Pæretærte med nougat, mandler, marcipan og vaniljeskyr

 • Lækker pæretærte med mandler, marcipan og nougat

DSC_0854

Gråvejr, kulde, blæst, småregn og en glad lørdagsvagt.

Jeg øver mig stadigvæk lidt på de lørdags- (og søndags-)vagter. Jeg er glad for mit arbejde men jeg er altså også rigtigt glad for mine weekender! Det er stygt at hive sig selv ud af lørdagsboblen derhjemme for at cykle ud i det civile liv – på en lørdag – og nogen gange, som i morgen, også på en søndag.

Det gælder om at lave noget “weekendagtigt” når man kommer hjem fra arbejde, altså noget man forbinder med weekend, så man hurtigt akklimatiseres. Jeg læser en bog eller bager en kage….surprise? 🙂

Jeg gjorde begge dele i dag. Fin bog og fin fin kage – se lige hér:

Lækker pæretærte med mandler, marcipan og nougat

Jeg havde overmodne pærer på lager, en rest tykmælk, lidt marcipan og lidt nougat. Det blev da en pæretærte! En lækker en af slagsen, nem at lave, smuk at se på og og fedtfattig ovenikøbet.

Her kommer opskriften på:

Pæretærte med nougat, mandler og marcipan:

Du skal bruge:

2 æg

250 gram sukker

50 gram smeltet smør

3 dl. tykmælk

450 gram hvedemel

2 tsk. stødt ingefær (eller kanel, dine smagsløg bestemmer)

3 tsk. bagepulver

3 tsk. vaniljesukker

4 pærer

Evt.: 100 gram marcipan, 50 gram blød nougat – gerne de gode produkter fra Odense Marcipan jo 🙂

Drys: Perlesukker, 2 håndfulde grofthakkede mandler.

Tilbehør: Flødeskum, creme fraiche, vaniljeis, vaniljeskyr?

 

Lækker pæretærte med mandler, marcipan og nougat

Sådan laver du pæretærte med nougat, mandler og marcipan:

 • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
 • Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
 • Tilsæt vaniljesukker, smeltet smør og tykmælk
 • Bland ingefær og bagepulver i hvedemelet og vend det i æggesnapsen.
 • Smør et tærtefad med smør og hæld dejen heri.
 • Skær marcipan og nougat i små tern og prop det ned i dejen lidt spredt.
 • Skær pærerne i både og stop dem ned i dejen i et fint mønster, gør det så godt du kan 😉
 • Drys med grofthakkede mandler, perlesukker og et par striber flydende Kørgården på toppen (kan erstattes med små klatter rigtigt smør).
 • Bag kagen 45 minutter v. 150 grader varmluft nederst i ovnen. Prik i den til sidst, hænger der dej ved, skal den bages lidt længere.
 • Det bliver en stor og høj tærte. Ønsker du en knap så kæmpestor kage kan du fordele fyldet i to tærtefade.

Lækker pæretærte med mandler, marcipan og nougat

Lækker pæretærte med mandler, marcipan og nougat

 

Fra start til slut til færdig kage går der 1 time. Lige den tid det tog for mig at blive akklimatiseret. Altså jeg slapper jo af i mit køkken, når jeg bager. Det passer! For mig er det god adspredelse at bage.

Jeg fandt tæppet, teen og den gode bog frem og lod den liftige kageduft bredte sig. Perfekt. Sådan indfandt lørdagsstemningen sig i min krop og i mit sind. 🙂

Her ser du den nemme kageproces i billeder:

 

Uhm den lune tærte blev færdig og hvad spiser man mon til?

Jeg havde en stor bøtte vaniljeskyr på lager. Den var på tilbud til halv pris og den skulle da prøves. Jeg spiste den med müsli en dag, men det var den helt klart for sød til. Den fungerer til gengæld godt til kage, rigtigt godt endda! Brug den gerne i stedet for creme fraiche med vanilje.

DSC_0877Lækker pæretærte med mandler, marcipan og nougatFedtfattig topping til en fedtfattig kage. Faktisk er der jo ikke særligt meget fedtstof i denne kage, da der er brugt tykmælk i stedet. Lækker fedtfattig kage, som faktisk slet ikke smager fedtfattig? Prøv den af og se om du er enig? Det var en helt genial stop madspilds-kage hvor jeg kunne få brugt op til flere rester fra køleskabet.

Måske du også har frugt, tykmælk, marcipan og lidt skyr?

Du kan bruge æbler, blommer, rabarber, men ingefær er klart bedst til pærer. Bruger du æbler i stedet, så brug gerne kanel.

Imorgen venter der en søndagsvagt og jeg har planer om at fylde en culottesteg i ovnen til langtidsstegning inden jeg cykler afsted. Det er skønt at vide at en steg simrer derhjemme imens man er på job. En hyggelig rar tanke. Dejligt også at komme hjem til et vel- og madduftende hus og nem mad også 🙂

Håber du har den skønneste weekend. Må den byde på kage, kærlighed og god tid med dem du holder allermest af 🙂

12
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Louise Petersen

Helt i orden 🙂 men har du et udgangspunkt for hvor minimum af mel ift væske ?

Louise Petersen

Okay 🙂 men hvordan kan det være at forholdet mellem mel og yoghurt/skyr/tykmælk er så forskelligt i kagerne og hvad er forskellen på dem ? Hvilken en af dine opskrifter med syrmælksprodukt og lidt smør tror du egner sig bedst til appelsin/marcipan kage ? Bare så jeg ikke går helt galt i byen ??

Louise Petersen

Er denne her mon bedre og hvad er forskellen i konsistensen/kagen ?

https://nogetiovnen.dk/sproed-saftig-rabarberkage-med-skyr-mandler-og-marcipan/

Louise Petersen

Ahh derfor 🙂 1000 tak for svaret. Hehe ja det tror jeg. Tror 1/2 dl er en god ide og så skal af appelsinen og så lidt revet marcipan i 🙂 og evt med nougatbetræk. Så blir det en rigtig juletærte. Tror du der er en opskrift der egner sig bedre ? Kan bare godt li tanken om at det ikke er pund til pund smør/sukker/mel men en lidt mere fedtfattig udgave. Synes tit pund til pund bliver for tung og specielt med marcipan i

Louise Petersen

Kan se opskriften er den samme som den her jeg har brugt før (hvor jeg brugte skyr og den blev for fast dejen) Der er den bare halveret men begge kager er i en tærteform … Hvor stor er din tæereform her ift. i den anden opskrift siden dejen er doblet op ?

https://nogetiovnen.dk/paeretaerte-med-ingefaer-mandler-og-fed-okologisk-creme-fraiche/

Louise Petersen

Hej Gitte 🙂 Du laver altså bare nogle gode opskrifter… Lige efter mit hoved… Jeg skal høre om ikke du kan hjælpe med at kreere en opskrift ? Jeg skal bage til min bibelstudiegruppe på tirsdag og ville lave en julet kage med noget appelsin, marcipan og nougat og faldt over denne her opskrift… Tænker lidt at lave en grunddej og så tilsætte ½-1 dl appelsinsaft og 150 g revet marcipan af den nye grove fra Odense og så betrække kagen med nougat eller putte nougaten i… Hvad tænker du og hvordan mon opskriften skal se ud ? Noget af… Læs mere »

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer