Karamelkage med chokolade. Uhm jeg elsker bare nemme kager der kan laves på ½ time, i ovn eller airfryer. Sådan en opskrift får du idag.
En hurtig rørt kage, med brun farin, chokolade og grofthakkede mandler. Super nem og SÅ lækker!
Kagen er genial at lave, hvis du skulle blive akut lækkersulten. Måske du får uventede gæster forbi til en kop kaffe?
Det er klart hurtigere at bage kagen, end at køre en tur til bageren.
Karamelkagen får den gode karamelsmag af brun farin i forening med smør og og vaniljesukker. Skønne ingredienser sammen!
Faktisk skal du bruge ganske få ingredienser til kagen. Uhm. En genial lille kage, der kun skal bage 15-20 minutter.
Opskriften er rigtig nem og jeg har glædet mig til at dele den med dig. Du får den lige her:
Karamelkage med chokolade – få opskrift på en nem kage med brun farin og mandler
Ingredienser
- 100 gram smør smeltet
- 2 æg
- 80 gram sukker
- 60 gram brun farin kan erstattes med alm. sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 50 gram chokolade grofthakket eller chokoladeknapper. Mørk, lys eller hvid chokolade kan bruges
- 1 håndfuld mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder eller peanuts
Sådan gør du
- Pisk æg med brun farin, sukker og vaniljesukker. Bare brug piskeris
- Smelt smør få sekunder i mikroovnen eller i gryde og tilsæt til dejen.
- Bland mel med salt og bagepulver og vend det i dejen med en dejskraber
- Vend dejen forsigtigt sammen, til den er klumpefri. Hak chokoladen groft og tilsæt
- Smør et lille tærtefad og hæld dejen heri. Drys med grofthakkede mandler på toppen. Mit fad målte 21 cm i diameter
- Bag kagen nederst i ovnen v. 175 grader varmluft i ca. 17-18 minutter (200 grader alm. ovn). Den må godt føles lidt "klæg" á la en brownie. Bag den ikke for længe, så kan den blive for tør. Kan også bages i airfryer. Ca. 20 min. v. 160 grader
- Lad kagen sætte sig nogle minutter, før den kan skæres ud. Kan nydes som den er eller serveres med flødeskum, vaniljeis og frisk frugt
Noter
Karamelkagen kan bages som æblemuffins også eller prøv disse pæremuffins med ingefær.
Erstat evt. 2-3 spsk hvedemel med kakaopulver, så har du en nem chokoladekage.Tilsæt evt. små stykker frugt: pærer, æbler, nektariner til kagedejen
Kagen er fryseegnet. Kan også bages i airfryer. Ca. 20 min. v. 160 graderUhm en dejlig nem kage med karamelsmag, mandler og chokolade – den skal kun bage 15 minutter
Der er virkelig ikke langt fra tanke til handling med denne kage.
Du skal bruge ganske få og enkle ingredienser, du næsten med garanti har i dine køkkenskabe. Karamelkagen skal kun bage et kvartér, så på under ½ time kan du servere den dejigste kage.
Kagen må godt være lidt “klæg” i konsistensen, lidt á la en brownie, så bag den ikke for længe.
Jeg slukkede ovnen efter 15 minutter og lod lige kagen få et par minutter ekstra ved eftervarmen. En impulsiv kage, til den impulsive lækkersultne type. Måske det er dig? 🙂
Kararamelkagen er så nem at lave, at dine børn sagtens vil kunne bage den selv.
Grofthakket chokolade og mandler på toppen kan sagtens udelades, hvis du ikke har lyst til at de skal fægte med en skarp kniv. 🙂
Kagen også bages i airfryer. Ca. 20 min. v. 160 grader
Denne karamelkage opskrift kan du sagtens bruge som en god grund opskrift til andre nemme, lækre kager.
Faktisk kan du også nemt trylle kagen om til en brownie, ved at tilsætte 2-3 spsk kakao til dejen.
Du kan også nøjes med at tilsætte kakao til halvdelen af dejen, så får du en marmorkage agtig kage, på rekordfart.
Du kan også bruge almindeligt sukker og måske tilsætte revet appelsinskal eller citronskal? Sådan kan du nemt trylle kagen om til en citronkage eller appelsinkage.
Den gode karamelkage kan også bages som æblekage eller pærekage?
Hvad med en banankage eller æblekage version? Tilsæt gerne 1 banan eller æblebåde på toppen – og lidt kanel til dejen måske? Du kan også tilsætte små stykker pære, blommer eller nektarin? Uhm.
Du kan også erstatte lidt af hvedemelet med kokokosmel? Ihh sikke ideerne sprudler.
Karamelkagen kan bages som muffins også – beregn lidt kortere bagetid. Prøv f.eks. disse æblemuffins med kanel eller disse pæremuffins med ingefær.
En rigtig god og nem kage grundkopskrift, som vi to da sagtens kan eksperimentere meget mere med.
Måske vi skulle prøve at tilsætte lidt kanel og julekrydderier, så vi på hurtig vis kan trylle kagen om til en dejlig julekage? Tjek også denne opskrift på julekage ud her.
Kun fantasien sætter grænser.
God fornøjelse med den nemme hurtige kage til dig.
Få inspiration til flere nemme, hurtige kager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Den er så lækker, her blev den afprøvet, da den blev dessert til en spontan middag med gæster……den forsvandt som dug for solen.
I dag bager jeg den igen, dobbelt så der også er til gæster og os selv🤩
kunne man moms tro ikke også knuse lidt makroner og drysse ud sammen med mandlerne???
Tror jeg vil kunne tilføje noget rabarber? I så fald hvor meget, og vil det ændre bagetid?
Kan jeg lave den på forhånd? Er den god kold eller best nybagt?
Nøj den skal jeg bage snarest muligt😊 ser mega lækker ud