•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Koteletter i Crockpot - i flødesauce med porrer og persilleSommeren går på hæld og simreretterne gør sit indtog i vores køkkener igen.

Jeg er fan af simreretter, der passer sig selv og hvor kød og grøntsager kan få smag af hinanden. Lækkert mørt kød og ofte med en rigtig smagfuld stegeskysauce, som med fordel kan jævnes med fløde, som prikken over i’et.

I dag skal du høre om en rigtig lækker ret, vi spiste for nogle uger siden. En skøn ret, denne gang lavet i Slow cookeren eller en Crock Pot, som den også kaldes. Kort fortalt er det en elektrisk stegeso, tror jeg vist godt at man kan kalde den.

Maskinen står på køkkenbordet, så den er noget nemmere at håndtere end en almindelig stegeso i ovnen. Den er også noget mere energivenlig at bruge, da hele ovnen ikke behøver blive varmet op.

Maden bliver lavet færdigt ved svag temperatur i mange timer. Tilbereder du på “slow” er det med den laveste temperatur – kun 73 grader. High er 93 grader. Koteletter i Crockpot - i flødesauce med porrer og persilleEn slow cooker kan derfor med fordel fyldes om morgenen – 10 timer på “slow” – så er der lækkert aftensmad, når du kommer hjem fra arbejde om aftenen. Genialt!

Det bedste er, at grøntsager bevarer strukturen og stadigvæk har bid. Det smarte er også, at kødet kan svitses i slow cookeren, stegesky tilsættes og til slut kan saucen jævnes i Crockpotten. Det er smartere end i Römertopfen, hvor det tit kan være en udfordring at få jævnet til sidst.

En slow-cooker kan også bruges til suppe, og vistnok også til både brød og kager, men simreretter er den særligt genial til, hvis du spørger mig.

En slow-cooker står på komfuret og min ryg har ihvertfald bedre af ikke at skulle løfte den mega-tunge stegeso ud af ovnen.

Nej bare rolig. Stegesoen er er ikke forvist fra mit køkken. Den er stadigvæk et hit og perfekt til store stege og andesteg og f.eks. flødekartofler, men slow cookeren er jeg nu altså blevet ret vild med.

Sådan ser den ud, sådan en slow cooker.
Koteletter i Crockpot - i flødesauce med porrer og persille
Det blev en vinder-ret, der blev fremtryllet i slow-cookeren denne gang. Også denne gang. Mange flere opskrifter vil følge, men allerede nu kan du finde flere crockpot-opskrifter på bloggen. Kig bare med her. Jeg fik min slowcooker i julegave sidste år og kan slet ikke vente med at komme i gang med at bruge den dette efterår.

Har du ikke nogen crockpot, så fortvivl ej. Dagens opskrift kan også sagtens laves i en stegeso af enten rødler eller glas. Den vil også kunne laves et ildfast fad eller i sautérpande, men nok ikke så stor portion som her. Du skal nok kun lave halv portion vil jeg tro?

Jeg skar en hel nakkesteg op til nakkekoteletter, så det blev jo en kæmpe portion. Det tog os 3-4 dage at spise os igennem den. Uha – det bliver en stor omstillingsproces for os at vænne os til mindre portioner, nu børnene er flyttet hjemmefra 🙂
Koteletter i Crockpot - i flødesauce med porrer og persilleDet er meget billigere at skære en nakkesteg op i koteletter, i stedet for at købe dem færdigt-skårne. Frys evt. nogle af koteletterne, hvis du synes portionen bliver for stor. Retten kan også sagtens fryses efter tilberedning. Smart med retter i fryseren til særligt travle dage eller til voksne børn, der er fløjet fra reden måske? 🙂

I dag skal du ikke høre om “Koteletter i fad”, men om “Koteletter i slow cooker”. En SÅ lækker ret. Mørt og lækkert kød og med en flødesauce fyldt med smag af både tomat, porrer og persille. Du bliver så populær derhjemme, hos både store og små, hvis du laver denne ret. Med garanti 🙂Koteletter i Crockpot - i flødesauce med porrer og persilleSikke en lang indledning og du er jo bare nysgerrig efter at få opskriften at se.Koteletter i Crockpot - i flødesauce med porrer og persille

Du får den lige her 🙂

Koteletter i slow cooker m. flødesovs – opskrift

Koteletter i slow cooker - i lækker tomatflødesauce med porrer
Koteletter i slow cooker - i lækker tomatflødesauce med porrer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 8 timer
Samlet tid: 8 timer 20 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Portioner: 15 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg. nakke- eller svinekoteletter. Kylling eller kan kalkun kan også bruges brug gerne færre, hvis din crockpot ikke er så stor eller du ikke skal lave mad til mange
  • Salt/hvidløgspeber
  • 2-4 porrer i skiver
  • 5 løg i tern
  • 4 spsk tørret persille eller to håndfulde frisk.
  • 4 spsk paprika
  • 5-700 gram ketchup ja den er god nok. Kan erstattes med 2-3 dåser flåede tomater
  • 2½-5 dl fløde gerne kaffefløde. Mængden kan nedjusteres
  • ½ liter mælk
  • Smør til stegning
  • Jævning

Sådan gør du

  • Skær koteletterne ud, hvis du bruger en hel nakkesteg
    Koteletter i slow cooker - i lækker tomatflødesauce med porrer
  • Svits koteletterne i lidt smør og tag dem op og hold dem varme. Brug gerne din slow cooker til at svitse i, hvis den kan bruges på komfurets kogeplade
    Koteletter i slow cooker - i lækker tomatflødesauce med porrer
  • Svits løg og porrer med.
    Koteletter i slow cooker - i lækker tomatflødesauce med porrer
  • Tilsæt krydderier og tørret persille og rør godt rundt.
    Koteletter i slow cooker m. flødesovs - opskrift
  • Læg koteletterne tilbage i slow cookeren og fordel løg/porrer imellem lagene, så godt det kan lade sig gøre.
    Koteletter i slow cooker m. flødesovs - opskrift
  • Tilsæt ketchup. Hæld lidt vand i bøtten, for at få det sidste ketchupindhold med.
  • Tilsæt mælk og tilbered retten 7-8 timer på "slow" eller 5-6 timer ved "high" (i slow cooker eller i stegeso af ler eller glas)
    Koteletter i slow cooker - i lækker tomatflødesauce med porrer
  • Hæld fløde ved, når der kun er ½ times tilberedningstid tilbage.
  • Jævn retten og smag den til, evt. mere mere ketchup eller persille.
  • Serveres med ris eller pasta til
    Koteletter i slow cooker m. flødesovs - opskrift

Noter

Retten kan laves med både svine- og nakkekoteletter. Kyllingefilet eller kalkunkød kan også bruges
Retten kan laves i sautérpande, stegeso eller støbejernsgryde. Du kan også bruge et almindeligt ildfast fad
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Mørt og lækkert kød – simremad i slow cooker er bare det bedste. Få en god opskrift her

Koteletter i Crockpot - i flødesauce med porrer og persilleJeg brugte porrer, til retten, fordi jeg lige havde dem på lager og porrer og persille klædte den flødetunge ret godt.

Det var som sagt en totalt lækker menu, og den var nem at lave. Se billedanvisninger på fremstillingsprocessen  lige her:

Sådan laver du koteletter i slowcooker med porrer og tomat flødesovs – se billederne her:

Min slowcooker fylder 6,7 liter og den gigantisk. Det skal du lige være obs på hvis du laver denne portion. 2 kilo koteletter er en del, og du kan med fordel halvere portionen, så du er sikker på at retten ikke “bobler” ovenud.

Hvis I ikke kan spise op, så kan retten heldigvis fryses. Skønt at tage sådan en frostbøtte op en dag hvor I har susende travlt 🙂

Det er en virkelig skøn ret og en af familiens allerstørste favoritter. Tomatflødesovsen er rund og mild i smagen og måske det er derfor den er så populær hos både store og små. Porrer og persille giver smag, men diskret, og der er ingen alarm, heller ikke hos de grøntsagsforskrækkede 🙂

Spring du bare på opskriften – hvad enten du har en Crockpot, stegeso, sautérpande eller et almindeligt ildfast fad.

Jeg håber den vil smage dig 🙂Koteletter i Crockpot - i flødesauce med porrer og persille


  •  
  •  
  •  
  •  
  •