Pavlova. Uhm her får du opskriften på en nem og lækker pavlova kage med bær, banan og fløde. En nem marengs dessert du kan lave både sommer og vinter.
I dag skal du høre om en rigtig lækker dessert, som vi nød en dejlig sommerdag i sommerhuset.
Det er bagende varmt, men alligevel fik vi lyst til en sommerlig dessertkage og marengs er rigtigt godt i denne sammenhæng.Marengs skal nemlig ikke bages ved høj temperatur.
En Pavlova er en lækker marengskage, med bær/frugt og flødeskum. En meget nem kage at lave og den pynter så fint på dessertbordet.
Faktisk er det super nemt at lave marengs og faktisk skal du kun bruge ganske få ingredienser: æggehvide, sukker, flødeskum og bær/frugt.
Perfekt! Vi havde blåbær på lager i sommerhuset og så havde vi bananer, som jeg prøvede at putte i. Halløj en lækkerbisken!
Det smagte mega godt med banan i en pavlova, så prøv du endelig også gerne det. Kagen bliver slet ikke for sød, og de let syrlige blåbær, gav en fin kontrast.
Tilsæt gerne de bær du har eller som er i sæson.
En kæmpe succes, og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig. Den er SÅ lækker og meget nem at lave.
Opskriften på den lækre pavlova med banan, flødeskum er rigtig nem og du får den lige her.
Få inspiration til flere opskrifter på dejlige marengskager nederst i dette indlæg.
Pavlova med banan, fløde og blåbær – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
Marengsbund:
- 2 æggehvider
- 100 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker kan udelades
- ½-1 tsk eddike hvidvinseddike eller lagereddike kan bruges. Eddike kan også udelades
- 1 knivspids salt
Fyld:
- 2 bananer Du kan godt nøjes med 1
- 2½ dl fløde piskefløde eller creme fine
- 100-150 gram blåbær andre bær kan bruges
- Revet mørk chokolade kan udelades
- evt. 3-4 spsk creme fraiche/græsk yoghurt/skyr ell. lign
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne let, til du kan vende skålen på hovedet, uden æggehviderne falder ud.
- Drys sukkeret meget langsomt i, imens du pisker. Kun 1 spsk af gangen Pisk gerne sukkeret i over minimum 5 minutter Pisk til marengsen er tyk, blank og sej og du kan trække toppe i massen. Tilsæt eddike, vaniljesukker og salt undervejs.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og tegn et omrids omkring en tallerken på bagepapiret. Den tallerken jeg målte efter, var 25 cm. i diameter
- Fordel marengsen indenfor den tegnede kant, uden at komme helt ud til kanten. Vend evt. papiret om, så farven fra stregen ikke smitter af.
- Skru ovntemperaturen ned til 125 grader varmluft (150 grader alm. ovn) og bag nu marengsen i ca. 45 minutter. Når bagetiden er gået, så sluk for ovnvarmen og lad marengsbunden stå og tørre i ovnen til marengsbunden er helt kold.
- Løsn marengsbunden forsigtigt fra bagepapiret med en paletkniv og læg den over på et serveringsfad
- Skær bananen i skiver og læg den på marengsbunden. Jeg brugte kun 1 banan, da jeg tænkte at 2 ville søde for meget, men prøv dig gerne frem
- Pisk fløden til skum og læg den på toppen af kagen
- Skyl blåbærrene og dup dem tørre. Drys lidt mørk chokolade på toppen og fordel blåbærrene på toppen.
- Stil kagen på køl. til den skal serveres. Den har godt af at sætte sig nogle timer i køleskabet
Noter
Rør evt. kakao/chokolade i marengsdejen som i denne chokolade pavlova
Tilsæt evt. lidt marcipan til dejen som i denne opskriftEn rigtig nem Pavlovamarengs opskrift – en lækker dessertkage med bananer, flødeskum og blåbær
Kombinationen banan – flødeskum og marengs var genial og min familie jublede. “Det er den bedste kage du har lavet mor!”
Blåbær gav lige et tilpas syrligt strejf til kagen.
Tilsæt gerne lidt græsk yoghurt eller creme fraiche til flødeskummet, men du kan også fint nøjes med syrlige bær på toppen.
Du kan sagtens pynte med de bær du lige kan opdrive. Det kunne også være brombær, ribs, hindbær eller jordbær?
Man kan fint også udelade banan og bare nøjes med bær på kagen, f.eks. jordbær og blåbær i kombination. Bare brug sæsonens frugter.
Denne med banan er dog særligt god om vinteren, for bananer kan vi jo heldigvis købe billigt hele året.
Uhm – jeg er totalt fan af Pavlova og det er en frisk og sommerlig kage, der er nem at lave.
En pavlova pynter fantastisk godt på et kagebord og den vil også gøre det fint ud af en lækker sommerdessert, serveret efter en god middag.
Prøv f.eks. også denne Pavlova med ferskner eller denne pavlova med marcipan og jordbær er også rigtig lækker. Du kan også prøve disse små mini pavlova?
Hvorfor skal der eddike i marengs?
I denne marengs kage har jeg tilsat ½ tsk eddike og lidt salt, fordi det gør marengsen ekstra sej.
Lidt tyggegumme-agtig. Du kan sagtens udelade eddike, så bliver marengsen bare mere porøs, men stadigvæk rigtig fin.
Vær ikke være nervøs for om eddiken kan smages. Den skarpe eddikesmag fordamper nemlig under bagningen, så den lille portion eddike vi slet ikke kunne smages.I opskriften brugte jeg hvidvinseddike, men du kan sagtens også bare bruge almindelig lagereddike.
Kan en marengsbund laves i forvejen?
Du kan bage marengsbunden dagen i forvejen og så vente med at pynte den til den skal serveres.
Opbevar marengsbunden indpakket i en plastpose/tildækket med viskestykke. Pak den først ind, når den er helt afkølet.
Marengsbunden vil kunne holde sig 2-3 dage på denne måde, eller længere tid måske?
Glæd dig til en virkelig lækker kage. Den må du prøve.
Vi var 4 mand til bords og dagens pavlova med banan smagte så godt, at der kun var 1/4 kage tilbage.
“Dette er bare den bedste kage du har lavet!” “Hvor mange gange må man tage??”
Det var nogle af de begejstrede kommentarer min familie kom med, efter de havde prøvesmagt kagen. Det må da vist siges at være en god anbefaling 🙂
Hvis du er vild med sommerkager med marengs, så prøv også denne fragilité eller denne Budapestrulle – en skøn marengsroulade.
Du kan også tilsætte kakao til marengsen og lave en lækker chokolade Pavlova.
Man kan også lave marengs eller Pavlova i airfryer.
Få flere gode opskrifter på nemme lækre kager og desserter med marengs her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.