Kage med fersken og marcipan – nem opskrift

  • Kage med fersken og marcipan - nem opskrift

Kage med fersken og marcipan - nem opskriftDenne kage er bare skøn. En rigtig god frugt-kage, der kan laves med al slags frugt og alle slags bær. Kagen er en rigtig god sukkerbrødskage, og du kan sagtens bruge opskriften som grundopskrift til andre gode kager med andet fyld.

Kagen er meget nem at lave, ja faktisk kan dejen røres sammen på kun få minutter.Kage med fersken og marcipan - nem opskrift

Jeg havde 4 syltede ferskener til overs, så dem brugte jeg lige, men du kan også sagtens kunne bruge friske ferskener, abrikoser, nektariner, brombær, blåbær, rabarber eller hvad du nu ellers lige kan opdrive?
Kage med fersken og marcipan - nem opskrift

Jeg brugte 100 gram marcipan i kagen, men det kan du sagtens undvære, hvis du ikke lige har det på lager. Kagen bliver rigtig god alligevel.

Frugtkagen er en perfekt kage til kaffebordet, men den kan også nydes som dessertkage serveret med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.Kage med fersken og marcipan - nem opskrift

Nu skal du ikke vente længere på opskriften. Du får den lige her:

Kage med fersken og marcipan - nem opskrift
Kage med fersken og marcipan - en nem og lækker kage
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Ret: Kage med fersken og marcipan - nem opskrift
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: ferskenkage, frugtkage, frugttærte, kage med fersken
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 dl. sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 75 gram smeltet smør
  • dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100-150 gram marcipantern kan udelades eller erstattes med hvid chokolade
  • 4-6 syltede ferskener skåret i små tern
  • Drys: Perlesukker eller mandelflager
  • Tilbehør: Flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du

  • Pisk æg, vaniljesukker og sukker hvidt og skummende
  • Smelt smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen (eller i gryde) og rør det i dejen
  • Bland hvedemel med bagepulver og vend det i dejen med en dejskraber
    Kage med fersken og marcipan - nem opskrift
  • Skær fersken og marcipan i små stykker.
    Kage med fersken og marcipan - nem opskrift
  • Pensl et tærtefad med smør og hæld dejen heri. Mit tærtefad målte 25-27 cm i diameter og det var ca. 4-5 cm højt
  • Fordel ferskenstykker og marcipan på dejen og tryk stykkerne godt ned i dejen. Du kan også vende frugt og marcipan i dejen, men gør det forsigtigt.
    Kage med fersken og marcipan - nem opskrift
  • Drys perlesukker eller mandelflager på toppen.
  • Bag kagen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt.
    Kage med fersken og marcipan - nem opskrift
  • Nydes lun eller afkølet.
    Kage med fersken og marcipan - nem opskrift
  • Kagen er fryseegnet.

Noter

Al slags frugt eller bær kan bruges til kagen

Kage med fersken og marcipan - nem opskriftKagen er perfekt på bagedagen, for dér er den helt sprød på toppen, men den er også god i de efterfølgende dage, når kagen har fået lov til at sætte sig og frugten afgive fugt. Kage med fersken og marcipan - nem opskriftFerskenkagen er rigtig nem at lave og den smager skønt. Kage med fersken og marcipan - nem opskriftVi nød kagen på sommerhus-terrassen i det fri i det skønne forårsvejr. Mon ikke du næsten kan fornemme at der er solskin på kagetallerkenen? Sikke dog en skøn dag 🙂

Kage med fersken og marcipan - nem opskriftSprød sukkerbrødskage med sød/syrlig fersken og bagt marcipan.

En helt perfekt kage, hvis du spørger mig. 🙂Kage med fersken og marcipan - nem opskriftHvor jeg fik ideen fra? Opskriften har jeg såmænd fra bloggen. 🙂

Det er denne mangokage-opskrift jeg har eksperimenteret med. Med mango er kagen altså også bare skøn kan du tro. Den skulle du da næsten også prøve?Bagenørdens yndlingskage med mango og marcipanSnart venter rabarberne i haverne, brombær, blåbær, hindbær, jordbær?

Skøn årstid og alle de gode, lækre kager vi har i vente 🙂Kage med fersken og marcipan - nem opskrift

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer