•  
  •  
  •  
  •  
  •  

2. september er en betydningsfuld dag for mig og for bloggen. Det er nemlig lige præcis i dag at jeg har min første “blogger-fridag”, en ugentlig fridag, hvor jeg kan hellige mig arbejdet med bloggen 100%.

Normalt arbejder jeg fuld tid som bibliotekar ved siden af bloggen og jeg er vild med mit arbejde, men efterhånden har bloggen vokset sig så stor og arbejdet grebet så meget om sig, at døgnets timer ikke helt slog til for mig.

Selvom jeg tager alle aftener i brug, sjældent ser TV og weekenderne også tit er besatte med blogarbejdet, har tiden slet ikke slået til, til alle mine blogger-ideer.

Jeg har nydt at drive bloggen, men har længe gerne villet have mere tid til den. Jeg har savnet at kunne “give den gas” i dagtimerne, der hvor ideerne pibler bedst, hvor hjernen er skarpest og hvor man virkelig kan få noget fra hånden.

Min chef var sød og meget forstående da jeg spurgte om lov til at gå ned i tid og det er så fedt at jeg nu fra i dag får en ugentlig fridag. Jeg går ned på 31 timer om ugen og får fremover fri hver mandag. Juhuu 🙂

Mit “civile” arbejde er jeg stadigvæk rigtig glad for. Jeg ville ikke undvære samværet med bibliotekets søde brugere og mine skønne kolleger, så jeg er altså bare en heldig kartoffel, at det på denne måde kunne lade sig gøre at forene det bedste fra mine “to” verdener.

I dag er så den allerførste første hele rigtige “arbejdsdag” med bloggen.

Fri får jeg ikke, jeg kanaliserer bare mine arbejdskræfter over på min egen lille gesjæft. Jeg er iværksætter med tid på hjemmekontoret om mandagen og jeg er glad som et lille barn, fyldt med glæde, forventning og bobler i maven.

Hele weekenden havde jeg den dér “sommerferie-agtige-følelse” i kroppen. Weekenden slutter ikke nu, næh den fortsætter jo og jeg kan bruge mandagen på alt det jeg gerne vil og give den gas i blog-sammenhæng. Jeg er min egen direktør om mandagen, en fri fugl kunne man sige?

Jeg nyder allerede at være en mandags-fri fugl

I dag inviterer jeg dig med ind på hjemmekontoret, på min allerførste fridag. Måske du er nysgerrig efter at vide hvad sådan en blogger mon egentlig arbejder med i kulissen?

Min dag har allerede været godt besat og jeg har måske, her på den første fridag, været lidt overoptimistisk i forhold til hvad jeg kan nå, men forhåbninger, ambitioner og drømme har jeg nok af. Kilden løber ikke tør!

Jeg kommer med garanti ikke til at kede mig om mandagen og jeg har annonceret følgende til min mand: “Tro ikke, at du nu har fået en “mandags-hjemmegående” kone der lige kan gøre rent, vaske tøj og forberede aftensmaden”, bare for at afstemme forventningerne.:-)

Næh du jeg arbejder med bloggen og giver den fuld gas og stornyder det allerede.

Dagen i dag stråler af sol. Himlen er blå og jeg tilbringer arbejdsdagen i sommerhuset. Hvorfor køre hjem, når der er så skønt i sommerhuset hvor ugen nu starter ud med blogger-frihed? Hvor heldig kan man være? Solskin på den allerførste dag på hjemmekontoret? Solen er også bestilt igen til på mandag 🙂

I dagens soskins-anledning er hjemmekontoret derfor rykket ud i det fri, med forlængerledning på PC’en. Kalle nyder at jeg er hjemme ved den. Den ligger her i solen ved siden af mig og den nyder, lige så meget som jeg, at vi fik en ekstra dag sammen i sommerhuset, hvor vi begge nyder at være.

Hvad arbejder en blogger egentlig med?

Sociale medier:

Dagen startede med at jeg tjekkede mine sociale profiler og besvarede alle de kommentarer der var tikket ind siden i går.

Jeg er omhyggelig og får skrevet og besvaret alle beskeder I er så søde at sende mig. Jeg er meget taknemmelig men også meget opmærksom og får svaret alle personligt  – det synes jeg, at jeg skylder jer, når nu I har taget jer tid til at skrive til mig.

Det tager tid og min mand siger tit, at han ville få stress, hvis han skulle håndtere at svare personligt tilbage på alle de kommentarer, men jeg får ikke stress, men nyder derimod hver eneste hilsen, for det fortæller mig jo, at det giver mening det jeg laver. Det skaber liv og der kommer en reaktion. Herligt 🙂

Interaktionen med jer læsere er uvurderlig for mig og vejen mellem dig og mig bliver endnu kortere med denne kontakt. Jeg kan jo mærke, at der sidder et ægte menneske derude bag skærmen og det har stor værdi for mig og er en af grundene til at jeg opfatter mit arbejde som blogger som særligt meningsfuldt.

På Facebook har “Noget i ovnen”-side mange følgere, så skal man være forberedt på en del interaktion, når man  f.eks. deler et bogtip med opfordringen til at I læsere også deler hvad I læser lige nu i kommentarsporet.

Det gjorde jeg i går og halløj, alle dem der havde lyst til at bidrage. Hvor er det fedt, både for mig og jer og fedt at Facebook-siden derved får liv med meningsfulde dialoger 

Når man som blogger spørger: “Hvad læser du lige nu” elller “Hvad skal du spise til aften” så skal man være forberedt på mange svar-tilbagemeldinger og have tid til at håndtere disse besvarelser. Jer så glad for hver eneste kommentar og bliver faktisk også selv meget inspireret af det I skriver. Det er SÅ skønt når I har lyst til at bidrage – fortsæt endelig med det. 🙂

Sociale medier kan være med til at give bloggen liv og få mine skrevne ord og bloggens opskrifter til at leve. Sociale medier binder mennesker og indhold sammen, så for mig at se ville det ikke være muligt – eller nær så sjovt – at være blogger uden de sociale platforme.

Du kan følge Bagenørden sider på på Facebook, på Instagram, på Pinterest og på Twitter Hvis vi ikke allerede “mødes” der, så klik og kig da lige forbi her? 🙂

Mailkorrespondancer og telefon-møder med teknikere, konsultenter og samarbejdspartnere:

Som fuldtidsarbejdende bibliotekar har det især været svært at få klemt tid til telefonmøder ind i dagtimerne, men nu er det muligt om mandagen og jeg har allerede i dag 2 planlagte telefonmøder, hvor der er god tid til at snakke med PC’en ved siden af.

Herligt når der er tid, rum og ro til koncentration, fordybelse og omtanke.

SEO-rådgivning:

I dag har jeg f.eks. talt med et SEO-rådgivningsfirma, som jeg er tilknyttet, hvor jeg får råd og bistand til hvordan jeg kan optimere bloggen, så opskrifterne og sidens indhold bliver endnu mere synligt på Google. SEO betyder “Search Engine Optimization (søgemaskineoptimering)” og det er et vigtigt arbejde, også for en lille “virksomhed” som min.

Hvor tit kommer du mon til side 10 i Googles søgeresultater når du søger? Ikke så tit, vel? Der er kamp om en plads på side 1 på Google og SEO-arbejde er det rugbrødsarbejde der skal til, for at have en chance dér.

Jeg har været i gang med SEO-optimering siden jeg startede bloggen i 2012, men det sidste halve år har jeg intensiveret arbejdet, under kyndig bistand fra et velrenommeret bureau. Det er dygtige og gæve SEO-folk jeg nu har i ryggen. Fedt!

Jeg har været meget optaget af at kigge fremad på bloggen – jeg har fået ideer til nye artikler og opskrifter, men i forhold til SEO, så er det mindst lige så vigtigt at kigge tilbage og rette allerede skrevne artikler, så de kan blive endnu bedre i SEO-sammenhæng.

Jeg øver mig på at lægge lidt bånd på min kreativitet og ikke kun kigge frem, men også tilbage, men indrømmet, det er klart sjovest at finde på nyt og det er helt klart hér jeg har mit største drive  🙂

SEO-folkenes råd virker dog og jeg vil bruge mine mandags-fri-dage fremover til at kigge både frem, men i høj grad tilbage også. 🙂

Samarbejde med app-udviklere: 

I dag har jeg også været i korrespondance med app-udviklerne, der ved at lægge sidste hånd på app’en til “Noget i ovnen”. Tænk, at der lige om hjørnet venter en spritny app med hurtig og nem indgang til 1000 af bloggens opskrifter?! Hvor jeg bare glæder mig! App’en bliver bare SÅ god og du kan også godt begynde at glæde dig!

Du har ventet mega-lang tid og det har været en lang proces, men det er godt at komme rigtigt og sikkert fra start, og jeg er bare glad for at intet er blevet hastet igennem.

I dag har jeg testet iOS-versionen og Android-versionen vil følge. Snart er app’en klar. Jeg glæder mig bare SÅ meget til at annoncere app-en  og byde dig velkommen indenfor på den platform også 🙂

Nye og spændende samarbejdsprojekter: 

Noget jeg har nedtonet, da jeg arbejdede fuldtid som bibliotekar, var samarbejdsaftaler med firmaer og muligheden for at arbejde med sponsorerede artikler/anmeldelser o.a. Jeg har ikke villet forpligte mig, da min tid var knap og fordi der også var rigeligt med deadlines i mit “civile arbejde” .

Jeg er ret vild med at skrive og er vild med at afprøve nyt, og med en ugentlig fridag vil det måske kunne blive muligt at påbegynde nye samarbejder, nu jeg har en ugentlig fridag?

Mange firmaer har igennem årene selv kontaktet mig, men man er som blogger også selv nødt til at være “på beatet” og selv afsøge mulighederne – at melde sig under fanerne og fortælle: “Hey, jeg kan og vil altså noget med min blog!”

Hvor kunne det give mening at melde sig som holdspiller?

For mig er det vigtigt ikke at “sælge min sjæl”.

Jeg vil kun anbefale produkter jeg i forvejen ville have købt eller omtalt og du vil aldrig se mig anbefale produkter der er helt skæve i forhold til bloggen – ja det kunne være bildæk, boremaskiner eller neglelak. 🙂

I dag skal jeg deltage i endnu et telefonmøde og have nogle indledende drøftelser med en ny samarbejdspartner og jeg skal nok løfte sløret når/hvis vi finder ud af en fremtidig måde at samarbejde på 🙂Foredrag: 

Måske jeg også skulle begynde at kigge lidt på det foredrag jeg skal holde om min bloggervirksomhed til oktober? Foredraget holds på Randers Bibliotek og du kan købe billetter på www.randersbib.dk – find bare arrangementet under “Noget i ovnen hos Bagenørden”.

Flere skriver til mig, at I SÅ gerne ville være kommet til mit foredrag, men at I bor for langt væk. Havde jeg blogger–fri-dage hver eneste dag i ugen, ville foredragsvirksomhed helt sikkert være noget jeg ville skrue op for. Jeg elsker nemlig at fortælle om livet som “blogger bag skærmen”. 🙂

At mødes med jer IRL stikker alligevel den kontakt vi måtte have på de sociale medier. Virkeligheden er bare bedst og de fysiske møder med jer læsere, prenter sig ind hos mig. Det er på den måde jeg får benzin på min motor. Ja I læsere er drivkraften for mig 🙂

“Smilet er den korteste afstand mellem mennesker” sagde Victor Borge. Ja netop derfor, er det fysiske møde så vigtigt. Den virkelighed kan altså bare noget.

Jeg vil håbe at jeg med tiden vil få mulighed for at skrue op for foredragsvirksomheden – jeg nyder bare at møde jer derude 🙂

Dagens blogindlæg:

Det ville være helt utænkeligt for mig at holde en “blog-arbejdsdag” uden at producere en ny artikel eller en ny opskrift på bloggen til dig.

Jeg har altid godt kunne lide at trække dig som læser med hele vejen, hvad enten det er med i sommerhus, på ferie, på restaurant eller på udflugter og ture ud i det blå.

Dagens indlæg skriver jeg primært til dig, fordi jeg godt kan lide at dele mine tanker med dig – så du får en fornemmelse af hvem jeg er, hvad jeg brænder for og hvor mit drive er. Indrømmet. Hvis jeg hver eneste dag bare skulle skrive opskrifter, kunne det måske godt blive en anelse trivielt, både for dig og mig og du ville sidde tilbage med spørgsmålet: “Hvem er hun egentlig, hende der skriver?”

Efter at have sat det sidste punktum her, går jeg igang med at rette opskrifter – min blog-to-liste- er alenlang. Fedt! Glæder mig til hvert eneste punkt! Er det ikke fantastisk? Ideerne pibler og jeg finder på og finder på.

Jeg har smarte værktøjer, så jeg kan se hvilke søgeord der er hotte på Google lige nu og hvad man leder forgæves efter på på Bagenørdens side. Vi mangler da f.eks. en opskrift på bearnaise-sauce? Sæt i gang du Bagenørd! 🙂

Dette var dagens statusmelding fra blogger-hjemmekontoret. 

Fuglene fløjter og jeg hører yndlingsmusik ud af terrassedøren. Kalle fik en luftetur i skoven her til morgen og sammen beundrer vi nu havets blå, solen og de hvide tottede skyer der farer afsted henover himlen.

Dag 1 som en fri fugl på hjemmekontoret går helt forrygende og jeg glæder mig allerede til næste mandag. Solskinnet er bestilt 🙂

Tak fordi du læste med til sidste ord – det er en fornøjelse at du følger med hele vejen og læser med på alle mine indfald, både opskrifter, rejser og ture med om Bag Facaden som i dag 🙂

Status om Noget i ovnen hos Bagenørden: 

Bloggen blev “født” i april 2012 og besøgstallet har været støt stigende. Bloggen spurter afsted og besøges hver dag af ca. 6-7000 mennesker – flest i weekenderne, hvor næsten 10.000 kigger forbi.

Siden bloggens opstart har over 7 mio mennesker ialt kigget forbi – det er da komplet vildt og jeg er bare så mega glad – og stolt også. Der er mange opskrifter på bloggen der er meget populære og opskriften på flæskested har igennem tiderne fået næsten 800.000 sidevisninger!

Herligt og mega-motiverende at læsere som dig, kan bruge det arbejde jeg laver. Det er benzin på min motor og jeg har nu pludselig fået mega-meget lyst til at rette opskrifter i bloggens store bag-arkiv.  🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •