Lakseroulade med spinat. Her får du opskriften på en lækker spinatroulade med laks. Perfekt som nem forret med fisk til gæster eller som let frokost ret med flutes og dressing til.
Denne lakseroulade med flødeost fyldte jeg med en lækker flødeostcreme med purløg og persille. Dild vil også være oplagt at bruge, eller andre krydderurter. Er det ramsløgssæson, så kan ramsløg også bruges.
En luksus forret med røget laks og den er bare så flot og elegant, når man skærer den ud. En lakseroulade er rigtig god som ret der kan portionsanrettes.
Så fik jeg også prøvet at lave den gode spinatroulade med frossen spinat denne gang.
Den blev super god og den er hurtig at lave. Frisk spinat kan selvfølgelig også bruges. Få tips i opskriften nedenfor.
Det er nemt at rulle spinatrouladen sammen og du skal bruge ganske få ingredienser. Den klarer du snildt at lave.
Opskriften nedenfor er grundigt beskrevet og den har billeder af alle trin. Bare spring på.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme forretter med fisk.
Du får også tips til andet fyld til spinatrouladen og du får opskrifter på dressinger, du kan servere til.
Få den nemme opskrift her
Lakseroulade med spinat – opskrift på spinatroulade med laks
Ingredienser
Spinatbund:
- 400 gram frossen spinat Kram væden godt af efter optøning. Frisk spinat kan også bruges
- 3 æg delt i æggeblommer og æggehvider
- ¼ dl mælk
- 1 spsk kartoffelmel eller majsstivelse. Kan evt. udelades
- 1 tsk bagepulver kan sikkert også laves uden bagepulver
- salt/peber
Fyld:
- 300-400 gram laks i skiver Koldrøget. Kan også laves med laksemousse, tunmousse eller skinke i skiver
Flødeostcreme med persille og purløg - dild, ramsløg el. lign. kan også bruges
- 100 gram flødeost naturel / mascarpone du kan bruge 200 gram og så undlade creme fraiche
- 4 spsk creme fraiche
- 3 spsk citronsaft smag til
- 3 spsk persille - frisk kan udelades eller erstattes med dild
- 3 spsk purløg kan erstattes med fintrevet rødløg
- salt/peber smag til
- 1 nip sukker smag til
- Pynt og tilbehør: dilddressing, citronskiver og evt. rejer
Sådan gør du
Spinatroulade:
- Læg spinaten til optøning i køleskabet. Kram væden fra efter optøning. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Tilsæt æggeblommerne sammen med salt/peber og bagepulver/kartoffelmel udrørt i mælk. Blend evt. med stavblender
- Pisk hviderne til skum, til du kan vende skålen på hovedet. Vend de piskede æggehvider forsigtigt i spinatblandingen. Vend kun forsigtigt rundt, så luften ikke bliver slået ud af æggehviderne.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Pensl evt. bagepapiret med lidt olie, så slipper rouladen bedre. Fordel spinatblandingen herpå og smør blandingen godt ud i alle hjørner/sider, så hele pladen kommer i brug.
- Bag nu spinatbunden ca. 11-12 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til den er fast, gylden og sprød. Den må ikke blive for mørk. Lad bunden afkøle helt.
Fyld med flødeostecreme og rul lakserouladen sammen:
- Skyl persille og purløg og hak det fint. Vend det sammen med flødeost naturel og creme fraiche. Smag til med citronsaft, salt/peber og evt. et nip sukker. Smør flødeostecremen på den afkølede spinatrouladebund.
- Fordel laksen i skiver på rouladebunden
- Rul "rouladen" sammen, ved at bruge bagepapiret. Hænger rouladen lidt i, så løsn med en kniv. Læg rouladen med samlingen nederst.
- Pak ind i film og afkøl min. 1 time i køleskab, så spinatrouladen kan sætte sig. Kan også fryses 15-30 min.
- Skær fine skiver på ca. 1 cm af spinatrouladen. Brug en skarp kniv og tør kniven af efter hvert snit. Pynt rouladen med citronskiver, rødløg og gerne rejer og dild. Kan også serveres med grøn salat
Noter
Kan forberedes dagen før og udskæres før servering. Fryseegnet
Kan også laves med laksemousse. Prøv også denne spinatroulade med tun, lavet med frisk spinat. Lakserouladen kan holde sig 1-2 i køleskab (kortere tid, hvis du bruger rejer). Server gerne flutes og dild dressing, purløgsdressing eller sauce verte til.Spinatroulade med laks – lakserouladen med flødesost er perfekt at servere som nem forret til gæster
Jeg brugte lidt kartoffelmel og bagepulver i “dejen”, men måske det godt kan undværes?
Jeg ville sikre mig at spinatrouladen ikke blev for fugtig og at den blev lidt luftig også. Den blev perfekt – stor succes!
Spinatrouladen med laks ser bare så fin ud! Man tror jo næsten ikke at den er så nem og hurtig at lave.
Den kommer vi til at lave mange gange herhjemme fremover. Opskriften har jeg glædet mig til at dele med dig.
De fine skiver lakseroulade vil være flotte at servere til buffet eller som appetizer til nytår eller fest i haven.
Prøv dem også portionsrettet til konfirmation eller til studentergildet måske?
Det smarte er, at lakserouladen sagtens kan laves i forvejen, dagen før er fint. Lakserouladen kan også fryses.
Lakseroulade med dressing – hvilken dressing kan man servere til?
Servér gerne dilddressing sauce verte til eller en purløgsdressing måske? Det kan også bare være en helt hvid creme fraiche dressing?
1.
2.
3.
Kan man bruge andet fyld i lakserouladen?
Ja prøv også denne spinatroulade med tun eller du kan også erstatte laks med f.eks. røget skinke? Måske du ikke er til fisk?
Det kunne også være en dejlig hønsesalat eller skinkesalat?
Hvis du ikke er vild med flødeost, så prøv også at fylde lakserouladen med laksemousse?
Ej denne lakseroulade må du altså prøve. Den er så god, kan du tro. Den smager skønt, pynter smukt på tallerkenen og vil helt sikkert imponere dine gæster. 🙂
Rigtig god fornøjelse med den lækre fiskeforret. Vi nød den en dejlig sommerdag, som let aftensmad. Perfekt ret, når appetitten ikke er så stor i varmen.
Få flere opskrifter på forretter med fisk:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.