•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Koldhævede flutes. <3 I dag får du opskriften på de lækreste flutes, der er super nemme at lave en koldhævet dej.Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreDisse flutes nød vi en dejlig sommeraften på terrassen, hvor vi spiste brødet til sydlandsk tapas med udenlandske oste.

Det var en dejlig afslutning på dagen, at kunne nyde et skønt måltid i det fri, efter en lang arbejdsdag.

Smart, for dejen til brødet, kunne bare røres sammen om morgenen.

De spændende oste havde vi i køleskabet, fordi jeg forleden gik en tur igennem byen, på vej hjem fra arbejde.

Der var Internationalt marked i byen, og pludselig kunne jeg høre italienske pesto-sælgere råbe om kap med de franske oste-sælger i nabo-boden.Jeg forkøbte mig på markedet. To dage i træk.

For 300 kr specialoste den ene dag. For 140 kr pesto den anden dag.

At vandre igennem markedet gav et lille strejf af udland. Ferie-fornemmelser. Udlængsel. Lidt eventyr?Uden tvivl betaler man åger-priser, men det er jo også en oplevelse man køber.

Jeg er klar over, at jeg med garanti kunne have købt de selvsamme udenlandske oste hos den lokale ostehandler, men alligevel. Et lille strejf af udland. En lille smag af fugl.

De fornemme oste og den lækre pesto skulle nydes som et hovedmåltid, besluttede jeg mig for. Det skulle være et tapas-agtigt måltid, hvor vi virkelig ville sætte pris på “lidt men godt”. Vi ville have fuld valtua 🙂Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreMed til sådan et måltid hører det gode brød. Det er SÅ vigtigt og hjemmelavet synes jeg bare er bedst.

Hvad gør man, når man først er hjemme kl. sytten?

Tjo, med denne opskrift kan du snildt fremtrylle nybagt brød, også selvom du er sent hjemme.

Brug 5 minutter på at røre dejen sammen til koldhævede flutes om morgenen, og stil dejen på køl til du kommer hjem. Tænd ovnen. Form brød på bagepladen. Bag. Voila. Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreDet blev nogle skønne hjemmelavede flutes, og er du vimmer, hvor er de svære at stikke.

De var helt perfekte at servere til tapas. Som sandwich-flutes er de også perfekte. Ih altså – hvor er de gode og mætter gør de også, for der er nemlig rugmel i.

Det fungerede fint at servere dem som aften-tapas-brød.
Udover rugmel har jeg også brugt den gode Tipo 00 mel, hvedemelet med særlig god bageevne.

Du kan også bruge Manitobamel, eller helt almindeligt hvedemel til flutes’ene. Tipo 00 og Manitoba-mel kan du købe i langt de fleste dagligvarebutikker, også discountbutikker.Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreNu skal vi ikke trække den længere. Du får opskriften lige her:

Koldhævede flutes med rugmel – nem opskrift

Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækre
Koldhævede flutes med rugmel - nemme, sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 6 timer 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 6 timer 20 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Keyword: flutes, koldhævede flutes
Portioner: 2 flutes
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 10 gram gær
  • 1 tsk honning sirup eller sukker
  • 1 tsk salt
  • 75 gram rugmel kan erstattes af grahamsmel/havregryn eller andet groft mel
  • 275 gram hvedemel/Tipo 00 eller Manitoba-mel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker/honning/sirup
  • Tilsæt rugmel og salt
  • Rør hvedemelet i. Dejen kan røres blot med ske
  • Dejen bliver som tyk grød og røreskeen skal kunne stå selv i skålen
    Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækre
  • Tildæk skålen, så den slutter helt tæt og stil den i køleskabet 6-8 timer. Du kan også hæve den 2-3 timer på køkkenbordet.
    Koldhævede flutes med rugmel - nem opskrift
  • Tænd ovnen på max-temperatur. Min ovn kan varmes op til 275 grader varmluft.
    Koldhævede flutes med rugmel - nem opskrift
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Dyp hænderne i vand og form flutes på bagepladen. Du kan glatte dem ud med ekstra vand, men det gør ikke noget hvis de bliver rustikke at se på.
    Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækre
  • Bag flutes'ene nederst i ovnen ca. 15-20 minutter i ovnen ved ovnens max. temperatur. Stil gerne en skål med vand ind i bunden af ovnen, det er godt for afbagningen af brødskorpen.
  • Brødene er færdige, når de er gyldne og sprøde og lyder hule under bunden, når du banker på dem. Hold øje med dem, måske de ikke skal have så lang bagetid
    Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækre
  • Lad brødene køle lidt før servering, så er de nemmere at skære.

Noter

Flutes'ene kan bages som boller også
Flutes'ene er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde og lækre koldhævede madbrød – perfekte til forretter, som tilbehør også til suppe og tapas

Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreHvis du er vild med “Verdens Bedste Brød” – det nemme grydebagte brød, så vil du også elske disse koldhævede flutes.

Sprødheden udenpå og den bløde krumme indeni. Uhm<3 Flutes’ene er næsten endnu nemmere at lave end det grydebagte brød, for du slipper for at skulle håndtere den brændvarme stegegryde.

Her i min familie er vi totalt fan af de lækre brød og kunne spise dem til vores aftenmenu hver eneste aften tror jeg.Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreDe smager skønt som tilbehør til alle retter og forestil dig lige en skive nybagt flute med hvidløgssmør eller krydderurtesmør? Uhm <3

Skal du have gæster til brunch/frokost/aftenspisning, så vil brødene også pynte så fint på bordet. Bare lige et tip til dig:-)

Bag gerne dobbelt portion, for flutes’ene smager også rigtigt fint serveret som sandwich’es dagen efter.

Flutes’ene kan også fint fryses. Stænk dem med vand, før du luner dem i ovnen igen, så vil de være som nybagte.

Sådan laver du koldhævede flutes – se billederne her

Opskriften er rigtig nem og du kan se den nemme fremstillingsproces lige her:


Rigtig god fornøjelse med bageriet.

Jeg er sikker på at  brødene også bliver et hit hjemme hos dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •