•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mon jeg er den eneste der glæder mig til de første nye kartofler hvert forår? Jeg tror det ikke.

Heldigvis er sæsonen jo lang, for de nye udenlandske kartofler kan vi købe før den danske sæson starter. Heldige os.

Nye kartofler smager skønt bare nykogte med smør på, men i dag får du opskriften på lækre nye kartofler smørristede i ovn sammen med grønne asparges. Det lækreste kartoffelfad.

At lade de nye kartofler riste i ovnen gør dem ekstra sprøde og lækre, men kartoflernes fasthed bevares, for jeg har forkogt dem og så bare ristet dem kort tid i ovnen. SÅ lækkert. Det må du altså prøve 🙂Nye kartofler i ovn med asparges og smørDe grønne asparges har jeg brugt fordi de ofte også er i sæson, når man kan købe de første nye kartofler.

Ægte sommerbebudere er de – både de nye kartofler og de lækre asparges! De frister altid mig og jeg/vi storspiser mange af lækkerierne, så snart vi har chancen 🙂Nye kartofler i ovn med asparges og smørNogle gange kan du være så heldige, at kartoflerne kan købes vaskede og det er smart, for så slipper du nemlig for at skrabe dem.

Er kartoflerne helt nye, så er de dog rimeligt nemme at skrabe, men jeg foretrækker, hvis muligt, at lade skrællen blive på, for her gemmer der sig nemlig både ekstra smag og gode vitaminer.Nye kartofler i ovn med asparges og smørJeg er totalt fan af dampede asparges med smør og salt, men de grønne asparges smager nu altså også godt når de ristes med smør i ovnen sammen med kartofler.

Du må ikke synes det er synd for de friskopgravede herligheder, før du har prøvet at smage kartoffelfadet. Jeg er sikker på at du bliver vild med det 🙂Nye kartofler i ovn med asparges og smørDe nye kartofler i ovn med asparges vil med garanti vække jubel omkring dit sommer-middagsbord. Bare spring på 🙂Nye kartofler i ovn med asparges og smørOpskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Nye kartofler i ovn med asparges, smør & salt

Nye kartofler i ovn med asparges og smør
Lækre nye kartofler smørristede i ovn med asparges
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Nye kartofler i ovn med asparges, smør & salt
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: asparges, kartofler i ovn, nye kartofler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,5 kg nye kartofler vaskede
  • 1 bundt asparges skåret i 2-3 cm stykker. Du kan bruge andre grøntsager f.eks. forårsløg
  • 25 gram smør
  • groft salt

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne og skrab dem evt.
    Nye kartofler i ovn med asparges og smør
  • Kog kartoflerne i ca. 10 minutter - afhængigt af hvor store de er.
  • Skyl aspargesene og skær dem i 2-3 cm stykker (minus den nederste hvide del)
    Nye kartofler i ovn med asparges og smør
  • Hæld vandet fra kartoflerne, sluk komfuret og stil gryden tilbage på blusset og lad nu kartoflerne damptørre. Læg aspargesstykkerne ned i gryden til kartoflerne, så de "damper" lidt med
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Fordel kartofler og asparges i fadet og vend godt rundt. Halvér de største kartofler - jo mindre bidder, jo sprødere kartofler. Fordel smørklatter på toppen af kartoffelfadet og drys med groft salt
    Nye kartofler i ovn med asparges, smør & salt
  • Bag kartoffelfadet i ovnen i ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. Rør rundt i fadet, når halvdelen af tilberedningstiden er gået. Kartoflerne er færdige, når de er sprøde udenpå.
    Nye kartofler i ovn med asparges og smør
  • Servér straks - f.eks. til en rødspættefilet eller som tilbehør til en omelet eller til grill?
    Omelet med stegte nye kartofler og asparges

Noter

Pas på ikke at give fadet for lang tid i ovnen, for så kan aspargesene nemlig godt blive tørre
I stedet for asparges kan du bruge forårsløg - de smager også godt, når de er bagte/grillede i ovn.
Prøv kartoffelfadet til en stegt rødspættefilet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nye kartofler i ovnen med grønne asparges, smør og salt – de lækreste ovnkartofler!

Vi spiste de nye kartofler og de grønne asparges som tilbehør til en lækker omelet, uhm det var altså også bare et hit.Omelet med stegte nye kartofler og aspargesDet smarte ved at forkoge kartoflerne er at du kan nøjes med kun lige at riste dem kort tid i ovnen, og herved bevarer kartoflerne deres fasthed og det er godt.

Smør og salt er et hit til nye kartofler og grønne asparges og det var altså bare en god idé at lade dem riste sammen i ovnen. Det må du altså prøve, så snart du får chancen og kan købe nye kartofler og friske grønne asparges i butikken eller i din vejbod.

Prøv dem til en helstegt rødspættefilet, en rugmelspaneret fiskefilet eller måske til en grillkylling på grillen?

Fiskefilet sprød og lækker opskrift med rugmel
Smørstegte fuldkornspanerede rødspættefiletter og pommes frites
Se opskriften her

God fornøjelse med kartoffelretten – jeg håber den vil smage dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •