Chokoladeroulade med smørcreme nem opskrift

  • Chokoladeroulade nem opskrift med smørcreme
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokoladeroulade nem opskrift med smørcreme

Den roulade du nu skal høre om, er intet mindre end verdens bedste og lækreste! Og endnu bedre: Den tager under en halv time at lave, alt inklusiv.

Den lækkersultne teenagedatter har plaget hele weekenden om chokoladeroulade.

Hun afslørede, at hun havde drømt om den længe og at det var det eneste der ville kunne gøre hende lykkelig.

Sådan en melding kan en bage-glad mor da ikke stå for 🙂

Heldigt, at en chokoladeroulade er lynhurtig at lave, så det er nemt at få teenage-jubel i husetChokoladeroulade nem opskrift med smørcreme

Inden du får opskriften, bliver du beordret til at tage en pakke smør ud af køleskabet. Smørcremen, der skal i rouladen, skal nemlig røres med blødt smør. Smørcreme, skal der rigtigt smør i, hvis man spørger mig, smagen er bare i top så.

Glæd dig chokoladerouladen smager bare skønt og ikke mindst den gode smørcreme 🙂

En roulade er den nemmeste kage du kan bage. Perfekt til uventede kaffegæster eller den pludseligt opståede lækkersult.

Jeg iler med at bringe dig opskriften, du får den lige her:

Chokoladeroulade med smørcreme nem opskrift

Nem og lækker chokoladeroulade med smørcreme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: chokoladeroulade, roulade, smørcreme
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Rouladedej

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g kartoffelmel
  • 3 spsk. kakao
  • 1 1/2 tsk. bagepulver

Smørcreme

  • 2 æggeblommer alm. ell. pasteuriserede
  • 125 g blødt smør
  • 100 g flormelis 1 spsk. vanillesukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk en æggesnaps af æggene. Brug gerne din køkkenmaskine eller elpisker, hvis du ikke gider piske dig lam i armen med et piskeris. Æggesnapsen skal være tyk og hvid.
  • Bland de tørre ingredienser i en skål og sigt blandingen i æggesnapsen. Vend let melblandingen i, evt blot med en dejskraber. Det er vigtigt at melet ikke bliver pisket kraftigt i.
  • Bred dejen ud på et stykke bagepapir. Brug dejskraberen. Træk dejen ud i alle ender og kanter på bagepladen.
    Chokoladeroulade nem opskrift med smørcreme
  • Bag rouladen midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. Hold øje med den. Den må ikke blive brændt i kanterne.
    Chokoladeroulade nem opskrift med smørcreme
  • Imens rouladen bager, rører du hurtigt smørcremen sammen. Alle ingredienserne røres sammen - brug gerne en dejskraber
    Chokoladeroulade nem opskrift med smørcreme
  • Nu er rouladen færdigbagt.
  • Læg et stykke bagepapir på bordet og drys med sukker.
  • Vend rouladen ud på sukkerpapiret med bunden opad. Fugt en klud og væd bagepapiret. Nu kan du langsomt trække bagepapiret af. Lad rouladen afkøle nogle minutter
  • Smør smørcreme på med en dejskraber
    Chokoladeroulade nem opskrift med smørcreme
  • Rul rouladen sammen og læg den med sammenføjningen nederst.
    Chokoladeroulade nem opskrift med smørcreme
  • Rouladen nydes straks og opbevares på køl
    Chokoladeroulade nem opskrift med smørcreme

Noter

Chokoladerouladen kan holde sig på køl 2-3 dage
Du kan bruge andet fyld til rouladen end smørcreme. Prøv også med flødeskum og bananskiver? Uhm

En skøn chokoladeroulade der er nem og hurtig at lave

Chokoladeroulade nem opskrift med smørcreme

 Noget pudsigt sker i ovnen, når du bager roulade. Dejen hæver op som en stor boble, for sidenhen at falde sammen. Det er helt som det skal være, men man forundres da lidt ved dette syn 😉

Hold øje med at rouladen ikke branker
DSC_8279
…og nu til den gode smørcreme. Halløj den smager godt og man er jo heldigvis nødt til at prøvesmage for at se om der skal mere vaniljesukker i 🙂
DSC_8286En blød smørcreme, der er også vil være fin at servere som creme til en god chokoladekage? eller måske i hjemmelavede Oreo-agtige småkager. En skøn smørcreme hvor alle i huset vil være vilde med at slikke skålen 🙂DSC_8288Sådan ser chokoladerouladen ud før den rulles sammen. Den nemmeste kage at bage 🙂DSC_8290Sukkerdrysset har flere formål. Det forhindrer rouladen i at hænge i papiret og det pynter faktisk også ganske fint ikke?Chokoladeroulade nem opskrift med smørcreme

Så er der chokoladeroulade – verdens bedste!

Man kan næsten ikke dy sig for at smage, men rouladen skulle efter sigende have bedst af at afkøle, så smørcremen kan stivne helt.

Her i huset kan vi ALDRIG vente! 🙂

Hvis jeg var dig, ville jeg kaste mig ud i en smagsprøve med det samme. Har du aldrig bagt roulade før, så prøv du endelig dit første forsøg med denne. Den nemmeste og lækreste kage. Rouladen smager FANTASTISK 🙂
DSC_8292Så er der lækker roulade til den rouladehungende teenagedatter og alle vi andre lækkersultne i familien.

Verdens bedste chokoladeroulade, hvis du spørger mig. Den styger direkte ind i kategorien “Familiens favoritter”.

Jeg er sikker på at rouladen også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂 
DSC_8299


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Birgitte

Hej,
Jeg bor i England og vi har ikke pastauriserede aeggeblommer. Hvor meget er et baeger?
Tak

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer