Brombær kage. Uhm her får du opskriften på en saftig og lækker kage med brombær og kokos marengs.

Brombærbuskene bugnede og vi har plukkede brombær i stor stil, da det var brombærsæson i sommerhus-området.

Vi tog en lille skål med, men på under ½ time blev den fuld. Næste gang må vi vist have den store skål med. Vi blev vildt overraskede over alle de brombær der var i området.
Perfekt, så er det brombær kage tid! 🙂
Det er så smart. Når brombær er modne slipper de planten let. Ja faktisk så hopper de næsten ud i hånden på dig.
Vi fik plukket 1,6 kg bær og jeg fik kogt en masse brombærmarmelade.
Både glas til naboerne og til os selv og så var der ovenikøbet rigeligt til en lækker brombærkage. Det er den lækre kage du skal høre om i dag. 
Hvis du nu læser dette og slet ikke kan opdrive et brombærkrat, så kan færdiglavet brombærsyltetøj sagtens bruges.
Du kan også sagtens bruge alle andre slags syltetøj til kagen: blåbær, ribs, jordbær, hindbær? Friske bær kan også bruges.
Prøv også denne saftige herregårdskage med blommer eller denne med friske rabarber
Det virker mega-overskuds-agtigt at koge marmeladen til brombærkagen selv, men det tog nu ikke særligt lang tid.
Men bare rolig. Du kan fint bage en lækker kage bare med et glas færdigkøbt marmelade.

Hvis du har brombær i din nærhed, er det dog oplagt at koge marmelade og bage brombær kage. To fluer med et smæk 🙂
Brombærkagen du skal høre om i dag, er en “bedstefars-skæg-agtig” kage bare med kokosmarengs. Halløj et kæmpe kage hit!
Jeg har længe haft lyst til at prøve at eksperimentere med kokos i marengsen. Du kan tro, at det ikke er sidste gang.
Kokos giver den fineste smag og der bliver lidt mere “bid” i marengsen. En lækker, lækker kage der minder meget om denne lækre herregårdskage.

Er du vild med kokos, vil du elske denne kage. Kokos kan dog også fint udelades, hvis du foretrækker det. Du bestemmer 🙂
Sikke en lang intro – håber din tålmodighed rakte? Her får du den længe ventede:
Få en god nem opskrift på brombær kage med kokosmarengs her:

Ingredienser
- 175 gram smør blødt
- 175 gram sukker
- 3 æggeblommer (gem hviderne til marengsen)
- 400 gram hvedemel
- 1½ tsk bagepulver
- 2½ dl mælk
- Ca. 200 gram brombærsyltetøj Andet syltetøj kan bruges. Friske bær eller frisk frugt, kan også bruges
Marengs:
- 3 æggehvider
- 200 gram sukker eller flormelis flormelis opløses bedre i marengsen
- 100 gram kokosmel kan udelades
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker hvidt og luftigt

- Del æggene og rør blommer i en af gangen (gem æggehviderne), Pisk godt efter hvert æg

- Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen skiftesvis med mælken

- Smør eller beklæd en lille bradepande med bagepapir og fordel dejen heri med en dejspatel. Min form målte ca. 27x35 cm.

- Bag kagen ca 20 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen skal ikke være gennembagt, men bare føles så fast ovenpå, at marmeladen og marengsen kan smøres på. Fordél syltetøjet på kagen

- Pisk æggehviderne stive og pisk herefter sukkeret langsomt i kun 1 spsk af gangen. Når marengsen er blevet blank, sej og tyk vendes kokosmel i. Fordel marengsmassen på kagen med en dejskraber

- Bag nu kagen ca. 30 minutter v. 150 grader varmluft (175 gr. alm. ovn). Kagen er færdig, når den er gennembagt og marengsen gyldenbrun. Serveres lun eller afkølet.

Noter
Kokosmel kan udelades, men det giver en rigtig god smag.
Marengsen er mest sprød på bagedagen, men kagen kan fint holde sig 2-3 dage, opbevaret tildækket. Jeg har ikke prøvet at fryse kagenEn saftig og lækker kage med brombær og marengs med kokos

Halløj en lækker kage!
En rigtig årstids sæson kage klassiker har set dagens lys <3
Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager en brombær kage med kokosmarengs.
Nederst i dette indlæg kan du finde flere opskrifter på med den dejlige kokos marengs. Den smager nemlig også godt på andre kager.
Sådan pisker du en høj og luftig marengs:
- Pisk hviderne næsten stive
- Sukkeret piskes i kun 1 spsk af gangen
- Piskes til marengsen er tyk, blank og sej og du kan trække toppe i marengsen
- Flormelis er lettere at opløse i marengsen

Kokosmelet i marengsen giver den fineste smag, men gør marengsen lidt mere kompakt i det.
Du kan fint udelade kokosmel, hvis du synes. Jeg syntes det smagte fænomenalt godt og gav kagen en fin kontrast. Bare lige et tip fra mig til dig 🙂
Marengsen bliver knasende sprød på toppen og helt blød inde i midten. Helt perfekt faktisk og konsistensen blev fin, også selvom der var kokosmel i.
Kagebunden er en traditionel sukkerbrødskage og den var skøn! Det lidt syrlige brombærsyltetøj klædte kagen rigtigt godt.
Jeg ilede over til sommerhusnaboerne med både syltetøj og brombærkage med marengs.
Nogle var ikke hjemme, men jeg stillede en lille “brombær-anretning” udenfor deres dør og skrev en sms. Der kom glad besked retur: “Vi glæder os til at komme hjem og smage!”
Mon ikke, jeg lige blev brombær-populær i sommerhusområdet lige dér? Jeg tror det. 🙂
I sommerhuset har vi de sødeste naboer. De er så hjælpsomme, venlige, søde og rare.
De fortjener i den grad kage og det får de da på finurlig vis også tit. 🙂
Kast du dig roligt ud i bromkage-eksperimentet. Det er en skøn kage, så måske du lige skulle tjekke om du har et brombærbed du kan røve?
Man kan trylle SÅ mange brombærlækkerier, så bare kom afsted 🙂
Få flere opskrifter med brombær her.
Rigtig god brombær-fornøjelse og god kage-bagelyst til dig 🙂
Få flere opskrifter på kager med kokosmarengs her:
1.

2.

3.

4.

5.

Få flere opskrifter på brombærkager her:
1.

2.

3.

4.







Uhmm…. har faktisk opdaget at vi også har rigtig fine brombær i haven i år!! De sidste par år har været dårlige.
Du har vel ikke en super god og let opskrift på brombærmarmelade også så? :-)))
Bestemt en lækker kage, den vil jeg bage med alle vores mange hindbær 🙂
En smuk dag ønskes du herfra 🙂