Pæretærte med ingefær, mandler og fed økologisk creme fraiche

DSC_8360

Sådan kan det gå, når der er fuldfed økologisk cremecraiche på tilbud i supermarkedet, og 4 små Clara Friis pærer i frugtskålen, der plager om at blive brugt.

Pludselig var der en lækker pæretærte på vej, også selvom det var mandag.Også selvom der var gråt, skummelt og koldt udenfor og også selvom alle i familien var tvære og trætte.

Tærten tog 10 minutter at røre sammen og ja jeg ved godt at man ikke har godt af at trøstespise, men jeg må indrømme, at pæretærten i den grad piftede den trætte skumle mandag op! Løftede den ret højt op faktisk.

DSC_8363

Jeg må sige, at den fuldfede creme fraiche på 38% gjorde sit til det. Øj den var lækker. Gul, fast og fed. Økologiske fedtprocenter er nogen gange guld værd. Min normale cheasy fraiche blegner noget ved siden af, det må jeg indrømme. Prøv den fuldfede! 😉

Tror fremover, at hvis jeg skal synde, så gør jeg det med stil. Så bliver det den øko-fuldfede fra nu af.:-)

DSC_8369

Her kommer opskriften på den lynhurtige pæretærte med mandler, ingefær og perlesukker: 

1 æg

125 gram sukker

3 tsk. vanillesukker

25 gram smeltet smør.

1½ dl. yoghurt/creme fraiche/ymer/kærnemælk

225 gram mel

3 tsk. bagepulver

2 tsk. stødt ingefær.

4-6 pærer skåret i både.

Pynt: Et par håndfulde grofthakkede mandler, perlesukker

Tilbehør: creme fraiche, vanilleis, flødeskum

Kagen i sig selv er ret fedtfattig, Pyt! Så gør det ikke noget at det var den fuldfede creme fraiche der blev brugt som tilbehør 😉

Sådan laver du pæretærte med ingefær og mandler:

Pisk æg og sukker til æggesnaps. Tilsæt vanillesukker, smeltet smør og tykmælk. Rør godt. Tilsæt mel iblandet bagepulver og ingefær.
DSC_8346
Jeg havde ikke tykmælk på lager, men udover den fuldfede creme fraiche, havde jeg også en bøtte cheasy fraiche på lager. Jeg snuppede lidt af den. DSC_8348 DSC_8350 Ingefær og bagepulver blandes i melet, som tilsættes. DSC_8351 Dejen røres sammen.DSC_8352 Et tærtefad pensles med smeltet smør og dejen fordeles heri, bedst med en dejskraber. DSC_8353 Pærerne skæres i både. DSC_8355Tærten pyntes med pærebåde, der stikkes godt ned  kagen. Drys med grofthakkede mandler og perlesukker. 
DSC_8361Bag kagen 20-25 minutter ved 150 grader varmluft.

Sprød lækker pæretærte med lækre sukkerristede mandler på toppen. Uhm!DSC_8367 DSC_8366

Nyd tærten lun, med en god klat creme fraiche til.

Det er okay at forkæle sig selv på en af de tunge mandage. Trænger du også til forkælelse, er her et godt og nemt bud 🙂
DSC_8374

Mere inspiration

18
Skriv en kommentar

9 Kommentar tråde
9 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Anne Engelbreth Sønderby

Hej Gitte

Har du prøvet at tilsætte fx frosne bær? Tænker på at prøve grundopskriften samt tilsætte frosne blåbær, lidt marcipan samt en smule limesaft.

Hvad tænker du?

Louise

Har lige smagt dem… Smagen er skøn men kagen ret klæg og tung men stadig lækker og den blev rost af gæsterne… Det blev helt flydende da jeg rørte skyr’en ud i æggemassen og tilsatte jo mælk men som om at massen kun kunne absorbere halvdelen af melet… må prøve igen igen 🙂 men måske Skyr bare suger alt melet da det er så fedtfattigt ?

Louise Petersen

Hej gitte. Har lige bagt to af dine kager. En med pærer og en med æbler. De ser rigtig flotte ud men dejen var meget meget fast og slet ikke smørbar så måtte tilsætte en del sødmælk. Skete begge gange på trods af at jeg anden gang brugte mindre mel. Alle målene var rigtige men brugte cheasy vanilje skyr men burde vel ikke gøre noget ??

Louise Petersen

Har lige sat to af dine kager i ovnen. En med pærer og en med æbler. Brugte cheasy vanilje skyr. Men min dej blev virkelig fast og slet ikke smørbar så måtte vende en del sødmælk i den. Skete begge gange men kagerne blev gode. Er det noget at gøre med skyr’en ? For alle målene var rigtige

Anne Engelbreth Sønderby

Mums den er altså god.
Har du prøvet med fx. æble i stedet.
Eller måske andre ting?
Står og skal bruge den til gæster, så vil nødig “tage chancen” og putte æbler i, hvis det ikke duer.

P.s.: Den er også lækker med hjemmelavet flødeis med chokoladestykker i.

Anne Engelbreth Sønderby

Den er lige kommet ud af ovnen og bliver så frosset når den er blevet kold.
Hold op, hvor er den fin og hvor dufter den dejligt. Ingefæren sammen med sukker osv. dufter virkelig godt.
Glæder mig til at servere den til vires tøseaften i næste uge.
Vh Anne

Anne Engelbreth Sønderby

Kan den laves i forvejen og fryses?
Evt. vente med at bage den til dagen, hvor den skal bruges?

Lærke

Bare det er økologisk, så er det sundt 😉 (prøv også Thiese’s)
skal klart prøve denne kage ….

Sofie

Tærten ser dejlig ud! Jeg vil også til enhver tid hellere have en lille (eller en stor) smule ordentlig og fed creme fraiche end en hel masse kedelig “sund” en med lav fedtprocent

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer