Koldhævede flutes med rugmel – nemme, sprøde og lækre

  • Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækre

Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreSydlandske temperaturer, sydlandsk tapas med udenlandske oste og nybagte flutes på terrassen i den sene aftensol. På en arbejdsdag, en ganske almindelig hverdag? Hvordan kan det nu hænge sammen?

Vi har slet ikke ferie endnu, næh arbejder såmænd fulde arbejdsuger og kigger henført på alle de feriebilleder folk lægger op på de sociale medier. Misundelige? Ork nej da! 😉

NÅ men i weekenderne leger vi ferie og til hverdag prøver vi også.

Forleden gik jeg en tur igennem byen, på vej hjem fra arbejde. Der er Internationalt marked i byen, og pludselig kunne jeg høre italienske pesto-sælgere råbe om kap med de franske oste-sælger i nabo-boden.Jeg forkøbte mig på markedet. To dage i træk.

For 300 kr specialoste den ene dag. For 140 kr pesto den anden dag.

At vandre igennem markedet gav et lille strejf af udland. Ferie-fornemmelser. Udlængsel. Lidt eventyr?Uden tvivl betaler man åger-priser, men det er jo også en oplevelse man køber. Jeg er klar over, at jeg med garanti kunne have købt de selvsamme udenlandske oste hos den lokale ostehandler, men alligevel. Et lille strejf af udland. En lille smag af fugl.

De fornemme oste og den lækre pesto skulle nydes som et hovedmåltid, besluttede jeg mig for. Det skulle være et tapas-agtigt måltid, hvor vi virkelig ville sætte pris på “lidt men godt”. Vi ville have fuld valtua 🙂Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreMed til sådan et måltid hører det gode brød. Det er SÅ vigtigt og hjemmelavet synes jeg bare er bedst.

Hvad gør man, når man først er hjemme kl. sytten?

Tjo, med denne opskrift kan du snildt fremtrylle nybagt brød, også selvom du er sent hjemme. Brug 5 minutter på at røre dejen sammen om morgenen, og stil dejen på køl til du kommer hjem. Tænd ovnen. Form flutes på bagepladen. Bag flutes. Voila. Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreDet blev nogle skønne hjemmelavede flutes, og er du vimmer, hvor er de svære at stikke. De var helt perfekte at servere til tapas. Som sandwich-flutes er de også perfekte. Ih altså – hvor er de gode og mætter gør de også, for der er nemlig rugmel i.

Det fungerede fint at servere dem som aften-tapas-brød.
Udover rugmel har jeg også brugt den gode Tipo 00 mel, hvedemelet med særlig god bageevne. Du kan også bruge Manitobamel, eller helt almindeligt hvedemel til flutes’ene. Tipo 00 og Manitoba-mel kan du købe i langt de fleste dagligvarebutikker, også discountbutikker.Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreNu skal vi ikke trække den længere. Du får opskriften på de lækre koldhævede flutes lige her:

Koldhævede flutes med rugmel - nemme, sprøde og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Koldhævede flutes med rugmel - nemme, sprøde og lækre
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Brød og kager
Portioner: 2 flutes
Det skal du bruge:
  • 3 dl koldt vand
  • 10 gram gær
  • 1 tsk honning, sirup eller sukker
  • 1 tsk salt
  • 75 gram rugmel (kan erstattes af grahamsmel/havregryn eller andet groft mel)
  • 275 gram hvedemel/Tipo 00 eller Manitoba-mel
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt sukker/honning/sirup
  3. Tilsæt rugmel og salt
  4. Rør hvedemelet i.
  5. Dejen kan røres blot med ske
  6. Dejen bliver som tyk grød og røreskeen skal kunne stå selv i skålen
  7. Tildæk skålen, så den slutter helt tæt og stil den i køleskabet 6-8 timer. Du kan også hæve den 2-3 timer på køkkenbordet.
  8. Tænd ovnen på max-temperatur. Min ovn kan varmes op til 275 grader varmluft.
  9. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  10. Dyp hænderne i vand og form flutes på bagepladen. Du kan glatte dem ud med ekstra vand, men det gør ikke noget hvis de bliver rustikke at se på.
  11. Bag flutes'ene ca. 15-20 minutter i ovnen ved ovnens max. temperatur. Stil gerne en skål med vand ind i bunden af ovnen, det er godt for afbagningen af brødskorpen. Brødene er færdige, når de er gyldne og sprøde og lyder hule under bunden, når du banker på dem.
  12. Lad brødene køle lidt før servering, så er de nemmere at skære.

Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreHvis du er vild med “Verdens Bedste Brød” – det nemme grydebagte brød, så vil du også elske disse flutes. Sprødheden udenpå og den bløde krumme indeni. Uhm<3 Flutes’ene er næsten endnu nemmere at lave end det grydebagte brød, for du slipper for at skulle håndtere den brændvarme stegegryde.

Her i min familie er vi totalt fan af de lækre brød og kunne spise dem til vores aftenmenu hver eneste aften tror jeg.Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækreDe smager skønt som tilbehør til alle retter og forestil dig lige en skive nybagt flute med hvidløgssmør eller krydderurtesmør? Uhm <3

Skal du have gæster til brunch/frokost/aftenspisning, så vil brødene også pynte så fint på bordet. Bare lige et tip til dig:-)

Bag gerne dobbelt portion, for flutes’ene smager også rigtigt fint serveret som sandwich’es dagen efter. Flutes’ene kan også fint fryses. Stænk dem med vand, før du luner dem i ovnen igen, så vil de være som nybagte.

Opskriften er rigtig nem og du kan se den nemme fremstillingsproces lige her:


Rigtig god fornøjelse med bageriet.

Jeg er sikker på at flutes’ene også bliver et hit hjemme hos dig 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.