Knasende sprøde smørbagte cookies med hasselnødder og chokolade

  • Havregrynscookies med chokolade og hasselnødder
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_5727I dag skal du høre om knasende sprøde smørbagte cookies, der knaser så meget at de krummer. Propfyldt med havregryn og den lækreste chokolade.

Er du klar?

Opskriften er nem. Supernem! Der bliver MANGE kager og de er fyldt med fibre og rimeligt fedtfattige, hvis man sammenligner med andre cookiesopskrifter.DSC_5713

Opskrift på knasende sprøde smørbagte cookies med hasselnødder og chokolade:

Knasende sprøde smørbagte cookies med hasselnødder og chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 50 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram blødt smør
  • dl. sukker
  • 2 æg
  • dl. havregryn
  • dl. mel
  • 1 tsk bagepulver + 1 tsk natron
  • 1 nip salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • dl. grofthakkede hasselnøddekerner ca. - lidt mere eller mindre fungerer også
  • 200 gram chokolade. mindre kan gøre det, men 200 gram er godt! :-

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk smør og sukker og rør et æg i af gangen. Tilsæt vanillesukker.
  • Bland natron og bagepulver med mel og tilsæt. Hak chokolade og nødder groft og tilsæt.
  • Tilsæt havregryn og rør godt. Dejen bliver tung og klistret.
  • Form små dejklatter med to teskeer. Lav god afstand imellem kagerne. Der bliver kager nok til at fylde to bageplader, plus lidt til.
  • Bag dine cookies i ca. 10-12 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige når de er sprøde og gyldne.

DSC_5725Jeg har brugt en hel pakke chokolade 200 grams mørk chokolade og rigeligt med hasselnødder. Overdådige cookies. Sprøde og lækre. Virkelig et hit. Uhm <3DSC_5663Her ser du lidt billeder fra fremstillingsprocessen:  DSC_5655DSC_5666 DSC_5667DSC_5668DSC_5678DSC_5714Uhm hvor bliver det lækre cookies! Så lækkert,  når man går amok med chokoladen!

Hele familien jublede, selv min mand. Han foretrækker netop sprøde cookies med en MASSE chokolade, og han udbrød da også “hvorfor bager du ikke bare disse cookies hver gang?? ” Ja hvor svært kan det være?? 😉DSC_5723Min mand udviser stadig en vis skepsis når jeg bager kage. Han har jo mange fedtfattige/kalorielette eksperimenter i frisk erindring.  Uha disse eksperimenter er han ikke meget for!

Han smager pligtskyldigst næsten hver gang, men ægte FAN er han først når jeg bager kager med et VIRKELIGT stort chokoadeindhold som f.eks. disse tunge syndige dessertchokoladekager  eller lignende.

Gemalens – og sønnikes – ubetingede yndlingssmåkager er dog disse: chokoladecookies med farin og nødder som er gode hele året rundt og ikke kun til jul 😉

Gemalen har vist fået sig en ny cookies- favorit. Måske det også kan blive din? 🙂

Hurtige at bage, nemme ingredienser. Måske vi også snart skal have afprøvet en lakridsvariant? JA DA! 🙂

DSC_5730

Cookies med hasselnødder og chokolade


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

9
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Christina

Hej Gitte.

Hvor længe kan de holde sig? 🙂

Khazra

Hej
Jeg vil rigtig gerne prøve at lave de her cookien men jeg er desværre igang med en kost plan få at tabe mig. Jeg ville spørg dig om, hvordan kan man lave dem lidt sundere?
Hilsen Khazra

Emilie

Hej søde Gitte.
For det første er du en rigtig dygtig og skøn bibliotekar 😉 jeg gik på seminariet for 2 år siden og mine medstuderene og jeg elskede at komme på bibloteket for at læse. Nu har jeg fået barn og så må der laves kager. Og det skal jeg så sandelig lige love for at der er blevet lavet! 😄 tusinde tak for opskrifterne. Dejlige sprøde, lækre og luftige. Elsker dem med havregryn! Tak Gitte. 😄
Vh Emilie

Morten

Hej Gitte

Mit første bagværk nogensinde, som 31 årig 🙂 Nem opskrift, gode billeder og gode forklaringer. Mine ligner 100% dine kager, jeg er ret overrasket.

Kagerne er rigtigt gode men kan man mon lave det mere massive? Er det grynene der gør dem sådan lette og luftige? Jeg har før købt så nogle US cookies wannabe som havde en mere tung konsistens. Skulle jo gerne opretholde min bmi på knap 30 🙂

Tak for en fantastisk side. Dine stegesoopskrifter er flittigt brugt herhjemme.

Vh Morten fra Herning

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer