Hurtigt sprødt hvidløgsbrød med skinke og ost

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_5526
Hvidløgsbrød med skinke

Idag skal du høre om det lækreste sprødeste hvidløgsbrød med skinke og ost.

Egentlig opstod hvidløgsbrødet ved en feberredning. Jeg laver en kæmpe portion koldthævet dej en gang om ugen, som vi laver morgenmadsboller og frugt/müsliboller af i løbet af ugen.

Det er SÅ nemt, men nogen gange går det lidt galt i hæveprocessen. Pludselig er dejen på vej til at vokse ud i køleskabet og ja, så er man nødt til at lave en feberredning, hvis man altså når at opdage det før skaden er sket.

DSC_5535

Denne gang nåede jeg at tage en portion overskydende dej fra. Hm,hm.  Hvad skulle jeg bruge den til? Familien manglede aftensmad. Jeg kom hjem kl alt for sent. What to do?  Jeg havde skinke, jeg havde en rest hvidløgssmør. Hvad med et hurtigt improviseret hvidløgsbrød med skinke, et pizzaagtigt madbrød? Jaaa, pizza det kan vi li’ 🙂

DSC_5476

For en mere præcis opskrift på dejen henviser jeg til opskriften her men den kan varieres i det uendelige.  Du kan bruge lige den meltype du foretrækker og gerne tilsætte tykmælk eller lignende. Rør til grydeskeen kan stå selv i dejen. Fint trick 😉

Til dagens hvidløgsbrød brugte jeg: 

1 pakke parmaskinke, 1 pakke revet ost, ca. 100 gram hvidløgssmør, lidt olie og ca. en dejklump af denne størrelse.
DSC_5477

Sådan laver du hvidløgsbrød: 

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Hæld den koldthævede dej ud på et stykke bagepapir og “træk” dejen ud på pladen med en dejskraber med lidt olie, så går det “glattere”.DSC_5480 Læg små klatter hvidløgssmør på brødet. Jeg laver hvidløgssmør ved at røre smør med 1-2 fed hvidløg og et par spsk. persille og et knivspidsspids groft salt.  DSC_5482

Jeg brugte sådan noget lækkert tysk skinke. DSC_5484

Jeg fordelte skinken på dejen.DSC_5488

Jeg dryssede med en nyindkøbt krydderiblanding med tørret tomat/hvidlløg. Jeg tænkte den ville passe godt? DSC_5492

DSC_5501

DSC_5496

Drys med revet ost på toppen.
DSC_5502

Så er hvidløgsbrødet klar til ovn.

Varm ovnen op til 225 grader varmluft og bag brødet i 15-20 minutter. Hold øje. Brødet skal være sprødt og gyldent og skinken må helst ikke brænde for meget af ovenpå. Løft evt. brødet lidt og føles det sprødt under bunden, og lyder hult når du banker, er det færdigt.
DSC_5527

Sprøde lækre hvidløgsbrød der kan spises som de er, eller spises som tilbehør til suppe.

Lækre brød, der startede med en feberredning og sluttede som en sand familiefavorit. De var helt vilde i familien! Orv mor, de smager næsten så godt at man VED de er usunde? Er der meget smør og olie i? Ja DET er der og rigeligt smør og olie giver særligt SPRØDE brød. Godt trick  🙂

Rigtig god fornøjelse – jeg håber du bærer over med denne opskrift der ikke er særligt præcis. Jeg er dog sikker på, at har du  én gang prøvet at lave en kæmpe portion koldthævet dej, så vil du fortsætte for altid. Det er SÅ nemt og altså også rimeligt fedt, at man hurtigt kan improvisere og bruge lidt overkydende dej til et pizzaagtigt brød.

God fornøjelse 🙂DSC_5544


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer