Jordbærcreme – uhm her får du opskriften på en rigtig nem jordbærskum – nemlig flødeskum med jordbær.
Jordbærcremen er lavet med friske bær, så cremen kan du lave på få minutter. Den er så lækker!
En perfekt creme at lave til sommerens mange kager og desserter.
Hvad kan man bruge flødeskum med jordbær til?
Vi brugte den til denne dejlige jordbærkage med jordbærskum, men prøv den også til en dejlig lagkage a la denne med makroner måske? Eller som basis i denne nemme jordbærmousse?
Du kan også servere jordbærcremen på marengsbunde eller du kan lave en jordbærlagkage med store marengs lagkagebunde som disse. Små fuglereder / mini pavlova bunde med jordbærskum er også lækkert..
Man kan også også lave en lækker nøddebund a la denne og så bruge jordbær cremen som topping?
Endelig så kan cremen også bruges i en dejlig jordbærroulade eller imellem sprøde småkager, som f.eks. disse havreflarn.
Servér det også gerne på en skive vaniljeis eller som tilbehør til kage, f.eks. en dejlig brownie måske? Få flere tips nederst i dette indlæg.
Her kommer den nemme opskrift på:
Jordbærcreme – få en god nem opskrift på flødeskum med jordbær her
Ingredienser
- 150 gram jordbær blendede/revet på rivejern. Bruger du frosne bær, så tjek noten nedenfor. Hindbær kan også bruges
- 1¾ dl fløde jeg brugte Cremefine til piskning
- ½-1 tsk vaniljesukker smag til
- 2 spsk flormelis smag til
Sådan gør du
- Skyl ca.150 gram jordbær og blend dem eller riv dem på et rivejern. Rør flormelis og vaniljesukker i
- Pisk fløden til skum og vend jordbærpuréen i. Jeg brugte Cremefine. Det synes jeg giver en lettere creme og cremen skiller ikke så let.
- Smag til evt. med ekstra flormelis og vaniljesukker
Noter
Kan laves med f.eks. hindbær i stedet for.
Bruger du frosne bær, så kog dem op til en nem kompot med sukker og vanilje først. Kompotten skal afkøles helt før brug Få en nem opskrift på hurtig jordbærkompot her. Cremefine giver en lettere creme også kaloriemæssigt og cremen skiller ikke så let.Jordbærcreme smager godt med knuste makroner i.
Hvis du blander kondenseret mælk i cremen, så kan du fryse den til is. Få inspiration i denne opskriftJordbærskum med nem jordbærpuré – så lækkert at bruge til kager, desserter og hjemmelavet is
Sikke en skøn luftig creme med jordbær og flødeskum. Den smager jo helt af sol og sommer!
Jeg bruger tit Cremefine, når jeg laver jordbærcreme og andre flødesskumscremer. (Ikke reklame, men bare lige et tip til dig.)
Cremefine giver en lettere creme og indeholder færre kalorier.
Faktisk oplever jeg også at cremen aldrig skiller, når jeg bruger Cremefine? Måske det bare er et tilfælde? Bare lige nogle erfaringer jeg gerne vil dele med dig.
Tit kan man også købe Creme fine på tilbud og så køber vi gerne en masse, for de kan holde sig længe.
Skønt altid at have piskefløde klar i køleskabet, så man nemt og hurtigt kan trylle impulsive sommerdesserter. Jeg får ihvertfald tit ideer om sommeren. Måske du har det på samme måde? 🙂
Det er Cremefine til piskning, du skal bruge her.
Flere tips til jordbærcreme opskriften:
- Jordbærcreme smager godt med knuste makroner i.
- Prøv den også med hindbær eller andre sommerbær. Nam nam.
- Hvis du blander kondenseret mælk i cremen, så kan du fryse den til is. Få inspiration i denne opskrift
- Kan også laves med syltetøj/marmelade – a la denne hindbærskum
Få opskrifter på lækre kager og desserter du kan bruge jordbærcremen til:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.