Ikke en weekend uden et kagetip. Du kan trygt stole på mig i kagesammenhæng
Bare rolig. Kagen du skal høre om i dag er faktisk slet ikke syndig og kalorietung. Det er en kage i den fedtfattige kategori, men alligevel er der ikke sparet på noget hverken hvad angår smag og konsistens.
Dagens krydderkage er svampet og virkelig lækker og man forstår slet ikke at der kun er brugt ½ dl olie til så stor en kage (30×40 cm). Tricket i kagen er tykmælk og rigeligt æblemos, så har du stadigvæk æbler i haven, så kog dem til mos og stop dem i en kage. Alternativt kan du også købe et glas æblemos. Du, dit overskud i køkkenet og dine æblebeholdninger derhjemme bestemmer 🙂
Der er også gulerødder i kagen, som jo bare gør den endnu sundere. Jeg brugte 3-4 stykker, men du kan sagtens bruge flere. Er du kagesulten, men vil du gerne tabe dig, så kig derfor med på opskriften her. Denne kage er et rigtigt fint kagealternativ hvis du gerne vil synde, bare gerne synde lidt sundere.
Jeg iler med at bringe dig opskriften
Fedtfattig krydderkage med gulerødder og æblemos

Ingredienser
- 2 æg
- 250 gram brun farin
- ½ dl olie
- 1 dl tykmælk
- 7 dl æblemos kan erstattes af 4-5 revne æbler
- 2 tsk vaniljesukker
- 3-5 revne gulerødder ca. 3-400 gram
- 400 gram hvedemel
- 1½ tsk natron
- 1½ tsk bagepulver
- 1 spsk kanel
- 1 spsk kardemomme
- Et knivspids salt
Sådan gør du
- Rør æg med brun farin og vaniljesukker. Pisk gerne med elpisker, men dejen kan også røres blot med ske.
- Tilsæt olie, tykmælk og æblemos.
- Tilsæt revne gulerødder
- Bland krydderier, salt og natron/bagepulver med hvedemel og rør det forsigtigt i.
- Beklæd en mellemstor bradepande med bagepapir og hæld dejen heri. Min form målte 30x40 cm. Jo mindre form, jo højere kage.
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 40-45 minutter v. 175 grader varmluft (jo større form, jo kortere bagetid). Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt.
- Hvis kagen bliver lidt for mørk, så læg evt. lidt stanniol over.
- Kagen kan nydes lun, men afkøl gerne og drys med flormelis.
- Kagen kan også serveres med glasur eller osteglasur: 1 bæger flødeost naturel rørt op med 100 gram blødt smør, 2-3 dl flormelis og 1 tsk vaniljesukker
Noter
En nem og lækker krydderkage – oplagt som klassens time kage eller sundere kollega-kage
Kagen er meget hurtig at røre sammen og det er en helt perfekt kage, hvis du skal bage kage til mange.
Som klassens time-kage vil den være fin og det er klart at kagen nok vil blive et endnu større hit med glasur eller osteglasur. Er du ikke så vild med fede kager, så vil et let flormelisdrys være rigeligt. Kagen smager SÅ fint blot med et flormelisdrys og det gør den også endnu nemmere at fragte.
Jeg har ikke udregnet kalorieindholdet ud pr. stykke kage, men jeg tænker, at det må være begrænset? Æblemosen og tykmælken gør kagen svampet, lidt klæg og virkelig lækker og den holder sig frisk i dagevis. Kagen stryger straks ind på listen som en af mine favoritkager. 🙂
Jeg tog kagen med på arbejde og serverede den for mine kolleger. Den muntrede os op på særligt travle dage på jobbet i sidste uge og der var kage nok til flere dage. Krydderkagen var et hit 🙂
Sådan laver du fedtfattig krydderkage med gulerødder og æblemos – se billederne her:
Kagetippet er hermed givet videre til dig. Har du ikke æblemos på lager, kan du hurtigt koge en portion. En opskrift kan du finde lige her. Jeg koger tit æblerne med skræl og blender til slut, det giver langt den mest smagfulde æblemos/æblemarmelade. Sundere bliver det også, for de fleste æblevitaminer gemmer sig jo i skrællen?
7 dl æblemos er en pænt stor portion. Hvor mange æbler du skal bruge, er svært at sige. Jeg vil tro en 15 stykker måske? (klart afhængig af størrelse jo). Prøv dig frem.
Den æblemos du ikke bruger til kagen, kan du fint gemme under låg og bruge til andre kager eller spise som æblemarmelade ovenpå nybagt brød eller ovenpå din morgenyoghurt. Tilsæt lidt Atamon til æblemarmeladen, hvis du ikke får spist den indenfor 1-2 uger.
Dette var dagens æblekagetip til dig. En virkelig lækker kage og jep det kan lade sig gøre at bage en kage uden badevægten går helt amok.
Kagen er perfekt lige nu hvor det er æblesæson. Hvis du ikke længere har æbler i haven, så er de meget billige at købe i butikkerne i november.
Duften af julekrydderier er også rigtigt fine at introducere lige nu. Med disse dufte begynder julen at snige sig ind på én og det er da vist ikke det værste der kan ske, med kun 14 dage til 1 december? 😉
Kagen er dog ikke så “julet” at den ikke kan spises året rundt. Mig? Jeg er storfan af krydderkage og kan uden problemer bage og spise krydderkage året rundt 🙂
Nogen putter rosiner i deres krydderkage…og sukat……men her stopper festen altså for mig. Du har jo helt frie hænder med din egen krydderkage. You’re the boss. Rosiner og sukat får måske lov til at blive inviteret med til festen hjemme hos dig? 🙂Dette var dagens ord fra mig. Jeg håber du har haft den skønneste lørdag? Min lørdag har været fin. Den bød på lørdagsarbejde og lørdagshygge med familien. Jeg har været frisk og på toppen i dag og jeg har stornydt det 🙂
Solen hjælper gevaldigt på humøret og en frisk cykeltur i frostklar luft gjorde underværker.
Foreløbigt klarer jeg november-måned i fineste stil. Fryder mig over udsigten til en julemåned lige om hjørnet. Udsigten til julebag, juleaften i sommerhuset og julefrokoster med familien. Jeg er klar! 🙂
Håber også du nyder november 🙂
Nu har jeg lavet den to gange og den er mislykket begge gange – den falder sammen når den kommer ud og er sket ikke bagt, selvom jeg har givet den længere tid ?
Tror den skal op på min 180 grader ….
Og ja jeg har husket både nagepulver og natron ?
Super nem og lækker svampet kage.
Men tror at jeg vil spare lidt på kardemomme næste gang ?… og så måske tilsætte lidt stødte nelliker i stedet for
Kan man bruge andet end tykmælk?? Har en smule yogurt m vanilje, tror du det går? ? Har lige kogt en hel kasse æbler og synes det var synd bare at fryse det hele ned og faldt så over din kage ??
Hejsa
Den lyder spændende.
Kan den fryses?
Mvh. Solveig.
Jeg brugte 2 rugbrødsforme i stedet for 30*40. Da de så færdige ud efter de 50 min lodjeg dem stå i ovnen for eftervarme. Da jeg senere så til dem var de totalt flade og ikke rigtig bagt indeni. Har haft læst opskriften flere gange, men det her er det eneste jeg tænker jeg har gjort galt. Øv øv. Dufter ellers godt trods klæg.
Lyder som en skøn kage. Jeg laver tit chokoladekage med æblemos. Den er også lækker.
Kan jeg måske erstatte tykmælken med skyr eller græsk yoghurt. Det er ikke tit at jeg har tykmælk i mit køleskab.
Uhmm virkelig lækker kage med alverden dejlige ingredienser i 🙂
God søndag herfra “Giveaways i Danmark”