•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6417Det er sommer, det er sol og det er rabarbertid.

Rabarber oh la la, man kan jo bage de lækreste kager! Sådan en kage skal du høre om i dag. Den er i den fedtfattige kategori, ja altså hvis man ser bort fra flødeskum og marcipan.

Jeg har 3 rabarberplanter i haven, der desværre ikke giver så godt i år efter sidste års omplantning. Prøv at se så små tynde stængler dagens høst bestod af!

Jeg står tit og nedstirrer planterne, i håbet om, at nye hurtigere vil skyde op. DSC_6371Men prøv alligevel at se, så lækker en kage jeg fik tryllet. Uhm – den allerbedste rabarberkage, svampet p.g.a. skyr og rigelige mængder marcipan.DSC_6412Jeg skynder mig at bringe opskriften på:

Sprød saftig rabarberkage med skyr, mandler og marcipan: (6-8 personer)

Sprød saftig rabarberkage med skyr, mandler og marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 1 tærte
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 bundt rabarber ca. 3-500 gram Kan erstattes med anden frugt
  • 3 dl. skyr ylette, yoghurt, tykmælk, kvark eller lignende kan bruges
  • dl. sukker
  • 2 tsk. vanillesukker eller 1 tsk. vanillepulver.
  • 10 gram smeltet smør ca 10 gram
  • dl. mel
  • tsk. natron
  • 150 gram marcipan i tern ca. mere/mindre kan gøre det.
  • Drys: Mandelflager og evt. perlesukker
  • Tilbehør: Flødeskum eller vanilleis

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Snit rabarber i 2 cm stykker.
  • Bland sukker og vanille med skyr ell. lign.
  • Tilsæt 2 spsk. smeltet smør.
  • Bland natron med mel og rør det i skyrblandingen.
  • Tilsæt rabarber og marcipantern og rør godt. Dejen kan hurtigt røres med ske.
  • Smør et et tærtefad og fordel dejen heri med en dejskraber. Drys med mandelflager og perlesukker.
  • Bag rabarberkagen 30-35 minutter v. 150 grader varmluft. Når kagen er fast og gylden, er den færdigbagt.

 

DSC_6413Dejen kan hurtigt røres sammen imens du er igang med hovedretten. Når maden tages ud af ovnen, sættes kagen ind og vupti er der dessert 30 minutter efter. Så lækkert!
DSC_6372DSC_6383Smør et et tærtefad og fordel dejen heri med en dejskraber. Drys med mandelflager og perlesukker.  Voila! Nem kage, ikke?
DSC_6388DSC_6411Vi grillede på terrassen i dag og det passede med at kagen var færdig, da vi havde spist dagens grillmenu. Vi spiste grillet marineret nakkesteg, som blev virkeligt lækker, og den kommer du til at høre mere om i morgen.
DSC_6416Den store tålmodighed havde vi ikke da kagen skulle skæres (det har man sjældent med lune kager) og det var en smule svært at skære smukke stykker af den helt varme kage. Måske det bliver nemmere hvis man lige lader kagen afkøle lidt?

Men på den anden side, når der serveres iskoldt flødeskum til kage, så skal kagen jo også helst være lidt lun? 😉
DSC_6421Lækker lækker kage, der kan laves med meget få armbevægelser. Kagen er uden æg, som du nok har bemærket og med næsten intet fedtstof. Det pudsige er, at kagen smager “helt rigtigt” alligevel. 🙂 Skyr er fantastisk at bage med. Det giver saftighed til kager og det gør, at man kan reducere i fedtstofmængden. Find her endnu en lækker rabarberkage med skyr, marcipan

Rabarber kan erstattes med æbler, pærer, jordbær eller anden frugt.
DSC_6414Servér og spis gerne kagen på en solbeskinnet terrasse. Den er en fryd for øjet og en fryd for ganen, men solskin hjælper altid.

Fantastisk at kunne nyde en lun aftendessert i det fri, med en aftensol der skærer i øjnene. Det har været den skønneste dag og jeg har nydt den i fulde drag. Jeg har læst en hel bog på terrassen og det har føltes som om jeg har haft sommerferie i en hel uge.

Terrassetid med bog er det bedste for mig!
DSC_6418Jeg håber du har nydt fridagen lige så meget som jeg? De næste dage skal jeg arbejde, så ingen ferie til mig. Jo på lørdag kl. 14 …der har jeg “sommerferie” igen… 😉

Og skal vi så ikke sammen krydse fingre for, at mine rabarberplanter snart “speed-gror” nogle flere rabarberstængler til mig?? 😉DSC_6375


  •  
  •  
  •  
  •  
  •