Guacamole med tomat og rødløg – nem og lækker

 • Guacamole med rødløg og tomat

Guacamole med rødløg og tomatHvis du er vild med guacamole, så kig med her. Opskriften i dag er nemlig på en lækker guacamole helt uden hvidløg og mayonnaise.

“Jamen smager det så godt?”

Det kan du lige tro. Guacamolen er friskere i smagen og du kan spise en masse af den uden at være nervøs for hvidløgsånde dagen derpå.

Vi havde 3 modne avocadoer i køleskabet og så skal der handles hurtigt. Et par dage over tid, gør dem brune, trevlede og overmodne, så når vi har avocado i køleskabet mærker jeg ofte efter. De skal have den helt rette konsistens. Hverken for hårde eller for bløde.

Dagens avocadoer var helt perfekte og jeg fik lyst til at prøve en ny variant.Guacamole med rødløg og tomatOpskriften er nem og enkel og du behøver kun ganske få ingredienser: avocado, 1 rødløg, 1 tomat, citronsaft og krydderier. Voila.

Guacamole passer godt som tilbehør til alt, især kylling synes jeg, men det smager også godt som “dip”-tilbehør til ovnkartofler, til grill, til grøntsagsstave eller i en burger eller sandwich måske?Guacamole med rødløg og tomatDu får opskriften lige her og den er rigtig nem. En portion kan laves på 5 minutter:

Guacamole med tomat og rødløg - nem og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Guacamole med tomat og rødløg - nem og lækker
Forfatter:
: Kartofler, grønt og andet tilbehør
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 3 pers.
Det skal du bruge:
 • 3 modne avocado
 • 1 fintsnittet tomat
 • 1 fintsnittet rødløg
 • 1-2 spsk citronsaft
 • Salt/hvidløgspeber
Sådan gør du:
 1. Mos de modne avocadoer
 2. Dryp citronsaft over
 3. Snit tomat og rødløg og vend det i
 4. Smag til med salt/hvidløgspeber
 5. Opbevar guacamolen på køl til den skal serveres

Guacamole med rødløg og tomatGuacamole er det perfekte sommertilbehør. Avacado er meget proteinholdigt, så selvom du kun bruger 3 avocado, er det en fyldig og mættende salat.

Vil du gerne spare lidt på kalorierne, kan du måske nøjes med guacamolen til et stykke kød? Drop gerne kartoffel/ris/pastatilbehøret og servér godt brød til i stedet måske.
Guacamole med rødløg og tomat
Guacamolen må være det hurtigste sunde fast-food du kan lave. Alt incl. kan den laves på 5 minutter. Guacamole med rødløg og tomat Guacamole med rødløg og tomat En-to-voila – så er der en portion guacamole klar på din tallerken.

Rigtig god fornøjelse 🙂
Guacamole med rødløg og tomat

Mere inspiration

2 Comments

 1. Anne W. 10. juli 2018 af 22:20 - Svar

  Kære Gitte!

  Har du et tip til, hvordan man udvælger avocadoer? Synes jeg tit kasserer en del.

  KH Anne W.

  • Gitte Hansen 11. juli 2018 af 20:23 - Svar

   Hej Anne
   De skal føles lidt bløde men ikke for bløde. De to yderste milimeter skal give let efter for tryk, men hvis de er alt for bløde, skal de kasseres. Er de helt hårde, skal de ligge nogle dage endnu.
   Mærk efter 1 gang dagligt, når du har avocado. Jeg lader mine ligge i køleskab, men de modner hurtigere udenfor køleskab, så haster det med at få “modnet” nogen, så læg dem i en skål på bordet.
   Hm, hm. Var dette mon svar nok? Det håber jeg 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.