Marengs fuglereder med flødeskum og jordbær. Den dejligste sommerdessert.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

I dag får du opskriften på en nem og lækker sommerdessert, nemlig marengsfuglereder med fyld af flødeskum og jordbær.

Fuglereder har længe stået på min kage bage to-do og endelig lykkedes det. Ej hvor blev de bare vellykkede. Rustikke, seje og helt perfekte.Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Jeg formede fuglerederne med en ske og lavede en fin fordybning. Det kan man sagtens og jeg kan nemlig godt lide fuglereder, der ser hjemmelavede/rustikke ud.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Hvis du gerne vil have helt perfekt runde fuglereder, så sprøjt bare marengsmassen ud med en sprøjtetylle/sprøjtepose. Du bestemmer 🙂

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Fuglereder af marengs med fyld er en klassiker – altid et hit at servere som dessert, især om sommeren med friske bær.

Jeg pyntede bare mine fuglereder helt enkelt med flødeskum og jordbær. Helt enkelt men alligevel super lækkert. Jordbær og fløde hører bare sommeren til.

Jordbær kan du sagtens erstatte med andre bær. Prøv f.eks. også at lægge en skive vaniljeis på i stedet for flødeskum. Uhm en dejlig dessert!Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Måske du tænker: Marengs? Er det ikke svært at lave?

Ork nej. I opskriften nedenfor, får du nemme anvisninger på hvordan du gør.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Der er nogle små simple fifs, som sikrer dig en god og vellykket marengs. Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær – nem sommer dessert

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Marengs fuglereder med fløde og bær - nem lækker sommerdessert
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Portioner: 9 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marengs:

  • 3 æggehvider
  • 150 gram flormelis

Fyld:

  • dl piskefløde eller 9 tynde skiver vaniljeis
  • 1 tsk vaniljesukker kan udelades
  • 3-500 gram jordbær kan erstattes med andre bær

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne stive, til du kan vende skålen på hovedet
  • Tilsæt flormelis ca. 1 spsk af gangen, mens du pisker marengsen. Pisk godt og længe, til du har pisket en god blank og sej marengs, du kan trække toppe i med elpiskeren
    Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Drys gerne lidt siet flormelis under hver fuglerede, så slipper de bedre bedre. Fordel 1-2 spsk marengs pr. fuglerede
    Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
  • Lav en bred fordybning i midten, så det ligner en fuglerede. Jeg fik 9 af denne portion. Du kan også sprøjte marengsmassen ud med sprøjtetylle
    Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
  • Bag marengsfuglerederne ca. 45 minutter v. 100 grader varmluft. Marengsene er færdige, når de er sprøde og tørre. Lad gerne marengsene afkøle/tørre i ovnen med en åben ovnlåge.
    Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
  • Løsn forsigtigt fuglerederne fra bagepladen, når de er helt afkølet. En spatel er god at bruge
    Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
  • Pisk flødeskum og smag evt. til med vaniljesukker
  • Vask og rens jordbærrene og dup dem tørre. Halvér jordbærrene
    Jordbærmilkshake uden is - fedtfattig opskrift
  • Fordel flødeskum og jordbær på hver marengs. Pynt evt. kagerne med lidt grofthakket hvid eller mørk chokolade
    Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Noter

Du kan bruge marengsmassen til 1-2 marengsbunde (runde eller firkantede) og forme kagen som en marengslagkage
Du kan bruge andre bær i fuglerederne. 
Fordel gerne lidt smeltet chokolade i striber på fuglerederne.
Du kan også pensle bunden med smeltet chokolade, så bliver kagerne ikke bløde, selvom de står lidt tid.
Du kan også pynte fuglerederne med bærskum: flødeskum rørt med f.eks. jordbærkompot eller rabarberkompot
Marengs fuglerederne kan laves i god tid og de kan holde sig længe. Opbevar dem i en tætsluttende plastpose
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Lækre fuglereder med fyld af flødeskum og jordbær – nem og lækker marengs dessert.

Det er faktisk en super god idé at lave fuglereder som dessert. Faktisk er det en meget nem og billig dessert at lave og den ser også bare så festlig ud.

Du kan sagtens bage fuglerederne i god tid, for de kan holde sig længe. Opbevar dem bare i en tætsluttende plastpose.

Dejligt med desserter, der kan laves og forberedes i forvejen.Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Hvis du ikke har lyst til at lave fuglerederne som portionskager, så kan du jo selvfølgelig sagtens lave 2 marengsbunde af massen.

Det er også super flot at servere en marengslagkage, med jordbær og fløde

Marengs fuglerederne med fyld, vil blive bløde med tiden, når flødeskummet trænger ned i marengsen.Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Et smart tip er at pensle bundene med smeltet mørk chokolade. Når chokoladen stivner, laver den ligesom et “skjold” på marengsen, der så ikke bliver blød.

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Jeg har brugt friske bær på disse fuglereder, men du kan også pynte dem med bærskum af f.eks. jordbærkompot eller rabarberkompot
Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift
Nem kompot med jordbær - klar på 10 minutter
Se opskriften her
Jordbærkompot til skyr og dessert nem opskrift
Rabarberkompot - nem opskrift med vanilje
Nem og lækker rabarberkompot lavet i gryde
Se opskriften her
Rabarberkompot - nem opskrift med vanilje

Bare spring på. På kort tid fik jeg produceret dessert til 9 personer. Se lige hvor fin den er 🙂

Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

Perfekt sommerdessert, men også et hit til fødselsdag, studentergildet eller til fodboldlandskamp måske? De rød hvide farver passer jo perfekt i denne sammenhæng.

Du ville også kunne lave en Dannebrogskage ud af denne portion:

Lav 2 firkantede marengsbunde. Læg dem sammen med flødeskum og pynt som et Dannebrogs-flag med jordbær og flødeskum på toppen. Voila. Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær

I aften skal Danmark spille fodboldlandskamp.  På bloggens Facebook side tippede jeg jer om, at der var en ny “fejrings-hep-hep” kage på vej på bloggen.

De lille små fine marengs fuglereder klædt i rødt og hvidt, vil da være perfekte at servere i aften.

Hvis du gerne vil se opskrifter på flere lækre kager og desserter med jordbær, så kig med her

Jeg må hellere skynde mig at trykke på “udgiv” knappen, så du kan komme igang med bageriet. Du kan sagtens nå det 🙂Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig og rigtig god kamp også. Vi krydser fingre 🙂

Hvis du er vild med marengskager, så prøv også at kigge med på disse lækre kager her:
Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær
En lækker marengskage med Bastognekiksebund
Se opskriften her
Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
Lækker Pavlova med banan, blåbær og flødeskum
Se opskriften her
Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum
Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Se opskriften her
Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Se opskriften her
Forårslagkage med marengs - opskrift
Forårslagkage med marengs og mokkaflødeskum
Se opskriften her
Lagkage med marengs forårslagkage opskrift