•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbærI dag skal du høre om en rigtig lækker dessert, som vi nød en dejlig sommerdag i sommerhuset.

Det er bagende varmt, men alligevel fik vi lyst til en sommerlig dessertkage og marengs er rigtigt godt i denne sammenhæng, for marengs skal nemlig ikke bages ved høj temperatur.

En Pavlova er en lækker marengskage, med bær/frugt og flødeskum. En meget nem kage at lave og den pynter så fint på dessertbordet. Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

Det er super nemt at lave marengs og faktisk skal du kun bruge ganske få ingredienser: æggehvide, sukker, flødeskum og bær/frugt.Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbærVi havde blåbær på lager i sommerhuset og så havde vi bananer, som jeg prøvede at putte i. Halløj en lækkerbisken! Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

Det smagte mega godt med banan i en pavlova, så prøv du endelig også gerne det. Det bliver ikke for sødt, slet ikke.

Vi var 4 mand til bords og dagens pavlova med banan smagte så godt, at der kun var 1/4 kage tilbage.Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

“Dette er bare den bedste kage du har lavet!” “Hvor mange gange må man tage??”

Det var nogle af de begejstrede kommentarer min familie kom med, efter de havde prøvesmagt kagen. Det må da vist siges at være en god anbefaling 🙂

En kæmpe succes, og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig. Den er SÅ lækker og meget nem at lave. Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

I dagens marengs har jeg tilsat ½ tsk eddike og lidt salt, fordi det gør marengsen ekstra sej. Du kan sagtens udelade eddike, så bliver marengsen bare mere porøs, men stadigvæk rigtig fin.Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

Du skal ikke være nervøs for om eddiken kan smages, den skarpe eddikesmag fordamper nemlig under bagningen, så den lille portion eddike vi slet ikke kunne smages.Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbærJeg brugte hvidvinseddike, men du kan sagtens også bare bruge almindelig lagereddike.
Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbærOpskriften på den lækre pavlova med banan, flødeskum er rigtig nem og du får den lige her: Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

Pavlova – opskrift med banan, fløde & blåbær

 

Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
Lækker Pavlova med banan, blåbær og flødeskum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 5 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: banan, blåbær, Pavlova
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Marengsbund:

  • 2 æggehvider
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk eddike hvidvinseddike eller lagereddike kan bruges. Eddike kan også udelades
  • 1 knivspids salt

Fyld:

  • 1 banan Du kan godt bruge 2 stk
  • dl fløde piskefløde eller creme fine
  • 100-150 gram blåbær andre bær kan bruges
  • Revet mørk chokolade kan udelades

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Put æggehviderne i en skål
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Pisk æggehviderne let, til du kan vende skålen på hovedet, uden æggehviderne falder ud. Tilsæt eddike, vaniljesukker og salt
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Drys sukkeret meget langsomt i, imens du pisker. Pisk gerne sukkeret i over minimum 3-5 minutter
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Pisk til marengsen er tyk, blank og sej og du kan trække toppe i massen
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og tegn et omrids omkring en tallerken på bagepapiret. Den tallerken jeg målte efter, var 25 cm. i diameter
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Fordel marengsen indenfor den tegnede kant, uden at komme helt ud til kanten. Vend evt. papiret om, så farven fra stregen ikke smitter af.
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Skru ovntemperaturen ned til 125 grader varmluft og bag nu marengsen i ca. 45 minutter. Når bagetiden er gået, så sluk for ovnvarmen (men lad blæseren i ovnen køre). Lad nu marengsbunden stå og tørre i ovnen i minimum 20 minutter eller gerne til marengsbunden er helt kold. Bruger du alm. ovn, så bag ved 150 grader.
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Løsn marengsbunden forsigtigt fra bagepapiret med en paletkniv og læg den over på et serveringsfad
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Skær bananen i skiver og læg den på marengsbunden. Jeg brugte kun 1 banan, da jeg tænkte at 2 ville søde for meget, men prøv dig gerne frem
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Pisk fløden til skum og læg den på toppen af kagen
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Skyl blåbærrene og lad dem dryppe godt af
  • Drys lidt mørk chokolade på toppen og fordel blåbærrene på toppen.
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær
  • Stil kagen på køl. til den skal serveres. Den har godt af at sætte sig nogle timer i køleskabet
    Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

Noter

Du kan bruge anden frugt/andre bær til kagen
Du kan blande lidt creme fraiche eller græsk yoghurt i flødeskummet, for at gøre den lidt syrlig
Bland evt. lidt kakaopulver i marengsen, så får du en lækker chokoladepavlova
En marengs bages længe ved lav temperatur. Du kan bage denne pavlova ved 100 grader varmluft og så forlænge bagetiden til 75 minutter + tørretid efterfølgende.
Du kan rive lidt marcipan i marengsdejen, det giver også en rigtig god smag i en marengsbund og gør også konsistensen sej
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær

En rigtig nem og lækker Pavlova dessertkage med bananer, flødeskum og blåbær

Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbærKombinationen banan – flødeskum og marengs var genial og min familie jublede. “Det er den bedste kage du har lavet mor!”

Blåbær gav lige et tilpas syrligt strejf til kagen.  Du kan tilsætte lidt græsk yoghurt eller creme fraiche til flødeskummet, men det er ikke nødvendigt, hvis du bruger syrlige bær på toppen. Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbærDu kan sagtens pynte med de bær du lige kan opdrive. Lige nu er det brombærsæson og jeg tænker de også vil kunne være fine på kagen? Faktisk tror jeg at de også at brombær vil gå godt i spænd sammen med banan. Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbærDu kan fint også udelade banan og bare nøjes med bær på kagen, f.eks. jordbær og blåbær i kombination. Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbærJeg er totalt fan af Pavlova og det er en frisk og sommerlig kage, der er nem at lave.

En pavlova pynter fantastisk godt på et kagebord og den vil også gøre det fint ud af en lækker sommerdessert, serveret efter en god middag. Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbærEn pavlova kan sagtens laves hele året rundt og du kan bruge sæsonens frugter.

Prøv f.eks. denne Pavlova med ferskner

Pavlova dessert med frugt & yoghurt flødeskum
Lækker pavlova med marcipan, nektariner og flødeskum
Se opskriften her

Den er også rigtig lækker med jordbær:

Pavlova med marcipan og jordbær - opskrift
Sommer Pavlova med marcipan, vanillecreme og jordbær & hindbær
Se opskriften her

Du kan rive lidt marcipan i marengsdejen, det giver også en rigtig god smag i en marengsbund og gør også konsistensen sej

En Pavlova kan laves med al slags frugt og alle slags bær

Du kan bage marengsbunden dagen i forvejen og så vente med at pynte den til den skal serveres. Opbevar marengsbunden indpakket i en plastpose og pak den først ind, når den er helt afkølet.

Jeg tænker at bunden vil kunne holde sig 2-3 dage på denne måde, eller længere tid måske?Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbærGlæd dig til en virkelig lækker kage. Den må du prøve.

Jeg glæder mig til at  høre om du synes om kagen? Del gerne en kommentar herunder 🙂

Jeg spurgte på bloggens Facebook-side, om I kunne tænke jer opskriften og er du vimmer, et heppekor der meldte sig

Verdens bedste heppekor! Faktisk er der nu over 31.000 der synes godt om Noget i ovnen hos Bagenørden på Facebook og det er en mega-hyggelig klub – hvis du ikke allerede følger siden hér, så er du meget velkommen 🙂
Pavlova - opskrift med banan, fløde & blåbær


  •  
  •  
  •  
  •  
  •