•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåHvis du følger bloggen trofast, vil du vide, at familiehunden Kalle fylder en del i vores liv.

Siden jeg delte de første indlæg på bloggen om den nuttede lille hundehvalp har jeg opdaget, at Kalle ikke kun har tilerobret sig familiens hjerter, næh I der læser med på bloggen er også vilde med den lille charmefyr. Det forstår man jo godt <3

Kalle i Toscana - hunden med familien sydpå

Hvis jeg ikke deler #Kallespam jævnligt, bliver jeg af læsere spurgt: “Hvordan går det mon med Kalle? Må vi ikke snart se nogle billeder af den?”

Noget i ovnen er jo egentlig en mad-kageblog, men jeg har erkendt, at Kalle er kommet for at blive på bloggen.

Lige nu er familien på ferie i Toscana og flere afjer har allerede med bekymring og ægte indlevelse spurgt: “Hvem passer Kalle?” “Har I Kalle med?” ja flere har sågar tilbudt at passe Kalle i sommerferien.

Man må sige, at også Kalle har indtaget jeres hjerter, og den er da også svært uimodståelig (hvilken “hundemor” ville ikke sige det? 🙂 Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåJeg kan berolige alle med at Kalle har det super fint og at den er med os på ferie i Toscana.

Kalle er en rigtig familiehund, der er meget knyttet til sine tobenede familiemedlemmer,. Vi ville slet ikke kunne bære at efterlade den i pension. Vi har taget bilen til Toscana (fordi NOGEN af os ikke er vilde med at flyve), så beslutningen var jo nem at træffe: Kalle skulle da med os, især fordi den elsker at køre i bil.

Indrømmet, det er en lang tur og selvfølgelig gjorde vi os overvejelser inden.

Kalle virker glad og tilpas, men jeg ville alligevel gerne kunne have spurgt den om hvad den ville foretrække – at blive passet hjemme af søde mennesker, eller sidde mange timer i bilen?

Der er jo også lige det med temperaturen. 15-20 grader passer uden tvivl en hund bedre end 30 grader (lige som vi mennesker). Ja hvad ville den foretrække, hvis vi kunne spørge den? Svaret blæser i vinden, men Kalle virker heldigvis glad og tilpas, så mon ikke den ville svare JA?

Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåKalle virker glad, bare den har sin familie i nærheden. Den er en rigtig “kæle-hund” der nyder at blive nusset, kælet og allerhelst vil tilbringe timevis som skødehund, hvis den fik lov.

Ferietid er den totalt vild med, for der er vi alle hjemme. Den allerbedste tid på året for en hund og for vi tobenede også 🙂Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåSolen bager, så vi holder ikke til at sidde i solen længe.

Vi bor i det skønneste stenhus i de toscanske bjerge, og heldigvis er der sol-og skyggeterrasser på alle sider af huset. Læs mere om vores fortryllende feriebolig her . Du kan også læse feriens første lykkeglimt herfra – ja ord kan næsten ikke beskrive hvor skønt her er.

Her ser du Kalle og jeg en tidlig morgenstund på terrassen 🙂
Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåSådan ser Kalle ud, når den plager for at komme op. Bedende hundeøjne, der er svært uimodståelige 🙂
Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåKalle er god til at finde skyggen, den prøver, men den er ikke altid for kvik. Solens stråler kan være svære at styre – og hvor de rammer kan være svært at forudsige 🙂Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåMorgenerne og aftenerne er allerbedst her, selvom mørket hurtigt falder på.

Om aftenen sidder vi udenfor og nyder de kølige temperaturer, cikadernes tikken og duften af lavendler. Ubeskriveligt skønne omgivelser.

Kalle er en trofast vagthund og hov, her har den jo sneget sig op i sofaen udenfor, og den prøver vist at gøre sig usynlig, i håb om ikke at blive opdaget. 🙂
Kalle i Toscana - hunden med familien sydpå
Om aftenen er der høje puslelyde i buskadset rundt om huset. Det kan ikke være fugle eller vildkatte, for lydene er for høje, men hvad er det mon så? Vagthunden Kalle kommer i aktion hver aften, selvom den ellers er meget svær at hidse op. Er det mon ét af Toscanas berygtede vildsvin der pusler? Dem skulle der være rigtigt mange af i området her.

Måske svaret åbenbares en af de nærmeste dage. Vi – og Kalle – holder øje og er på vagt 🙂Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåIndrømmet. Temperaturen er høj og solen bagende her i Toscana. I dette sekund er der 31 grader og vi overlever kun, for vores feriebolig ligger i bjergene hvor det lufter og klinkegulvene er kolde. Der er skodder for vinduerne, som holder huset køligt indenfor.

Kalle er god til at finde sig gode pladser på klinkerne ude eller inde. Dagens gåtur, skal helst klares tidligt om morgenen eller sent om aftenen, hvor temperaturen falder en del.Kalle i Toscana - hunden med familien sydpå

Bliver det alligevel for varmt, så er det nemt at køle en hund af, ved at hælde koldt vand på den. Hunden køler nemmest og hurtigst ned, hvis du skyller den med koldt vand under maven, hvor der ingen pels er. Du kan også opvride et viskestykke og lægge det på ryggen af hunden.

Når vi er på udflugter her i Italien, lader vi som regel Kalle blive hjemme i stenhuset. Det er det allerbedste for den. I går var vi i Arezzo og der var 33 grader varmt. Det er simpelthen for varmt for en hund også selvom vi har air condition i bilen.

Tager vi ud at spise om aftenen, så er hunde velkomne på restauranter i Italien, hvis man sidder udenfor. Det er rart.

Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåHer ser du Kalle på pizzeria, hvor den søde tjener kom med en skålfuld koldt drikkevand. Det var et hit og Kalle så komplet lykkelig ud efter den kølige drink.

Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåHav altid også drikkevand+ skål med i tasken, da du ikke kan være sikker på at finde hundevandskåle alle steder. Kalle i Toscana - hunden med familien sydpå

Kalle undervejs sydpå og gode tips til køreturen sydpå: 

Selvom der er aircondition i vores bil, oplevede vi at der kunne blive ret varmt i transportkassen. Vi havde hundens trygge hundetæppe med hjemmefra, men det måtte vi fjerne fra kassen, da det ellers ville blive for varmt.

Hver gang I har strække ben/tissepause/drikke-vand-pause, så husk at hunden også har brug for en sådan en pause. Tilbyd også hunden drikkevand tit. Den kan have svært ved at finde ro til at drikke, når/hvis I gør holdt på rastepladser, så tilbyd den evt. også vand undervejs.

Vær meget opmærksom når du lufter hunden på rastepladser, da det kan være ret stressende omgivelser både for mennesker og dyr – ofte kan der være glasskår på de grønne arealer, så hold godt øje.

Vi var 3 mand i bilen og havde placeret transportkassen så vi kunne se Kalle hele tiden og snakke/nusse med den undervejs. Det kunne den godt lide og vi ville gerne have helt tjek på hvordan den havde det.

Snak gerne beroligende til hunden undervejs. Den har også brug for en snakke-makker, for at turen ikke skal blive for lang (ja har du ikke hund, så lyder dette jo bare mega-mærkeligt 😉

Kalle klarede turen imponerende flot. Den var omstillingsparat og tilpassede sig alle situationer. Den sov meget af tiden eller sad roligt og kiggede ud.

Kalle spiste ikke meget undervejs, men storspiste til gengæld mange portioner, da vi nåede frem. Måske det er normalt nok, da turen undervejs jo ikke byder på “hjemmevante” omgivelser for en hund?

Husk at tage hundens velkendte hundemad med, så I ikke skal ud og eksperimentere med nyt foder på ferien.

Kalle klarede bare turen så godt. Den var så dygtig og fortjener klar en hundemedalje og et diplom som en meget berejst hund 🙂

Hvis du også skal have din hund med sydpå, så læs flere tips allernederst i indlægget her. 
Kalle i Toscana - hunden med familien sydpå
Da vi ankom til huset i Toscana, skete det pudsige. Kalle omstillede sig på få minutter og gik straks hjemmevant rundt i alle kroge. Sofaen fandt den hurtigt og plagede om at komme op.

Home sweet home – for en hund betyder det vist ikke det store, om det er i Randers eller Toscana – bare dens familie er med. 🙂Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåVi overnattede to gange undervejs og det var rigtigt godt for både Kalle og os mennesker. Turen til Toscana tager ialt 20 timer uden pauser, men med kø, pauser og vejarbejde betød det, at vi endte med at sidde 8-10 timer i bil hver dag.

Nogen kører til Toscana med kun en enkelt overnatning, men jeg synes at det ville have været tortur for både Kalle og os, med så mange timer i bil, så jeg er mega-glad for at vi delte turen op. Faktisk oplevede vi meget undervejs og måske der kommer nogle rejseindlæg her på bloggen, om vores ophold undervejs også.

Vi overnattede i Rothenburg og i Schignano ved Comosøen. Vidunderligt skønne steder begge. Følger du med på bloggens Facebook-side, vil du have set fortryllende billeder herfra. 

På booking.com fandt vi overnatning undervejs og her kan hoteller vælges, hvor hunde er velkomne 🙂

Temperaturen var køligere i Tyskland, så der var Kalle heldig at komme med på tur. Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåHer ser du Kalle og Mikkel på turist-gåtur i den smukke tyske middelalderby Rothenburg 🙂
Kalle i Toscana - hunden med familien sydpåOm jeg ville anbefale andre at tage hunden med sydpå?

Ja. Hvis I kører i bil, og hunden er glad for bilture, vil jeg anbefale det. Air condition i bilen er dog et must.

Kalle nyder ferien med sine kære tæt på og vi nyder at have den med os. Alternativet ville være, at vi alle ville bruge meget krudt på at tænke på hvordan den ville have det i pension (som den dog aldrig har prøvet. Måske det ville gå godt?)

Indrømmet – hvis man finder en god pension, som hunden er glad for og tryg ved, eller har familie der kan passe hunden, så ville det klart være at foretrække og vil uden tvivl også være det nemmeste for alle parter.

Kalle har en fin ferie. Jeg har lige spurgt den. Den ser glad og lykkelig ud og er lige nu mest interesseret i at jeg skaln tage den op på skødet igen 🙂

Mange toscanske feriehilsner til dig fra Kalle og GitteKalle i Toscana - hunden med familien sydpåTips til dig der tager din hund med sydpå: 

 • Køl hunden af med koldt vand under maven eller tildæk den med et koldt opvredet viskestykke
 • Lej et feriehus i bjergene, med kolde klinker, hvor hunden kan være alene imens I er på udflugter
 • Husk altid vandflasker + vandskål til din hund
 • Pak ikke bilen så tæt, at der ikke kommer luft nok ind til hundens transportkasse. Det bliver nemt for varmt og indelukket, så undlad også at lade den ligge på et tæppe. Tjek hunden tit undervejs
 • Hver gang I har strække ben/tissepause, så husk at hunden også har brug for en sådan.
 • Overvej en ekstra overnatning på turen – det har både dyr og mennesker godt af
 • Man kan nemt finde hoteller hvor hunde er velkomne
 • Husk at tage hundens velkendte hundemad med hjemmefra og godbidder også 🙂

Har du også din hund med på bilferie, og har du tips jeg ikke har nævnt her, så del gerne dine tips i en kommentar herunder 🙂

0 0 vote
Article Rating

 •  
 •  
 •  
 •  
 •