Landmad.Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurantI weekenden var min datter og jeg på slentretur rundt i Grenå. Vi legede turister, shoppede, kiggede, lurede og blev sultne op af dagen.

Vi ledte efter et godt frokoststed og jeg mindedes, at en kær bloglæser engang på bloggens Facebook-side havde mindet mig om, at vi skulle huske at besøge Landmad Gårdbutik og Café på hjørnet af Kannikegade, når vi igen besøgte Grenå.

Vi nåede til Kannikegade og allerede udenfor butikken, blev vi fristet til et besøg indenfor. Stedet emmede af atmosfære, også udenfor. Vi blev draget…:-)Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurantStilen var retro og gammel “købmandsbutik-agtig” og vi blev ikke skuffede, da vi trådte indenfor. En ægte kolonialhandel, med melposer i papir, med lokalbrygget specialøl, med biodynamiske grøntsager, gode oste, pesto, med den gode, ægte vaniljeis. Små poser med korn, kerner, fine bolcher, gode vine, biodynamiske drikke.

Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurant

Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurant

Vi gik rundt og rundt. Kiggede, beundrede og kastede lange blikke. Havde vi haft alle penge i verden, havde vi købt hele butikken. Vi købte dog lidt af lækkerierne. Lækkert urtesalt, specialøl, bolcher. Vi kunne have købt meget mere. Det hele! 🙂Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurant

Man fornemmer tydeligt, at det er virkeligt gode varer der er på hylderne i Landmad-butikkerne. Økologi og bæredygtighed er i højsædet. Priserne er høje, men ikke overdrevent høje. Det er jo lutter gode sager, man finder, så det giver så god mening. En biodynamisk agurk for en 10’er. Ingenting, når en sprøjtet og meget mindre kkoster 6 kr. i supermarkedet, vel?

Vi var storsultne og spurgte ret hurtigt til frokostmuligheder. Det var sol og milde vinde og vi blev anvist til den hyggelige gårdhave bag butikken. Vi skyndte os at sige JA TAK 🙂Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurantGårdhaven havde lige præcis dét vi går efter på frokostrestauranter. Plads. Ro. Overblik. Højt til loftet. Små, fine detaljer og intet, larmende højt musik. Et perfekt sted! Hvor var det godt vi fandt det.

Jeg var vild med stilen. Vinduerne. Det rå træ. Krukkerne. De små fine skilte. Retrostilen. Ah – jeg/vi følte os hjemme fra første sekund.  Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurantDen søde ekspedient, viste os til rette og gav os et fornemt spisekort at studere.Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurantSpisekortet var fyldt med lækkerier og nemme frokostretter lavet af gode kvalitetsråvarer fra lokalområdet.

Landmad startede oprindeligt som gårdbutik og man kunne læse historien bag på menukortet. Interessant og virkelig flot klaret, af de lokale iværksættere fra Grenå. Flot, at Landmad har bredt sig til det ganske land og stadig vokser. Jeg kan godt forstå, at der er marked for den og det de tilbyder. Tjek på www.landmad.dk – måske der også findes en café- og gårdbutik i din by eller i en by tæt på dig?

Vil du gerne læse om baggrunden for Landmad.dk, så kig med her.
Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurantDer var både burgere og sandwich på menuen. Der var også gæve klassikere som tarteletter med plukket høne, gode frikadeller fra glade grise og hertil ny kartoffelsalat. Retter alle vil kunne lide.

Priserne er ikke vildt høje, især ikke når man tænker på, at kvaliteten er virkelig høj. Jeg gav 119 kr for en kæmpe høj-kvalitetsburger. Virkelig alle pengene værd.Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurantVi besluttede os for en sandwich med kylling og bacon og en “Godsejerens burger” med bøf af hakket oksekød, hjemmelavet agurkesalat, syltede rødløg, røget mayo og ost. Til begge dele hørte en fin og virkelig lækker lille hvidkålssalat med feta til, og dryppet med en lækker krydderolie. Uhm! Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurantFor en gangs skyld blev burgeren serveret uden de klassiske pommes frites til. Så lækkert, og forfriskende bare med en god “krydderolie”-salat til.

Halløj – en burger! En høj en af slagsen, med saftig rosastegt bøf. Slet ikke tør og gennemstegt, som jeg ellers har for vane at lave en hakkebøf. Næh dristig rosa-farvet og sikke en saftig, mør og lækker bøf man da får, når man ikke oversteger den.

Burgeren var virkelig et hit og der var skruet op for alle smagsindtryk. Man kan tydeligt smage, at der er brugt virkeligt gode råvarer og at alt er hjemmelavet fra bunden. Intet slattent grønt her. Ingen pap-ost. Osteskiven havde virkelig god smag. Bollen var fin og sprød.Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurant

Hjemmebagt burgerbolle, tror jeg ovenikøbet? Uhm! Det er helt klart den burger jeg har spist, der har haft allermest – og bedst – smag.

Maden blev serveret virkeligt hurtigt efter bestilling. Der var også ret stille i restauranten, da vi var der, men alligevel. Det føltes ikke som mange minutter vi måtte vente, heller ikke selvom vi var storsultne. Ventetiden kan jo godt føles ekstra lang, når maven knurrer. Virkelig et plus, med så hurtig ekspedition 🙂Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurantMín datter bestilte en lækker sandwich med kylling, bacon og agurkesalat.

Til den sandwich, hørte der også en fin, lille salat til. Lækkert! Det var tydeligt, at både kyllingekød og bacon var af en helt anden konsistens, end normalt.

“Kyllingen føles som helt rigtig kylling” sagde min datter og jeg tror hende. Jeg tror faktisk bare, at den kylling, vi normalt får serveret, faktisk er den “forkerte” kylling?

Bacon-skiverne smagte også som helt ægte røgede bacon-skiver og de smagte fortryllende, sagde min datter. Tror faktisk også at den bacon, man normalt får serveret, faktisk er “forkert” bacon?

Min datter ville kun dele en lille bid af sin sandwich – intet mere. Hun vogtede over sin servering som en høg. Det er virkelig den allerbedste anbefaling man kan få, at nogen vogter over den mad, der serveres  🙂

Sandwichbrødet var også her sprødt og lækkert. Der var rigeligt med hjemmelavet og friskt grønt i sandwich’en. Også denne servering hævede sig flere klasser op over “normalstandarden”.  En “almindelig” standard kyllling-og-bacon-sandwich, vil ikke smage godt efter denne. Barren – og grundniveauet – er med denne sandwich lige blevet hævet betragteligt.
Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurantMaden var virkelig top klasse! Høj kvalitet. Gourmet. Økologi. En smagsmæssig oplevelse af de helt store. En af de oplevelser, vi vil huske altid. Havde vi haft 6 michelin-stjerner at give, havde vi uddelt dem alle.

Stedet, omgivelserne, den søde/venlige/hurtige betjening og de lækre serveringer. Alt gik bare op i en højere enhed.

Ærgerligt, at vi ikke var mere sultne efter frokosten, for man kunne jo også købe en lækker ristet øko-kaffe og de fineste brownie-kager f.eks.?

Dejligt at vide, at vi også har noget at vende tilbage til? Og det gør vi! Uden tvivl! 🙂

Vi skal afprøve nye og flere retter på menukortet. Jeg fantaserer allerede om tarteletterne, om frikadellesandwichen, om….

Fileme godt gået af jer kære Landmad! Tak for skøn mad og for besøget i jeres hyggelige gårdhave-cafe. Vi ses helt sikkert – igen 🙂Landmad i Grenå - god & bæredygtig øko frokostrestaurant