Karbonader på ny kæmpepande – madlykke i familien

 • Karbonader på kæmpepande - madlykke i famlien
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

*Delvist sponsoreret indlæg*

Når jeg skal gøre min familie madlykkelig, så skal jeg bare servere familieklassikeren: karbonader, sesamfritter, sesamgulerødder og aioli rørt op med rigeligt hvidløg. Karbonader på kæmpepande - madlykke i famlien

Det lykkedes også i dag. Der var jubelscener omkring spisebordet. Selvom vi har store børn (17 og 20 år) så gør vi en dyd ud af hver dag at samles omkring middagsbordet og vende dagen, drøfte stort og småt. Gode oplevelser fra dagen og de megairriterende ting. Cyklen der – igen – var flad, computerne der – igen – drillede på jobbet, den gode ekspedition på biblioteket, den spændende forelæser på universitet, en smuk solopgang?

Jeg elsker at være sammen med min familie og vi hygger os altid med maden. Tit brænder vi vores lys i flere ender og har ikke altid den store energi til at trylle lækre spændende retter på stribe. Nogen gange slår vi hjernen fra og kører på automatpilot i køkkenet. Det er ok. Nogen gange er der overskud til kreativ tænkning og der bliver opfundet helt nye og spændende retter. Det er også ok 🙂Karbonader på kæmpepande - madlykke i famlienNå men uanset hvad, så er der bare én stor knap jeg kan/skal trykke på, hvis jeg vil bringe umiddelbar madlykke i familien. En favoritret der altid vækker jubel. En ret der ikke skal laves om på. Never. Nogensinde. 🙂

Karbonader med sesamfritter, sesamgulerødder og aioli.

Vi trængte til madforkælelse i dag. Det er længe siden. Retten serverer jeg altid når der skal forkælelse til. Når sønnike brækker armen, når dagen har været enten særligt god eller særlig dum. Min datter er faktisk så stor fan af retten, at hun ofte bestiller den som madindslag på sin fødselsdag. Karbonader fremfor restautrantbesøg, ja stik lige dne?

“Hvorfor skal vi skal vi så høre om den menu igen, vi har jo hørt om den 100 gange før?” 

Tjo, det er såmænd fordi at retten i dag blev tilberedt på husstandens nye stegepande. I dag skal du høre om en vaskeægte pande-debut! 🙂Karbonader på kæmpepande - madlykke i famlienJeg hentede en gave fra posthuset. Scanpan har været så søde at sende mig et af deres produkter, og selvfølgelig skulle panden da afprøves. Panden er p.t. udsolgt hos Scanpan, men du kan få inspiration til andre gode stegepander her. 

P.S: Skynder mig lige at sige – igen – at indlægget er delvist reklamesponsonsoret af Scanpan.

Du kender mig jo og så ved du godt, at her på blogggen anbefaler jeg meget sjældent produkter. De sponsorerede indlæg er få. Til gengæld kan du være sikker på, at når jeg anbefaler et produkt, så er det fordi jeg virkelig kan stå bag det 100%

Nå men nu til dagens pande og karbonadelykke.

pande

Det er denne pande jeg har fået og som jeg afprøvede i dag. En gigantisk stor pande på 36 cm. Panden er så stor at der kan være mindst 20 karbonader på den. Af gangen!. Wow! 🙂

Mine børn spørger altid “Hvor mange karbonader er der til hver??”. Hvis jeg fyldte denne pande, tror jeg faktisk at selv mine børn ville kunne få deres ustyrlige karbonade-behov dækket  🙂Karbonader på kæmpepande - madlykke i famlienEn kæmpestor pande og kæmpestor begejstring. Fedt – altså hvis man lige fratrækker frustrationerne over plads – eller mangel på samme – i køkkenskabene? Et pludseligt akut problem. Kæmpestort. Kæmpepande-stort 🙂

Panden er så stor, at man snildt vil kunne stege både kød og kartofler på panden på samme tid. Jeg tænker allerede råstegte kartofler og steaks, eller hvad med en wokagtig ret med grillede grøntsager og pasta? eller hvad med familiens yndlingsret “Orange pasta” – hofretten med pasta, ketchup, pølser, løg og paprika?dsc_2848Genialt med en stor pande til pastaretter, der skal vendes rundt sammen med kød eller stegte grøntsager.

Ideerne pibler og det bliver ikke svært at finde på retter at tilberede på den nye pande. Ork, plads i køkkenskabet skal jeg nok finde og hvis min mand brokker sig, så kan jeg heldigvis se slemt farlig og truende ud med kæmpepanden i højre hånd. “Hørte jeg du sagde noget om pladsproblemer i køkkenskabene??!!” 🙂

Panden er stor. Fedt. Til store bøffer, MANGE karbonader OG grønt, OG råstegte kartofler måske? Panden er så stor at jeg ikke kan løfte den med én hånd, men det har Scanpan også tænkt på, for der er nemlig monteret et ekstra praktisk håndtag på panden. Smart. Se selv her.  🙂pande

Nedenfor får du opskriften på Verdens Bedste karbonader, nu hvor jeg alligevel har din opmærksomhed 🙂 Karbonader er det jo ingen kunst at lave, og opskriften kender du jo sikkert, men pyt. Karbonader på kæmpepande - madlykke i famlienMåske du normalt serverer stuvede ærter og gulerødder til karbonader, måske du serverer kartofler og brunt sauce til, måske noget helt tredie?

Nå men altså bare lige her et tip til dig om at servere sesamfritter, sesamgulerødder og aioli. Du nupper kegler med den servering, gør du. Tro på mig 🙂Billedresultat for sesamfritterOpskriften på sesamfritterne kan du finde lige her. 

Nedenfor får altså lige min karbonade-opskrift, just-in-case 🙂

Karbonader på ny kæmpepande - madlykke i familien
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til to dage
Portioner: 4 -6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 kilo svinefars eller hakket kalv/flæsk
 • 2 æg
 • 3-4 dl. rasp
 • Smør til stegning
 • Salt/peber.
 • Tilbehør: sesamfritter sesamgulerødder og aioli.

Sådan gør du

 • Del farsen i 8-10 lige store dele. Lav få store karbonader pr. mand eller flere af mindre størrelse. Du bestemmer. Tip: Karbonaderne bliver nemt for tørre og for hårdstegte, hvis du laver dem for små.
 • Smelt smør på panden.
 • Tryk farsklumperne runde og lidt flade og panér dem først i æg og derefter rasp.
 • Læg karbonaderne på panden og krydr godt.
 • Steg ved middelvarme, til karbonaderne er sprødstegte på den ene side og vend herefter. Tilsæt evt. ekstra smør. Pas på karbonaderne ikke branker.
 • Lad gerne karbonaderne trække på panden ved svag varme til kartofler eller andet tilbehør er færdigt.
 • Servér karbonaderne rygende varme, gerne med sesamfritter, sesamgulerødder og bearnaisesauce eller aioli til.
 • Sesamgulerødder: Skræl 1 kg gulerødder. Vend i olie/salt/peber og drys med rigeligt sesam. Stegetid ca. 45 min v. 175 grader varmluft. Vendes undervejs. Sesamfritter tilberedes på samme måde, de skal dog blot gerne stege ca. 1½ time og have ekstra olie. Jo mere olie, jo sprødere kartofler, du ved.
 • Aioli:
 • Sådan rører du aioli: Pres 3 fed hvidløg i en god mayonnaise, rør et knivspids salt her. Voila. De hardcare laver jo deres egen mayonnaise. Prøv det gerne. Jeg vil gerne være en hardcore én 🙂

 Sesamfritterne kan du med fordel lave i et støbejerns- eller aluminiumsfad, så bliver kartoflerne nemlig sprøde på alle sider. Jeg bruger rigeligt sesam, som du kan se 🙂dsc_2847Det virker jo som en gang navnedropping jeg har gang i, men det er faktisk mit gamle Scanpan fad jeg bruger til kartoflerne. Jeg fik det i julegave i sidste år og jeg har været storfan lige siden. 1 års slitage kan SLET ikke ses. Bare lige et tip til dig. Måske julemanden også kommer forbi dit juletræ med en pande eller et fad til dig i år?

Ja produkterne er lidt dyre, men holder du øje kan du indimellem gafle et godt tilbud. Ofte er der store besparelser at hente. Hold øje med Scanpans nyhedsbrev, her får du f.eks. tip om udsalg på hjemmesiden. Det var sådan og hér jeg startede min pande-lykke 🙂Karbonader på kæmpepande - madlykke i famlienJeg fik prøvet kæmpepanden og der havde fint været plads til 20 karbonader, eller mere. Har vi mon taget munden for fuld med den nye pande monstro?

Næh den passer perfekt til vores familie, hvor vi ofte tilbereder kød/kartofler og tilbehør i ét. Det er der plads til på panden. Vi laver ofte også store portioner til flere dage eller til fryseren. Kæmpepanden er også helt ideel til det formål. 🙂

Dagens karbonader bliver sprøde og lækre. Perfekte faktisk 🙂

Alt i alt siger jeg ydmygt tak for den tidlige julegave til Scanpan. Jeg husker – igen igen- at oplyse dig om, at indlægget er delvist sponsoreret og jep, selvfølgelig husker jeg også at indberette værdien af det modtagne til skat. Der er helt styr på bogholderiet  🙂
Karbonader på kæmpepande - madlykke i famlienNå men dette var dagens mad- og pandelykkelige indlæg. Karbonade – og kæmpepande-lykke.

P.S.: Har du ingen kæmpepande, så bruger du jo bare din helt egen favorit-stegepande hjemme i dit køkken. Stress ikke over at din pande ikke ligner min 100%. Måske du alligevel overvejer at sende en ekstra bøn til julemanden? Er der mon plads under dit juletræ til en kæmpepande? Det kan du jo lige bruge de næste par uger på at overveje 😀

Tak fordi du læste med til sidste bogstav. Imponerende at du hænger på, på bloggen endnu. Tak til dig du. Jeg hænger også på endnu. Still going strong du ved. Sammen vil vi to kunne drive det vidt, tror jeg  🙂Karbonader på kæmpepande - madlykke i famlien*Delvist sponsoreret indlæg*


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer