Nakkefilet serveret med bulgur, squash og aubergine i Römertopf

  • Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i Römertopf
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i RömertopfEn lækker lækker ret skal du høre om i dag. En ret der ovenikøbet er vældigt sund, nem at lave, giver mad nok til to dage og kan lave sig selv imens du smækker stængerne op og læser i din yndlingsbog.

Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i RömertopfRömertopfen kom, så og sejrede igen.

Dagens menu var marineret nakkesteg stegt på toppen af bulgur og grøntsager i tomatsauce.

Det gik faktisk rigtigt fint med at tilberede bulgur på den måde. Et lidt spændende projekt, og et lidt umuligt projekt, når man tænker efter, for bulgur og kød skal jo slet ikke tilberedes i lige så lang tid.

Projektet lykkedes og jeg må sige, at det blev den mest smagfulde bulgurret jeg nogensinde har smagt! Vildt lækker, men jeg havde også puttet en masse gode grøntsager i.

DSC_4775

Her kommer opskriften til dig:

Marineret nakkefilet lavet i Römertopf på toppen af bulgur, grøntsager og tomatsauce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 50 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 8
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 marineret nakkefilet á 1 kg
  • 1 pakke grov fuldkornsbulgur á 500 gram
  • 4 dåser flåede tomater
  • 2 løg og 3 rødløg i smalle både
  • 1 squash i tern
  • 1 augergine i tern
  • 2 peberfrugt i strimler
  • 1 bundt forårsløg i skiver
  • 1 liter vand
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfen i blød i vand (du skal bruge den største Römertopf, eller nøjes med ½ portion)
  • Hæld de flåede tomater i bunden af Römertopfen
  • Skær grøntsagerne og fordel dem i Römertopfen
  • Drys med rigeligt salt og peber
  • Fordel bulguren på toppen og allerøverst placerer du nakkestegen
  • Sæt Römertopfen i en kold ovn og sæt temperaturen op på 175 grader varmluft i 2 timer. Er din steg større end 1 kg, skal retten have 2½-3 timer
  • Servér - gerne med friskbagt brød til med smør

DSC_4770Når retten har fået den angivne tid, så tag fadet ud og sæt evt. stegetermometer i stegen for at se om den har fået nok. Sæt evt. stegen lidt ind i ovnen for sig selv et kvarters tid, imens bulguren trækker med låg på.

Hvor er det bare nemt at tilberede mad i Römertopfen på den måde og det bliver altid lækkert mad. Jeg bliver ved med forundres positivt over min stegesto – jeg kan virkelig anbefale dig at anskaffe dig én, hvis du ikke allerede har én i forvejen.

DSC_4781

Til dagens portion har jeg brugt min største stegeso – grøntsagerne fylder meget og bulguren udvider sig meget under tilberedningen. Har du kun en lille Römertopf, så skal du nøjes med en halv portion her.

Her kan du se processen i billeder trin for trin:

Det var en færdigmarineret nakkesteg jeg købte, ellers vil du fint kunne marinere din ferske nakkestegmed olie og yndlingskrydderier eller pesto tænker jeg? Du kan sagtens erstatte nakkestegen med kalkunbryst eller lignende?

Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i Römertopf

Da jeg skulle sætte min Römertopf i ovnen opdagede jeg at jeg havde fyldt toppen og brugte bunden som låg. Det så fjollet ud, men det fungerede faktisk fint, for bunden er bredere har og har mere plads.

Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i Römertopf

En lækker lækker servering – kødet blev supermørt, og bulguren også. Smagen var rigtig fin. Du kan mene at der er meget løg i retten, men det er nødvendigt, for at give god smag.

Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i RömertopfDu skal også tilsætte rigeligt salt og peber. Der skal et pænt lag til. Se selv, kokken har beviser. 🙂

DSC_4786I dag havde vi bagt et lækkert brød i hævekurv, som passede fortrinligt til retten. Det smarte med Römertopf-mad er, at både hovedret, tilbehør, grønt og sauce laves færdigt i ét. Smart!

Jeg sender hermed retten min allerbedste anbefaling. Tænk at sundt mad kan smage så godt. Jeg kan næsten høre kiloene rasle af. Er jeg ikke dygtig eller? Jeg har slet ikke bagt kage i dag. Jeg prøver virkelig at styre mig, vil gerne tabe 3-5 kilo og så du’r det altså ikke at bage og spise kage hver dag. Øv.

Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i Römertopf

Nå men jeg har hygget mig gevaldigt i dag. Især har jeg muntret mig med en livlig ostedebat der har været på bloggens Facebookside – jeg flashede min morgenostemad og proklamerede at jeg nu officielt er blevet sådan én der spiser brie-ostemadder!

2015-05-17 09.42.07

Sikke en livlig debat der opstod om ost, da jeg efterlyste jeres yndlingsoste. Man kan blive meget oste-oplyst af at læse med her, min oste-indkøbsseddel er i hvert fald blevet rigtig lang!

Dejlig miniferie – i morgen kalder arbejdslivet igen


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer