•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6328I dag skal du høre om en rigtig nem menu. En menu som de fleste børn vil juble over og nogle voksne måske tænke. okay så…..  Stor madkunst er det da vist ikke?

Du skal høre om ostegratineret makaroni, stegt røget medister og hurtige tomatbrød. 

Arrangementet kom egentligt i stand, fordi jeg sad på terrassen og ikke gad lave mad. Kender du det? Sådan har jeg det tit når solen skinner… 😉

Jeg havde købt en røget medister, fordi planen var at vi skulle prøve at grille den, men sådan gik det ikke. Halvdelen af familien kom først hjem kl. 19 og jeg gad ikke storme rundt inden og tænde op i grill. Jeg prioriterede terrassetid med bog og te. Sådan kan det gå. FEDT! 😉

Menuen blev hurtigt omprogrammeret til: Stegt røget medister og hurtigt ostegratineret makaroni.

DSC_6327

DSC_6333

Her kommer opskriften som dine børn vil elske:

Ostegratineret makaroni og stegt røget medister.

Du skal bruge: 

1 pakke røget medister (eller koteletter, eller bøffer, eller…?)

500 gram makaroni

3 spsk. smør.

6-7 dl mælk

4-5 spsk. mel

1 tsk. muskatnød

Et knivspids salt

Evt.: 100 gram ost

DSC_6324

Tomatbrød:

Brødrester : morgenboller, flute, franskbrød. Hvad har du ellers?

4 tomater. Ost. Oregano, salt og peber.

Sådan gør du:

Skær den røgede medister i skiver og svits den. Du behøver ikke fedtstof, der er rigeligt fedtstof i medisteren selv.

DSC_6287 DSC_6297

Måske man kunne have drysset med lidt paprika? Det gjorde jeg ikke, men det kunne have smagt godt?

DSC_6310Kog nogle hurtige makaroni, formen er såmænd ligegyldig.DSC_6291

DSC_6313 Imens makaronien koger, laver du hurtigt en opbagt sauce.

Smelt smør og bland mel i. Bland mælk i og bag saucen op. Smag til med salt og muskatnød. Rør osten i tilsidst (kan udelades).

DSC_6296

DSC_6311

Bland makaronien i saucen og hæld den i et ildfast fad. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter v. 175 grader varmluft og gratiner til overfladen er gylden. DSC_6314Skynd dig få tomatbrødene i ovnen, så de kan tilberedes sammen med den gratinerede makaroni.

Snit tomater. Læg en skive ost på en halv bolle/et halvt flute og læg 2-3 skiver tomater på toppen. Drys med lidt oregano og lidt salt og peber. 
DSC_6289DSC_6298 DSC_6300 DSC_6303

Gratinér brødene 15-20 minutter, eller til de er sprøde og osten er smeltet. Uhm! Hvis forældrene ikke er vilde med ostegratineret makaroni, så vil jeg vædde med, at de fleste voksne vil elske disse brød. At det så er et sandt Stop madspilds-projekt gør jo bare brødene endnu bedre. 
DSC_6325
Så er den gratinerede makaroni færdig, den røgede medister lige lovlig velstegt og den gratinerede makaroni kunne godt have fået 10 minutter til.

DSC_6333

For at være ærlig, så jublede jeg ikke ved udsigterne til denne menu, men stor var min overraskelse, da jeg satte maden på bordet. Min søn tog en portion, to portioner, tre portioner……Need I say more? 😉

Jeg tror det er en familiefavorit der er udviklet her? Jeg spiste mig mest mæt i brødene. Min mand spiste ketchup til og så ud som om han var i børne-himmerige. Igen. 😉

Der er bestemt basis for udvikling af den ostegratinerede makaroni og næste gang vil jeg måske bare stege/grille en kotelet til i stedet for, eller hvad kunne vi ellers finde på at spise til?

Så fik du indblik i vores hurtige onsdags-mad, der ikke var stor madkunst, men hverdagsmad af den lidt sølle slags. Du kender jo mig efterhånden. Ingen forstillelse her. Dage med sølle hverdagsmad er der også i min familie. Håber du kan finde inspiration alligevel?

P.S.: Sønnike har allerede spurgt, om der er rester til imorgen (beviset for, at det virkelig ER en familiefavorit der er født her! 😉

DSC_6329


  •  
  •  
  •  
  •  
  •