Gulerodsboller. Uhm her får du opskriften på grove gulerodsboller med havregryn.
Store, bløde, luftige boller med gulerødder og havregryn. Halløj hvor er de altså bare lækre.
Denne opskrift kan du altså godt glæde dig til at få.
Gulerodsbollerne er helt perfekte og de holder sig saftige og lækre i 2-3 dage. Sundere end almindelige boller er de jo også, med både grønt og fuldkornsfibre.Bollerne er faktisk ret nemme og hurtige at lave også, så spring du bare på en portion.
Gulerodsbollerne vil være helt perfekte i madpakken eller som sandwich boller. De er også fine som burgerboller.
Lav gerne en stor portion og frys ned. De er skønne at have i fryseren og bliver som nybagte, hvis de lunes i ovnen igen, gerne stænket med lidt vand.
Gulerodsbollerne kan også sagtens holde sig nogle dage. De forbliver saftige og lækre i dagevis.
Jeg glæder mig meget til at eksperimentere meget mere med opskriften.
Vi skal da have prøvet flere varianter: Æbleboller, squashboller, græskarboller, eller hvad med rødbedeboller, eller kartoffelboller?
Uhm – jeg kan love dig, at gulerodsbollerne smagte godt med smør på imens de var lune.
Man kan faktisk spise ustoppeligt mange af dem. Jeg nød et par stykker til frokost – med ost og med pålægschokolade.
En fornem frokost, der mættede godt, for bollerne var grove. De smager altså skønt også bare med smør på – uhm.
Jeg iler med at bringe dig opskriften:
Gulerodsboller – få en god opskrift på grove boller med gulerødder her
Ingredienser
- 2½ dl lunkent vand
- 3½ dl tykmælk eller andet surmælksprodukt. Mælk kan også bruges
- 25 gram gær
- 1 spsk honning eller sukker
- 100 gram havregryn ca. 2½ dl
- 7-800 gram hvedemel
- 1 dl solsikkekerner kan udelades. Tilsæt mere mel, hvis du udelader kerner
- ½ tsk salt
- 300 gram gulerødder (revne) ca. 4-6 stk afhængig af størrelse. Kan erstattes med æble, squash, rødbede, kartofler?
- 1 æg til pensling sammenpisket
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt tykmælk og honning. Tilsæt havregryn og salt
- Tilsæt solsikkekerner
- Riv gulerødderne og rør dem i dejen
- Rør hvedemelet i lidt efter lidt. Måske skal du bruge lidt mere/mindre end jeg har angivet. Tilsæt mel, til dejen skal kunne slippe fad og fingre. Ælt med hænder eller køkkenmaskine.
- Læg låg på skålen og stil dejen til hævning 20-30 minutter et lunt sted, gerne i ovnen på 30 grader (ikke varmluft). Dejen skal ca. hæve til dobbelt størrelse
- Form nu bollerne. Dyp evt. fingrene i mel, så går det lidt nemmere. Der bliver ca. 16 boller af denne portion
- Stil bollerne til hævning igen. 20-30 minutter et lunt sted - gerne i ovnen v. 30 grader
- Pens nu bollerne med sammenpisket æg.
- Bag bollerne 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne, sprøde og gennembagte. Pas på du ikke bager dem for længe, så kan de blive tørre
- Nyd bollerne lune gerne med smør og ost på
Noter
Hvis du bruger 50 gram gær, så kan du nøjes med 2x15 minutters hævetid. Kan også koldhæves.
Bollerne kan holde sig friske i 2-3 dage men er også fryseegnede. Kan lunes i ovn/airfryer.Store, bløde lækre grovboller med gulerødder og havregryn – bløde og luftige
Disse boller kan du godt glæde dig til. Prøv da også lige bloggens populære bløde gulerodsbrud? De er på kort tid blevet et kæmpe hit.
Prøv en portion – jeg er sikker på, at du også bliver fan.
Bag en portion til din familien – sådan et fad vil med garanti vække jubel. 🙂
Jeg bagte bollerne en dag i sommerhuset og en sød sommerhus-nabo kiggede forbi og fik en lille pose med hjem.
Hun skrev bagefter til mig: “Bollerne smagte godt Gitte. Tak for frokost” 🙂
Velbekomme da, skrev jeg tilbage, og hapsede lige en ekstra bolle 🙂
Gulerodsboller kan du også bage uden gær og hvedemel. Prøv disse gulerodsboller med havregryn og skyr. Nemme og hurtige at lave.
Prøv også disse koldhævede gulerodsbrud, de kan bages med kun lidt gær.
Få flere lækre opskrifter på brød og boller med gulerødder her:
1.
2.
3.
4.
5.
Hej Gitte,
Godt nytår 🙂
Jeg skal blot høre dig, om du tænker at denne dej kan kold hæves..??
De bedste hilsner fra Vibeke