•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_1555Römertopfen er skøn at tilberede mad i og i dag skal du høre om en rigtig lækker ret. En god oksesteg langtidsstegt i stegesoen – så nemt og rigtigt lækkert.

Langtidsstegt oksesteg i Römertopf med kartofler og grøntsagssauce:

Den ret skal du prøve! Det er en supernem opskrift og retten passer sig selv. Perfekt simreret til kolde lange vinterdage.

DSC_1549

Langtidsstegt oksesteg i Römertopf med kartofler og grøntsagssauce
En let og lækker oksesteg langtidsstegt i Römertopf
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 15 minutter
Ret: Langtidsstegt oksesteg i Römertopf med kartofler og grøntsagssauce
Kategori: Retter til Römertopf, stegeso og slow cooker
Keyword: gammeldags oksesteg, Römertopf, stegeso
Portioner: 4 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 grydesteg af tykkam f.eks. ca. 1 kg.
  • 4 gulerødder i grove stykker
  • 3 løg i både
  • 3 rødløg i både
  • 1 peberfrugt i grove tern
  • 5 fed hvidløg
  • ½ liter vand
  • dl. fløde.
  • Tilbehør: Blendet grøntsagsflødesauce og olieristede kartofler

Sådan gør du

  • Sæt Römertopf-over- og underdelene i vand i min. 20 minutter.
  • Skræl gulerødder, peberfrugt og løg og skær grøntsagerne i grove stykker.
  • Gør hvidløgsfeddene klar.
  • Brun grydestegen i smør på en pande
  • Læg grøntsager og hvidløgsfed i bunden af Römertopfen og læg grydestegen på toppen.
    Langtidsstegt oksesteg i Römertopf med kartofler og grøntsagssauce
  • Hæld ½ liter koldt vand ved
  • Kog panden af med vand og hæld også stegeskyen i Römertopfen.
  • Steg grydestegen ca. 2½-3 timer v. 175 grader varmluft. Stegetiden er lidt afhængig af stegens størrelse. Min vejede lidt over 1 kilo.
  • Udnyt ovnvarmen til at stege olieristede kartofler. Vask en pose hurtige kartofler, vend dem i olie og salt og steg ca. 1 time.
  • Mærk efter om stegen er mør, når stegetiden er ved at udløbe. Brug en stegegaffel. Du kan også bruge et stegetermometer, men husk, at når du langtidssteger kommer temperaturen højere op, end den oksekødstemperatur du normalt steger ved. Jeg kan godt lide en oksesteg når den er helt mør, men du bestemmer.
  • Lad stegen hvile ca. et kvarter imens du laver saucen.
  • Hæld grøntsager og stegesky i en gryde og blend. Smag til med fløde og salt/peber. Saucen behøver ingen jævning. Smart!
  • Skær stegen i skiver, hvis du kan, vores steg blev meget mør, men for filan hvor var den lækker! Vi kunne have spist TO stege i min familie, hvis vi havde fået lov 🙂
    Langtidsstegt oksesteg i Römertopf med kartofler og grøntsagssauce

Noter

Servér stegen med olieristede kartofler og grøntsagsflødesauce til. NOTE: Römertopfen skal ALTID sættes i en kold ovn.
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

DSC_1608For filan hvor var den altså bare lækker den steg!

Vi kunne have spist TO stege i min familie, hvis vi havde fået lov.  Vores steg blev meget mør, så vi kunne ikke skære tynde skiver, men pyt. Reducér gerne tilberedningstiden, hvis du ønsker en knap så mør steg:-) Langtidsstegt oksesteg i Römertopf med kartofler og grøntsagssauce

Servér stegen med olieristede kartofler og grøntsagsflødesauce til.

Hvor var det NEMT at blende stegesky og grøntsager til den fineste sauce og fløde afrundede den helt perfekt.Langtidsstegt oksesteg i Römertopf med kartofler og grøntsagssauceNu har jeg fundet løsningen på hvordan man tilbereder grøntsager der har langtidssimret i Römertopfen. Grøntsagerne bliver superlækre og smagfulde, men er jo tit noget slatne at servere.

Fremover bliver grøntsagerne bare blendet! Så har man både en lækker smagfuld sauce der samtidigt bliver jævnet. Smart! Nemmere bliver det da vist ikke 🙂Langtidsstegt oksesteg i Römertopf med kartofler og grøntsagssauce

Her ser du arbejdsprocessen i billeder fra start til slut. Det er NEMT at tilberede mad i en Römertopf. Maden passer sig selv og bliver mør og lækker selv med ganske få anstrengelser fra kokkens side.


Hvis ikke du allerede har fået en stegeso/Römertopf af julemanden er det ikke for sent at ønske sig én. Tro mig! Du vil blive glad for den!

Man kan lave lækker mad, selv når man ikke er hjemme; faktisk både imens man er på skovtur, til familiefest eller på arbejde?

Pøj pøj i køkkenet 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •