Brombærkage med kokosmarengs – nem opskrift

  • Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær Det er brombærsæson og halløj hvor er sæsonen altså bare god og gavmild i år. Brombærbuskene bugner og vi har plukket brombær i stor stil herude ude i sommerhus-området.

Vi tog en lille Margrethe-skål med, men på under ½ time blev den fuld. Næste gang må vi vist have den store skål med. Vi blev vildt overraskede over alle de brombær der var i området  🙂Bærrene er helt perfekte lige nu og det er så smart, at de selv slipper planten let, når de er klar. Ja faktisk så hopper de næsten ud i hånden på dig 🙂

Se da lige om du også kan finde et brombærkrat at røve? Der er kun et lille mini-tip til dig: Pluk ikke brombær med bare ben i shorsene  nu er du advaret 🙂

Vi fik plukket 1,6 kg bær og jeg fik kogt en masse brombærmarmelade – glas til naboerne og til os selv og så var der ovenikøbet rigeligt til en lækker brombærkage. Det er den lækre kage du skal høre om i dag. Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær Hvis du nu læser dette og slet ikke kan opdrive et brombærkrat, så kan færdiglavet brombærsyltetøj sagtens bruges. Du kan også sagtens bruge alle andre slags syltetøj: blåbær, ribs, jordbær, hindbær, eller hvad du nu ellers kan finde på?

Det virker mega-overskuds-agtigt at koge marmeladen til brombærkagen selv, men det tog nu ikke særligt lang tid. Du kan fint bage en lækker kage bare med et glas færdigkøbt marmelade.

Hvis du har brombær i din nærhed, er det dog oplagt at koge marmelade og bage brombærkage – to fluer med et smæk 🙂

Brombærkagen du skal høre om i dag, er en “bedstefars-skæg-agtig” kage bare med kokosmarengs. Halløj et kæmpe kagehit! 🙂

Jeg har længe haft lyst til at prøve at eksperimentere med kokos i marengsen. Du kan tro, at det ikke er sidste gang. Kokos giver den fineste smag og der bliver lidt mere “bid” i marengsen.  En lækker, lækker kage 🙂

Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær

Er du  vild med kokos, vil du elske denne kage. Kokos kan dog også fint udelades, hvis du foretrækker det. Du bestemmer 🙂Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær Sikke en lang intro – håber din tålmodighed rakte? Her får du den længe ventede:

Opskrift på brombærkage med kokosmarengs:

Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær
Kage med brombær og kokosmarengs - en nem og lækker kage
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: brombær, brombærkage, kage med brombær
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 175 gram smør blødt
  • 175 gram sukker
  • 3 æggeblommer (gem hviderne til marengsen)
  • 400 gram hvedemel
  • tsk bagepulver
  • dl mælk kan erstattes af tykmælk/kærnemælk/creme fraiche
  • Ca. 200 gram brombærsyltetøj Andet syltetøj kan bruges

Marengs:

  • 3 æggehvider
  • 200 gram sukker eller flormelis flormelis opløses bedre i marengsen
  • 100 gram kokosmel

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker hvidt og luftigt
    Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær
  • Del æggene og rør blommer i en af gangen (gem æggehviderne), Pisk godt efter hvert æg
    Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær
  • Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen skiftesvis med mælken
    Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær
  • Smør eller beklæd en lille bradepande med bagepapir og fordel dejen heri med en dejspatel. Min form målte ca. 27x35 cm.
    Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær
  • Bag kagen ca 20 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen skal ikke være gennembagt, men bare føles så fast ovenpå, at marmeladen og marengsen kan smøres på.
    Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær
  • Fordél syltetøjet på kagen og pisk nu marengsen.
    Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær
  • Æggehviderne piskes stive og sukkeret/flormelisen piskes herefter i marengsen lidt efter lidt. Når marengsen er blevet blank og sej, vender du kokosmelet i
  • Fordel nu marengsmassen på toppen af kagen. Læg små skefulde marengs på kagen og træk marengsen på kagen med en dejspatel
    Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær
  • Bag nu kagen ca. 30 minutter v. 150 grader varmluft. Hvis du ikke synes marengsen bliver "brun" nok, så skru evt. op for ovnens grill-element de sidste par minutter.
  • Kagen er færdig, når den er gennembagt og marengsen gyldenbrun
    Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær
  • Serveres lun eller afkølet.

Noter

Brug det syltetøj du har på lager eller som du synes allerbedst om. Kagen bliver ret sød, så brug ikke alt for søde bær.
Vil du bage kagen i ovnens store bradepande, skal du nok skulle bage dobbelt portion.
Kokosmel kan udelades
Når du bager kager med marengs, må du helst ikke åbne ovnlågen før kagen er helt færdig. 
Kagen er bedst på bagedagen p.g.a. marengsen. Kagen er ikke fryseegnet

Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær

Halløj en lækker kage!

En rigtig årstids-sæson-kageklassiker har set dagens lys <3

Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager brombærkagen med kokosmarengs. Jeg glæder mig faktisk også til at prøve kokosmarengsen på andre kager? Den marengs var et kæmpe hit. Uhm alle de søde kage-ideer vi har i vente 🙂

Indrømmet. Det kan være svært at få marengsen høj og luftig, men tricket er at piske hviderne stive, uden at piske for længe og så herefter tilsætte sukkeret lidt af gangen. Jeg har brugt flormelis, da det opløses lettere i æggehviderne, så brug du også gerne det trick.. Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær Kokosmelet i marengsen giver den fineste smag, men gør marengsen lidt mere kompakt i det. Du kan fint udelade kokosmel, hvis du synes, men jeg synes det smagte fænomenalt godt og gav kagen en fin kontrast – bare lige et tip fra mig til dig 🙂

Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær Marengsen bliver knasende sprød på toppen og helt blød inde i midten. Helt perfekt faktisk og konsistensen blev fin, også selvom der var kokosmel i.

Kagebunden er en traditionel sukkerbrødskage og den var skøn! Brombærsyltetøjet kan du sagtens udskifte hvis du synes, men brombærvarianten var rigtig fin.

Jeg ilede over til sommerhusnaboer på alle sider med syltetøj og brombærkage med marengs. Nogle var ikke hjemme, men jeg stillede en lille “brombær-anretning” udenfor deres dør og skrev en sms. Der kom glad besked retur: “Vi glæder os til at komme hjem og smage!”

Mon ikke, jeg lige blev brombær-populær i sommerhusområdet lige dér? Jeg tror det. 🙂
I sommerhuset har vi de sødeste naboer. De er så hjælpsomme, venlige, søde og rare, så de fortjener i den grad kage og det får de da på finurlig vis også tit. 🙂

Kast du dig roligt ud i bromkage-eksperimentet. Det er en skøn kage, så måske du lige skulle tjekke om du har et brombærbed du kan røve? Man kan trylle SÅ mange brombærlækkerier, så bare kom afsted 🙂

Brombærkage med kokosmarengs - nem kage med brombær Rigtig god brombær-fornøjelse og god kage-bagelyst til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Stine Sulbæk

5 stars
Uhmm…. har faktisk opdaget at vi også har rigtig fine brombær i haven i år!! De sidste par år har været dårlige.
Du har vel ikke en super god og let opskrift på brombærmarmelade også så? :-)))

Tina

Bestemt en lækker kage, den vil jeg bage med alle vores mange hindbær 🙂
En smuk dag ønskes du herfra 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer