af denne opskrift på hindbærmuffins. Lækre muffins, jeg har lavet i årevis
Jeg har brugt jordbær i kagen, men du kan sagtens lave kagen med andre bær eller anden frugt f.eks. æble, pærer, ribs, kirsebær, rabarber?
Eksperimentér du også gerne løs med opskriften – og bag den som kage eller muffins. Du bestemmer. 🙂
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Saftig jordbærkage – få en god opskrift på en hurtig nem kage med bær hér
Ingredienser
- 125 gram smør
- 125 gram sukker ca. 1½ dl
- 1½ tsk vaniljesukker
- 120 gram hvedemel ca. 2 dl
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1 æg
- 20 stk jordbær eller andre bær/frugt - ca. 175 gram kan erstattes med hindbær, ribs, brombær, blåbær, rabarber?
- drys: evt. perlesukker og grofthakkede mandler og flormelis kan udelades
Sådan gør du
- Smelt smør og rør sukker og vaniljesukker ud heri. Smørret kan smeltes i mikroovn eller gryde.
- Bland de tørre ingredienser og tilsæt til smørblandingen. Rør ægget i. Dejen kan røres bare med ske
- Skyl jordbærbærrene godt og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle
- Smør et lille ildfast fad og hæld dejen heri. Min form målte 17x22 cm. Kan også bages i springform. Kan du få plads, kan kagen bages i airfryer. Tryk jordbær ned i dejen.
- Hak evt. mandler og drys dem på sammen med perlesukker
- Bag kagen ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til kagen er sprød, gyldenbrun og gennembagt. Bagetiden varierer afhængigt af hvilken form du bruger.
- Lad kagen afkøle lidt. Drys evt. lidt flormelis på kagen før servering.
- Kagen kan nydes som den er eller serveres med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum
Noter
Kagen kan også bages med hindbær, rabarber, blåbær, kirsebær, brombær, ribs?
Friske bær kan erstattes med ca. 1-2 tsk syrlig kompot: jordbær, hindbær, rabarber?Kan også bages som jordbærmuffins - beregn ca. den halve bagetid
Jordbærkagen er fryseegnet. Kan du få plads, kan kagen også bages i airfryer.En meget nem kage med jordbær – saftig, svampet og du kan lave den med få ingredienser
Det er bare en rigtig god kage grundopskrift. Den må du altså prøve. Bare brug lige de bær og den frugt du har i haven, i din frugtskål eller som er i sæson.
Tit, når man tænker på jordbærkage, så er det jo nok tit den klassiske jordbærtærte med mazarinbund vi har lyst til at servere – og spise!
Om sommeren laver vi også tit fine kager med friske jordbær på toppen. eller dejlige kager med bærskum.
En mørdejstærte med jordbær og mazarinmasse med sprød mørdej må du også prøve.
Måske du ikke har prøvet at putte jordbær ned i kagedejen før? Det skulle du tage at prøve. Jordbærrene giver nemlig både saftighed og smag til kager.
På nogetiovnen.dk finder du efterhånden en hel del opskrifter på jordbærkager bagt med jordbær i kagedejen.
Det kunne f.eks. være denne fedtfattige jordbærkage eller du kunne prøve denne opskrift på en nem tærte med jordbær? Få flere tips til opskrifter på dejlige jordbærkager nederst i dette indlæg.
Kunne du tænke dig at se flere opskrifter med jordbær? Så klik her.
Jeg elsker bare at eksperimentere med de sommersøde bær. <3
Kan man bruge frosne jordbær til denne kage?
Hvis du ikke har friske bær, men kun har jordbær i fryseren f.eks.,så vær opmærksom på, at frosne bær afgiver en del væde.
Lad de frosne bær dryppe godt af før du bruger dem. Du kan også vende jordbærrene i lidt kartoffelmel iblandet sukker først. Det vil opsuge noget af væden.
Spring du bare på den lækre kage og prøv den gerne med andre bær eller anden frugt.
Nedenfor får du opskrifter på flere lækre kager med jordbær her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Dejlig saftig jordbær kage har,også prøvet den med modeller fra haven. Nu skal den prøves med bananer
Vh.inger Johanne
PS jeg bruger hele mit navn