•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sprøde ingefærsnitter med kaneldrysMere julebag.

Der bliver bagt på livet løs i det lille hjem, og jeg fortsætter til den sidste kagedåse er fyldt. Det varer ikke længe 🙂

Jeg er tæt på at have bagt 8-10 forskellige slags småkager og vi jeg har en fest med det. Jeg elsker at bage og spise kage. Min familie elsker kageduftene i huset, men kagerne kan de sagtens holde sig fra. Uha jeg har det svært så. Hvad stiller JEG op med så store kagefade??

2014-12-14 20.28.43

Det er vist godt vi får gæster i julen og godt at vi skal på julebesøg hos kære familiemedlemmer der også gerne vil aftage julekage. 🙂

Vi har hygget os denne weekend. Julehygget i slow tempo – eller det vil sige, højt tempo for nogen, men med aktiviteter efter frit valg. Nogen har haft travlt i køkkenet, men med julemusik i baggrunden og hyggelige julelys i vinduerne. Ikke så ringe 🙂

2014-12-14 16.25.13En sød bloglæser Solvejg skrev en mail til mig og foreslog at jeg prøvebagte ingefærkager. Jeg er altid klar på en udfordring og ingefær er jeg særligt vild med, så det krævede ikke lang betænkningstid.

Solvejgs opskrift var overskueligt nem og der var ikke SÅ meget fedtstof i, så jeg lod min fornuft overtale. Uha er jo begyndt at tænke lidt på alle de kalorier der skal brændes af igen i januar, men pyt, skal vi ikke bare sige at der er læææænge til? 😉

Sprøde ingefærsnitter med kaneldrys

Ingefærkagerne blev RIGTIGT lækre. Jeg har døbt dem til ingefærsnitter, for det synes jeg mere de er? Jeg har også justeret opskriften lidt, bl.a. drysset med kaneldrys. Det blev ingefærsnitterne bestemt ikke dårligere af.

Solvejgs opskrift kommer her

Solvejgs ingefærkager- sprøde ingefærsnitter med kaneldrys:

Du skal bruge:

125 gram blødgjort smør

275 gram sukker

10 gram gær

1 æg

1 tsk. natron

1 tsk kanel

1½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. nellike

300 gram hvedemel

Pensles med æg/tykmælk og drysses med kanelsukker.

Sprøde ingefærsnitter med kaneldrysSådan laver du Solvejgs ingefærkager med kaneldrys:

 • Pisk sukker og smør, gerne i køkkenmaskine eller med elpisker.
 • Rør gær og æg i. Pisk godt.
 • Bland natron og krydderier i hvedemelet og tilsæt.
 • Rør godt.
 • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
 • Form 6 aflange dejpølser af dejen, og læg 3 dejpølser på hver sin bageplade. Tryk dem flade og pensl med æg eller tykmælk. ´Drys med kanelsukker.

Sprøde ingefærsnitter med kaneldrys

Sprøde ingefærsnitter med kaneldrys

 • Bag ingefærstængerne 10-12 minutter v. 175 grader varmluft, eller til stængerne er gyldne og sprøde.
 • Skær stængerne i snitter straks de er kommet ud af ovnen.
 • Lad ingefærsnitterne afkøle før du putter dem i en kagedåse med låg på.

Pas godt på ingefærkagerne, spis dem eller forær dem til én du holder rigtigt meget af.

Kagerne smager fantastisk godt – som særligt krydrede jødekager, en snert af Bastogne, en rigtig lækkerbisken!

Tak Solvejg for en fantastisk lækker opskrift, der allerede er blevet et hit i mit køkken. En opskrift der faktisk har fortjent skulle med på Bagenørdens top ti over julesmåkager, men hvilken skal så glide ud? Uha det kan jeg SLET ikke tage beslutning om  nu! 😉

Sprøde ingefærsnitter med kaneldrysEndnu et fad lækre julesmåkager blev bagt denne søndag og den sidste kagedåse blev gravet frem fra køkkenskabets dyb. I næste weekend venter godterne. Har marcipan-godter, nøddebrud, karameller og chokoladefudge i tankerne.

Uha, godt der er LÆÆÆNGE til januar, hvor kiloene skal smides igen. De gode intentioner og forsætterne er der jo hvert år!! 🙂

Jeg stornyder december og alle de lækkerier der følger med. Misforstå mig ej. Jeg har ikke skyggen af dårlig samvittighed. Jeg håber også du har julefred i sindet, og skejer ud uden alt for mange kvaler?

Håber du har haft den skønneste juleweekend – med ro, kærlighed og lækkerier i din nærhed. Det har jeg 🙂

DSC_1727


 •  
 •  
 •  
 •  
 •