Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød – og en mormor frikadelle

  • Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød

Stuvet hvidkål med fløde og muskatnødVi fortsætter mormor-temaet og i dag serveres den stuvede hvidkål vi spiste til verdens bedste frikadeller forleden.

Jamen skal vi høre om stuvet hvidkål, igen??”

Ja det skal I, for denne opskrift er anderledes end den forrige stuvning, der var bagt op med smør og kun smagt til med salt og peber .  Denne er smagt til med muskatnød og fløde og opskriften er næsten, om muligt, endnu nemmere og mindst lige så lækker.

Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød - og en frikadelleDet er hurtigt at lave stuvet hvidkål, det smager SÅ lækkert, det er sundt, og rørende billigt at lave især om efteråret.

Klassisk mormormad når det er bedst.

Stuvet hvidkål kan spises til frikadeller, til schnitzler, til stegt mørbrad, til stegte koteletter. Smager nok egentlig bare bedst til stegt svin i en eller anden afskygning? 😉Stuvet hvidkål med fløde og muskatnødHer kommer opskriften på:

Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød – og en mormor frikadelle:

Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød - og en mormor frikadelle
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kilo hvidkål (det hvidkål jeg brugte vejede 2 kilo vejer dit mere går det også an
  • 4 dl. kogende vand
  • dl. mælk
  • dl. fløde
  • Salt/peber/muskatnød
  • 6 spsk. hvedemel
  • 10 gram smør
  • Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød - og en frikadelle

Sådan gør du

  • Snit hvidkålen fint og læg den i en gryde, gerne din allerbedste sliplet-gryde, da stuvet hvidkål gerne vil brænde på.
  • Hæld kogende vand ved og lad hvidkålen koge under låg 15 minutter ca.
  • Ryst hvedemelet ud i 2 dl. mælk. Stil meljævningen til side.
  • Hæld resten af mælken og fløden ved hvidkålen og lad den simre 5 minutter. Krydr med salt og peber. Rør undervejs.
  • Hæld meljævningen i og rør godt.
  • Tilsæt smør.
  • Lad stuvningen simre 5 minutter. 'Rør undervejs. Synes du den er for "vandet", så rør lidt ekstra jævning i.
  • Smag stuvningen til med muskatnød.

Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød - og en frikadelle DSC_0761I nogle landsdele spiser man åbenbart stuvet hvidkål med kanelsukker, det har en masse søde læsere på bloggens Facebookside nemlig fortalt mig. Nogle fortæller mig at man spiser det i Jylland, men det gør man altså ikke, ihvertfald ikke i de egne af Jylland jeg kommer fra? 🙂

Jeg tænker det er en sønderjysk tradition måske? Spiser du kanelsukker på din stuvede hvidkål og hvor kommer du mon fra i landet? Kan vi mon indkredse en egnsspecialitet her? 😉

En lækker nem og billig hverdagsret og der er mad nok til to dage. Følger du opskriften på verdens bedste frikadeller er der også frikadeller nok til to dage. Dag 2 i køkkenet vi være en dans på roser 😉frikadellerMormorretterne har fået en revival her på bloggen – og nu lader jeg hvidkålen hvile, lige indtil jeg finder på at lave en ny lækker ret af den gode årstidsgrøntsag.

Har du mon nogle gode hvidkåls-opskrifter du vil dele? Jeg er altid nysgerrig jo 🙂Stuvet hvidkål med fløde og muskatnød og en frikadelle

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Annette Jensen

Vi har altid spist stuvet hvidkål med kanel. Vi bor i Midtjylland. Har lært det hos min mormor som var gammel landmandskone og kogekone fra 1923, og hun lever skam endnu. De havde landsted ved Hampen 7362

Sanne Pedersen

Hej Gitte. Her i huset spiser vi med velbehag sporvognskål. Jeg ved ikke, om den allerede er nævnt, men det er hurtig og lækker aftensmad med bare fire ingredienser – nå ja og fedtstof til stegning.
Venlig hilsen
Sanne

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer